1.21. "Cadeautje"

3.6K 93 3
                                    

2 weken later

P.O.V Fay
Ik open mijn ogen door de wekker en sla hem uit. Ik zucht en ga rechtop zitten. Vandaag is de dag van mijn examen. Ik ben enorm zenuwachtig maar ik verwacht dat het wel goed gaat. Ik stap uit bed en loop mijn badkamer in. Ik stap onder de douche en was mijn haar. Als ik klaar ben met douchen kleed ik me aan en breng een klein beetje make-up aan.

Ik loop naar beneden en begroet mijn moeder en broers. "Beetje zenuwachtig?" vraagt mijn moeder als ik aan tafel kom zitten. Ik knik en glimlach. "Je gaat het vast goed doen zusje" glimlacht Nate. Ik glimlach naar hem en hij geeft me een knipoog. Ik eet mijn brood op en zet mijn bord op het aanrecht. Ik loop de trap op om mijn tanden te poetsen en mijn schoenen aan te doen.

Als ik helemaal klaar ben zeg ik mijn moeder gedag en rijd naar school. Ik wacht op Lizz en samen lopen we naar binnen. Wij hebben examen in hetzelfde lokaal en Max en Thom in een van de anderen. Ik loop naar mijn kluisje en stop mijn jas erin. Ik voel twee armen om me heen en een kus op mijn wang. "Succes baby, ik weet zeker dat je het goed gaat doen" fluistert hij in mijn oor. Ik draai me om en neem hem in een knuffel. "Jij ook succes babe" fluister ik. Niet veel later gaat de bel dus ik druk een kus op Thom zijn lippen en sla mijn arm in die van Lizz. "Op naar het examen" grinnik ik.

Ik neem plaats aan mijn tafel en kijk naar Lizz die naast me zit. "Succes girl" glimlacht ze. Ik glimlach en al snel worden de blaadjes uitgedeeld.

Na een paar uur ben ik klaar met mijn toetsen en ik kijk op de klok. Ik zie dat het vier uur is. Ik pak mijn tas en loop het lokaal uit. Ik pak mijn telefoon en zie dat ik berichtjes van Thom heb.

Babe 👫❤️
online

Thom: babe, ik ben trots op je ❤️
Thom: app je me als je klaar bent?
Thom: ik ben in de kantine op je aan het wachten
Thom: babe, ik wil je knuffelen
Thom: sorry, ik stoor
Fay: ik kom nu naar je toe x
Thom: YEAS

Ik glimlach en druk mijn telefoon uit. Ik loop naar de kantine maar zie Thom nergens. Ik voel mijn telefoon en zie dat Thom mij gebeld heeft. "Babe, loop naar buiten" luister ik. Hij heeft een berichtje ingesproken dus ik doe wat hij zegt en pak mijn jas en loop naar buiten. Ik wacht voor de deur en al snel komt mijn auto voorrijden. "Taxi" grinnikt Thom terwijl hij het raampje naar beneden doet. Ik grinnik en trek de deur open. Er zit een teddybeer naast hem en er ligt een bos rozen. "Cadeautje" grinnikt hij. Ik glimlach en pak het op. Ik stap naast Thom in mijn auto en geef hem een kus.

"Hoe ging het babe?" vraagt hij terwijl ik mijn gordel vastmaak. "Ik denk wel goed, bij jou?" vraag ik. "Goed" antwoord hij terwijl hij de auto start. "Ik ben trots op je" glimlacht hij. Ik maak mijn gordel wat losser en druk een kus op Thom zijn wang. Hij parkeert mijn auto op de oprit en loopt met mij naar binnen. "Hoe kom je trouwens aan mijn autosleutels?" grinnik ik. "Lizz" antwoord hij met een grijns. Ik knik begrijpend en loop de woonkamer in. "Hoe ging het?" vraagt mijn moeder terwijl ze opstaat. "Goed, denk ik" glimlach ik. Ze geeft me een knuffel en vraagt hetzelfde aan Thom. Al snel hoor ik getoeter dus Thom staat op. "Mijn taxi" glimlacht hij terwijl hij de gang inloopt. "Babe, ik ben om half zeven bij je. Dan gaan we uiteten" glimlacht Thom. Ik knik en geef hem een kus. Thom trekt de voordeur open en ik zwaai even naar Max die achter het stuur zit. Ik gooi de voordeur dicht en loop naar boven. Ik ontkaft mijn boeken en stop ze vast in mijn tas om ze morgen in te leveren. Als ik morgen mijn boeken heb ingeleverd heb ik vakantie. En als ik dan ben geslaagd kan ik gaan studeren.

"Mam" roep ik naar beneden. Na een tijdje gaat de deur open en komt Nate binnen. "Ik ben mama niet, maar dat maakt niet uit. Wat is er?" vraagt hij. "Waar is mama?" vraag ik. "Boodschappen doen" antwoord hij. Ik knik en trek mijn kast open. "Ik ga zo uiteten met Thom, welke jurk moet ik aan?" vraag ik terwijl ik mijn jurken aanwijs. Hij pakt twee jurken en bekijkt ze. "Één van deze" zegt hij terwijl hij rond kijkt. "Wat doen jullie?" vraagt Tyson terwijl hij binnen komt. "Fay komt uit de kast" grinnikt Nate. Ik begin te lachen en kijk Tyson aan. "Welke van de twee?" vraag ik. Nate draait zich om en laat de jurken zien. "Die blauwe" zegt Tyson. Ik knik goedkeurend en pak hem over van Nate. "Bedankt broertjes" glimlich ik. "Broer" kucht Nate terwijl hij mijn kamer uitloopt. Ik grinnik en kleed me om. Ik werk mijn make-up wat bij en stap in mijn hakken. Het is ondertussen zes uur dus over een half uur komt Thom.

Ik loop naar beneden en ga aan de eettafel zitten waar de rest al zit. "Eetsmakelijk" glimlach ik. "Jongens, papa had een voorstel" begint mijn moeder na een stilte. Nate kijkt op en spant zijn vuist aan. Ik leg mijn hand op zijn been en knijp er even in. Hij kijkt me aan en ontspant zijn hand. "En dat is?" vraagt Tyson. "Wacht, eerst wil ik weten of jullie aan het daten zijn" voegt Nate toe. "We spreken wel eens af maar verder niet" antwoord mijn moeder. Hij knikt en neemt een hap van zijn brocolli. "Nou papa had het idee om in de vakantie naar Nederland te gaan" vertelt mijn moeder. "Leuk" glimlach ik. "Moet ik mee?" zucht Nate. "Dat lijkt me wel het leukste maar je kan er ook voor kiezen om hier te blijven, de was te doen en het huis schoon te maken" zegt mijn moeder met een grijns. "Ik wil wel mee, maar ik doe het voor jullie" zegt Tyson na een tijdje. "Nate?" vraagt mijn moeder. "Goed" zucht hij terwijl hij met zijn ogen draait. "Fantastisch" glimlacht mijn moeder blij.

Na een tijdje gaat de bel dus ik zeg mijn moeder en broers gedag en loop naar de voordeur. "Wow" glimlacht Thom. Ik glimlach en loop naar buiten. Hij drukt een kus op mijn wang en samen lopen we naar zijn auto. "Waar gaan we eten?" vraag ik na een stilte. "McDonalds" antwoord hij droog. "Nee grapje, dat kleine restaurantje in het centrum" antwoord hij. Ik zucht van opluchting en glimlach. Als we er zijn krijgen we een tafel aangewezen. Ik neem plaats en al snel komt er een serveerster naar ons toe.

Na het eten lopen we richting het park. Thom pakt mijn hand en knijpt erin. "Laten we gaan zitten" zegt hij als we een tijdje hebben gelopen. Ik knik en we nemen plaats op het bankje bij het water. "I love you" fluistert hij. "To" antwoord ik terwijl ik mijn hoofd op zijn schouder leg. "Blijf je slapen?" vraag ik. Ik voel dat hij knikt. Na een tijdje zie ik iemand zwaaien aan de overkant van de vijver. Ik zie dat het mijn vader is dus ik zwaai en al snel komt hij onze kant op. "Hoi, wat leuk dat ik je hier zie" glimlacht hij. "Heeft je moeder het al over de vakantie gehad?" vraagt hij. "Ja, we gaan mee" glimlach ik. "Nate en Tyson ook?" vraagt hij vol verwondering. "Ja" glimlach ik. "Ik ga naar huis, fijne avond nog" glimlacht hij. Ik glimlach en langzaam loopt hij weg. "Wat ga je doen ik de vakantie?" vraagt Thom nieuwsgierig. "Hij wou met ons op vakantie" antwoord ik. "Naar?" vraagt hij. "Nederland" antwoord ik. Hij knikt en staat op. "Laten we verder lopen, dan gaan we zo naar huis" glimlacht hij.

Als we thuis zijn aangekomen lopen we gelijk naar boven. Ik trek mijn pyjama aan en plof op mijn bed. "Baby, kom Netflix" grinnik ik. Thom trekt zijn kleding uit en komt naast me liggen. Ik kies een film uit en druk op start. Na een tijdje is de film afgelopen dus ik sluit mijn laptop af en loop de badkamer in. Even later staan Thom en ik samen tanden te poetsen. Als we klaar zijn lopen we terug naar mijn bed. "Hoelaat moeten we boeken inleveren?" vraagt Thom. "Twee uur" antwoord ik terwijl ik de wekker om half één zet. "Voor de zekerheid" antwoord ik. Hij knikt begrijpend en slaat zijn armen om mij heen. Ik druk de lamp uit en geef Thom een kus. "Goodnight babe" fluistert Thom. "Goodnight" fluister ik. Ik sluit mijn ogen en val langzaam in slaap.
______________________________

Mr. Quarterback (Nederlands, Voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu