H10. Nienke

99 13 16
                                    

Nadat ik ben wakker gekieteld door de jongens van 5sos ben ik helemaal hyper. Ik spring door het huis heen en iedereen word gek van mij.

"Nienke stop!" Roept Harry lachend als ik hem probeer te kietelen met mijn haar in zijn nek.

"Yes het werkt!" Zeg ik blij en ik doe weer een vreugdedansje. "Waar is Lenora eigenlijk?" Vraag ik dan als ik haar nergens zie.

"Ze huilde en is naar die kamer gevlucht." Zegt Ashton zacht en hij wijst naar een random deur. Als Harry ziet welke deur hij bedoelt sprint hij er naar toe en gooit de deur open. Hij ren achter hem aan en doe de deur achter mij dicht als ik in de kamer stap.

Het is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en aan elke kant van het bed is een nachtkastje. Op de muur hangt een grote foto van 3 baby's; 1 jongen en 2 meisjes.

Even blijf ik gehypnotiseerd naar de foto kijken maar dan draai ik mij om naar Harry die op het bed zit met Lenora in zijn armen. Haar armen gaat schokkend op en neer en ik hoor haar zachtjes huilen. Ik loop naar hun toe en voeg mij ook in de knuffel.

Na een tijdje laten we los en droogt Lenora haar tranen.

"Wil je vertellen waarom je huilde?" Vraagt Harry voorzichtig en ze knikt. Ze wijst naar de foto en naar Harry.

"Dat zijn wij toch?" Vraagt ze zacht. Ik kijk nog eens goed naar de foto. Groene ogen, schattige kuiltjes, kort bruin haar. Het klopt precies. Ik kijk weer naar Harry en ook hij kijkt naar de foto. Dan knikt hij langzaam. Dit waren wij toen we nog bij elkaar waren. Toen we niet werden gescheiden. Toen we samen gelukkig waren. Toen we bij elkaar waren. Er rolt een eenzame traan over mijn wang heen die ik gauw wegveeg. Ik huil niet zo snel of hard dus vandaar.

"Is dit de kamer van onze ouders?" Vraag ik voorzichtig. Harry knikt weer en neemt ons in een knuffel.

---

We hebben blijkbaar echt super lang in die kamer zitten knuffelen want na een tijdje kwamen de jongens binnenvallen omdat ze bezorgd waren dat er waren ontvoert door aliens ofzo. I DONUT KNOW.

We gingen toen beginnen met de filmmarathon van de HOBBIT en daar zijn er nét mee klaar. En ondertussen hebben we ook al pizza besteld. Maar goed, het is nu 9 uur en de jongens wouden nóg een film kijken en toen hebben ze een één of andere horror film gekozen die volgens hun 'de engste ooit' is. Helaas pindakaas voor hun heb ik die al gezien en kon ik ertegen.

Ik zit tussen Niall en Harry op de bank maar ik loop even naar Lenora die op een enorme stoel zit.

"Vind jij horror ook saai?" Fluister ik en ze knikt grijnzend.

"Laten we ze gaan pranken!" Zegt ze blij maar fluisterend. Ik knik entaustiast.

"Een van ons gaat halverwege naar de keuken om zogenaamd drinken te pakken en dan komt diegene niet meer terug en dan gaat de ander kijken en die blijft daar dan ook en dan worden de jongens super bang en dan gaan we 1 iemand ontvoeren." Ratel ik fluisterend. We geven elkaar een high five en ik ga weer zitten op mijn plekje tussen Niall en Harry.

---

De film is nu 10 minuten bezig en Niall is al bijna bij mij opschoot gekropen van angst.

"Vind jij het niet eng?" Vraagt hij rillend. Ik schud grijnzend mijn hoofd waarop hij mij raar aankijkt.

Ik pak mijn mobiel een maak een selfie met Niall zonder dat hij het door heeft en dus super bang naar het scherm staart terwijl ik met een big smile en een duimpie omhoog erop sta. Helemaal top.

---

We zijn op de helft dus ik geef Lenora een seintje dat ze nu kan gaan lopen. Ze knik en staat op.

"Ik ga even drinken pakken." Alleen Ashton reageert want hij zat naast haar maar boeiend. Ik knik ook begrijpend en richt mij weer op het scherm. Op dit moment word en iemand in zijn slaap gesurft door een pop maar boeiend. De details wil je liever niet weten. Ik wacht nog even 10 minuten en dan begint de act.

"Is Lenora al terug?" Vraag ik aan niemand speciaal. Ashton kijkt naast zich en schud verschrik zijn hoofd waardoor ik moet lachen. "Ik ga wel even kijken." Grinnik ik. Ik sta op maar Niall houd mij tegen. Onee.

"Doe wel voorzichtig want misschien zijn er wel enge poppen en weerwolven ofzo." Zegt hij bang. Ik rol lachend met mijn ogen en loop de keuken in. Lenora zit lachend op het aanrecht.

"Eindelijk verlost." Grap ik en ik trek haar mee naar de andere deur naar de woonkamer. Ik kijk om het hoekje waar de jongens met hun ruggen naar ons toe zitten. Het licht staat nog aan omdat dat 'veiliger is'. Het zal wel.

We wachten weer totdat iemand opmerkt dat we beide weg zijn. Het is Luke.

"Waar zijn Nienke en Lenora eigenlijk?" Vraagt hij bang. Liam zet de film op pauze en kijkt nas onze plekken net als de rest. Ik doe snel een hand voor mijn mond zodat ik niet in lachen uitbarst.

"Misschien zijn we ze wel ontvoert door poppen!" Zegt Louis dramatisch. Ik klemt het kussen die hij al de hele tijd vast heeft nóg steviger vast.

"Waarschijnelijk is het een prank." Zegt Harry bibberend terwijk hij naar de keukendeur kijkt. Misschien Harry, misschien...

Liam zet de film weer aan en ze gaan verder. Dan klikt Lenora het licht uit zodat je alleen het scherm nog maar ziet. Ik sluip op Michael af want hij zit het dichtst bij en sleur hem mee. Als hij in de keuken is doet Lenora het licht weer aan en kijkt ieder en verbaasd on zich heen.

"OMG MICHAEL IS ONTVOERT!" Gilt Calum. Michael kijkt ons ondertussen lachend aan want Lenora heeft net even snel het plan uitgelegd.

"Het is een prank." Zegt Harry nog steeds volhouden. Toch trilt hij als een gek. De film word weer aangezet en ze kijken weer verder.

---

10 minuten later is het tijd voor deel 2 van ons plan.

Lenora doet het licht weer uit en we sluipen alle 3 naar onze plekken en gaan daar voorzichtig zitten. We doen alsof we gewoon naar de film zitten te kijken waardoor de zich dood schrikken.

Er zit nóg een lichtknopje ergens naast Zayn dus hij knipt die aan en de hel begint. Niall, Harry en Ashton beginnen met schreeuwen en de rest volgt al snel. Dan barsten ik en Lenora tegelijk ik lachen uit waardoor hun gezichten nóg beter zijn.

"Die zit." Gier ik.

"Jullie hadden je gezicht moeten zien!" Lacht Lenora. Na een paar minuutjes zijn we wel weer uitgelachen en kijken we weer 'serieus'.

"Why?"

"Omdat de film saai was." Zeggen we tegelijk. Harry kijkt nog het veebaasdst van iedereen als we dat zeggen.

"Waarom heb ik dat niet?!" Zucht hij. Ik en Lenora halen, tegelijk, onze schouders op.

"Laten we gaan slapen." Zegt Liam dan. Random.

The enddddd, oké nee. Einde van het hoofdstukje!

How we met ft 1D en 5sos Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu