-10- Gebroken Harten

1.5K 39 0
                                    

Zaterdag, dat was Claire altijd haar lievelings dag om uitgegaan. Ze wou uitgaan maar ze wist niet met wie. En ja Nidal wil ze zeker niet. Normaal ging ze altijd uit met Lucia maar daar wilt ze ook niks meer mee ga maken hebben. 'Mary en Josephine?' Dacht ze. Die konden ook niet hun waren samen een weekend gaan shoppen in Amsterdam. Daar zat Claire dan. Ze werd gek van haar telefoon. Die was de hele tijd aan het rinkelen. Een keer raden wie dat was? Tuurlijk is het Lucia.

'Waarom neemt ze niet op? Ik wil gewoon met haar praten?' Vertelde Lucia tegen Jasmine. 'Babe relax.' Zei Jasmine terwijl ze Lucia masseerde bij haar schouders. Ze gingen alle twee tegelijk zitten op de bank.

'Hoezo ben je hier eigenlijk, niet dat ik je weg wil ofzo?' Jasmine trok haar wenkbrauw op. 'We hadden dat toch afgesproken? We hebben heel de nacht zitten te sturen. Lucia keek haar raar aan. 'We hebben helemaal niks meer gestuurd.' Jasmine zuchtte. 'Nou heeft die blonde chick dan aan jou iPhone gezeten?' Vroeg ze. 'Blonde chick? Claire?' Zei Lucia.

'Nee zij zou zo nooit iets doen.' Zei Lucia terwijl ze Jasmine haar zachte handen vast pakte. Jasmine keek naar Lucia haar handen. 'Weet je dat zeker want toen ik hier voor de deur stond en zei dat ik jou vriendin was gooide ze de deur wel dicht in mijn gezicht. Ze is gewoon jaloers Lucia. Zie je dat niet?' Vertelde Jasmine met wijde ogen open. Lucia voelde woeden in haar dringen.

'Ik ben naar hier verhuisd omdat mijn ouders pas gescheiden zijn.' Zei ze terwijl ze een traan weg veegde. Lucia pakte haar hoofd vast en gaf haar een kusje op haar voorhoofd. 'Het spijt me. Gaat het?' Vroeg Lucia aan haar vriendin. 'Ja ik denk het.'

Lucia pakte haar vriendin is goed vast voor een warme knuffel. Ondertussen dacht ze aan Claire. 'Zou ze echt jaloers zijn dacht ze?'

Claire was haar aan het opmaken in de badkamer. Nadat ze op haar wimpers een laag mascara had gedaan zuchtte ze diep. 'Ik ga er een leuke avond van maken, misschien kom ik wel iemand leuks tegen.' Sprak ze haar zelf in.

Claire gaf haar moeder nog een knuffel en stapte haar auto in.

'Zullen we vanavond uitgaan met wat vrienden het is zo lang geleden geweest.' Zei Jasmine. 'Gaan we naar Club11? Dat is ons plekje... Weetje nog vroeger helemaal uit Luik naar daar rijden speciaal voor die tent.' Zei ze terwijl ze Lucia een kusje gaf.

'Oké maar een ding.' Zuchtte Lucia. 'Jij belt iedereen op!' Lachte ze. 'Alright!' Lachte Jasmine.

Claire gooide haar autodeur dicht en klikte op de autosleutels om de auto te sluiten.

Daar stond ze dan. Voor Club11. De herinneringen stroomde haar gedachten binnen. Ze hield haar sterk en stapte de tent in.

Even later ging de deurbel voor de laatste keer af bij Lucia. Jasmine deed de deur open voor de laatste vrienden van hun.

Ze gingen bij Lucia der thuis nog voor drinken. Tientallen wodka flessen en shot glaasjes stonden op de tafel.

Claire zette haar zelf neer aan de bar en bestelde een wodka-Redbull. Meteen waren er al een paar knappe jongens die haar gezien hebben. Ze keek achterom en ze gaven haar een glimlach. Claire zwaaide stilletjes terug.

Al snel waren de flessen leeg bij Lucia haar thuis. De meiden maakte haar make-up nog bij en vertrokken toen naar Club11.

10 minuten later kwam er een van de jongens naar Claire toe. 'Hey wil je misschien bij ons komen zitten?' Vroeg hij. 'Ik weet het niet.' Zei Claire terwijl ze een slok nam van haar glas.

'Komaan we zijn leuke kerels hoor!' Lachte de knappe jongen. Claire bloosde en zei 'Oké is goed!' Ze pakte snel haar handtas en jas en ging bij de jongens zitten.

De jongens waren heel lief tegen haar. Ze had het naar haar zin. Ze voelde haar goed. Even weg van alles rond haar om.

'Oke meiden ik heb een plaats gereserveerd voor ons binnen dus hou je maar zeker niet in.

De deuren vlogen open van Club11. Claire kon haar ogen niet geloven. Haar dag kon gewoon echt niet slechter.

Toen de gang voorbij Claire en de jongens kwam konden zoals gewoonlijk Claire en Lucia hun ogen niet voor hun zelf houden.

'Is dat niet dat meisje?' Vroeg Jasmine aan Lucia. 'Ja babe, dat is ze idd!' Vertelde ze. Jasmine keek haar meteen de dood aan.

Claire schrok. Maar ze liet haar niet doen en zei 'Wat kijk je?!'

'Ik kijk naar jou lelijke slettenkop!' Riep Jasmine terwijl ze haar middelvinger uitstak.

Lucia zuchtte en trok Jasmine door naar de privé ruimte. 'Moest dat?' Vroeg Lucia aan Jasmine. Jasmine fronste met haar wenkbrauw.

'Wie waren dat?' Vroeg een van de jongens de bij Claire zaten.

'Een rotwijf laat haar maar!' Lachte Claire.

Hers - Dutch/Nederlands)Where stories live. Discover now