Benim kurallarımla

661 17 0
                                    

  istihbarat başkanı ve en üstleri , askeriyenin en önemli isimleri , muhalefet partilerinden isimler , hükümet partisi bir sürü devlet adamı oradaydı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

  istihbarat başkanı ve en üstleri , askeriyenin en önemli isimleri , muhalefet partilerinden isimler , hükümet partisi bir sürü devlet adamı oradaydı. Bu gece uzun sürücek bir toplantı olacaktı. Çünkü Türkiye'nin kaderini belirleyecek tartışmalar olucaktı. Türkiye'nin kara kutusu geri gelmişti.

Kapının önünde duraksadı ve kendi kendine mırıldandı " yine aynı senaryo .. yine "

içeriye girdi herkesin gözü ondaydı oturmasıyla herkes oturdu. Odada sessizlik vardı birisinin söze başlaması gerekiyordu ; Şapkacı söze başladı " eveet , eveet , eveet .. 12 yıl Amerika nasıldı diye sorucak olursanız mağlesef hücre hariç bir yer göremedim. Hayır hayır özür dilemenize gerek yok arkadaşlar .. Puronuzu yakıp , maaşlarınızla gıcır gıcır arabalara binip , nutuk attığınız için sizlere kızmayacağım. Çok sevdiğim bir abimin sözü gibi " vatanı sevmenin cefasını biz çektik , edebiyatını gine sizler yaptınız " her neyse yine ne istiyorsunuz ? "

Hala sessizlik vardı istihbarattan eski bir arkadaşı " ben anlatayım " diye başladı.
+ Kardeşim , dostum öncelikle bu resmiyet olmasaydı sana kocaman bir sarılmak isterdim. Konu şu ki büyük bir savaş yaklaşıyor
- Orası bir muamma
+ Muammalar bu ülkeden gideli çok oldu. işte bu yüzden buradasın .. Bir gece ansızın ülkenin göbeğinde bomba patlatmak isteyen kaçkınlar , örgüte silah getiren köprü elemanlar , ülke sermayesini kaçıranlar , savaş başlatmak için bin bir şey yapabilecek psikopatlar ve darbeye tenezzül edicek kadar alçaklar .
- Banane bu zırvalıklardan ?
+ Baban seni göreve çağırıyor Şapkacı ..
- Devlet baba niye oğlunu düşmanına yem etti ?
+ Babalar bazen kırıcı olabiliyor
- Bak dostum ben orada her gün işkenceye maruz kaldım , ben 12 yıl boyunca bir hücredeydim .. Anlamıyorsunuz , yapamam
+ Bırakalım o zaman bu yeni yetme istihbaratçı , asker kardeşlerimiz üniversite bitirip , iki üç dövüş , silah dersi alıp o savaş çıkarmak isteyen profosyoneller ile boğuşsunlar
- Boğuşsunlar

Genelkurmay başkanı dayanamadı ve söze daldı " Şapkacı ! Bu kadar kavga yeter .. O gölge gibi adamlarla , oyun oynayanlarla dans edebilecek tek kişi sensin . Ve bu sefer dansının sonu söz hücre değil başka bir yer olacak "

- Neresi olacak efendim , açık olun

Genelkurmay başkanı : Ülkenin kaderini belirleyenlerin kadrosuna girebilirsin. Eminim ellerinden çok beynin çalışıyordur

- Görevi kabul ediyorum

istihbarat başkanı : Bir rütbeyemi tav oldun Şapkacı , değişiksin

- Ahaha güldürmeyiniz . Rütbe , para , şöhret istemem .. Ben zaten ülkenin kaderini belirleyenlerdenim , bunu bir hatam veya doğrusuyla yapanlardanım. Miting önleri bana uygun değil farkındayım. Tek isteğim , benim kurallarımla dans edilecek !     

Gölgelerin Oyunu ( Tamamlandı )Where stories live. Discover now