#11 (forklaringen)

14 4 0
                                    

Etter å ha dusjet og kledd på meg kom han inn på rommet igjen. Da han så at jeg trakk meg sammen satte han seg på skrivebordsstolen min. Han spurte hvorfor jeg rømte. Jeg kjente etter hva jeg følte. Ingenting. Jeg følte ingenting. Det var best sånn. Hvis jeg følte noe kom det til å knuse meg når han begynte å ta på meg igjen. Jeg kom til å dø. Best å bare ikke føle noe.

Han sa at det var veldig fint her inne. Med stemmen full av sarkasme spurte jeg om han visste alt om hvordan det var å være låst inn i dette hvite rommet. Til min overraskelse sa han ja. Han sa at dette var hans gamle rom. Da jeg forble stille skjønte han at jeg ville at han skulle utdype det.

"Dette var rommet mitt for en stund tilbake. Jeg bodde her med stemoren min. Hun låste meg her inne hver dag. Hver dag kom hun inn med mat, akkurat som jeg gjør for deg. Hver dag kysset hun meg og sa at hun elsket meg. Ofte gjorde hun mye mer enn å bare kysse meg. Da jeg spurte hvorfor hun gjorde dette sa hun at det var fordi det var sånt man gjorde når man elsket noen. Man passet på at de var trygge. Man valgte dem. Akkurat som jeg valgte deg. Hun sa at kjærlighet var noe man bestemte seg for å føle for en annen. Som hun gjorde for meg, og jeg gjorde for deg. Men jeg skjønner ikke hvorfor du gråter. Stemor sa at når man gråt bestemte man seg for ikke å like en annen person. Hun sa at jeg ikke skulle gråte for da sa jeg at jeg ikke likte henne. Men så en dag ble hun tatt vekk herifra av noen menn i blå klær med blinkende lys på bilen, og jeg måtte finne meg en jeg kunne elske. "

Jeg spurte han om han hadde bodd inne på dette rommet hele livet sitt. Han sa at han kom utenfor når han lærte å bake, lage mat, vaske og rydde. Ellers var han her inne hele tiden. Han hadde ikke vært ute, hadde ikke levd ett vanlig liv siden han var fire. Det var da han ble adoptert. Endelig skjønte jeg hva som hadde gjort han så syk, men hvordan skulle jeg forklare en person at noen hadde mishandlet han i Gud vet hvor mange år? Hvordan lærer man noen om kjærlighet?

Dette nummeret er ikke til han. Denne gangen er det ikke hans skyld. Han får denne ene, denne ene som dere skal syntes synd på han. Han får denne ene som dere hater noen andre. Men snart kommer den dere kommer til å hate han mest for.

Hver dagWhere stories live. Discover now