5. Bölüm: Minik Atışmalar

1.7K 101 33
                                    

Asel'in Ağzından:
Beynimi delip geçen alarm sesiyle uyandım. Dün geceden sonra uyanmak her ne kadar zor olsa da okula geç kalmamak için yorgun adımlarla duşa ilerledim. Duştan sonra okula gidebilmek umudu ile hazırlandım ve kahvaltı yapmak üzere aşağı indim. Annemgili masada görünce oturmadan evden çıkmayı düşündüm. Gereğinden fazla yorgundum zaten bir de babamın söylenmesini dinleyemezdim.
-Ben çıkıyorum
-Kızım kahvaltını yapta öyle git.
-Okulda yerim
-Masaya otur! Kahvaltını yap
-Sana soracak değilim
-Asel! 😡
-Ne var ne?
-Sen iyice şımardın yeter bu kadar
Sandalyesini geri ittirdi ve çok saçma bir şekilde tokat attı. Anlaşılan sabah sabah bana karşı keyfi yerindeydi. Karnımın doymasına bir tokat vesile olmuştu. Artık ağlamama kararı almıştım. Ne kadar ağlamak için geçerli bir sebebim olsa da güçlü durup engebeli yollarda sağlam yürüyecektim. Anahtarlarımı alıp kapıyı çarptım. Halimden anlamayanlar bu arabanın beni çok mutlu ettiğini ve en değerli hediye olduğunu düşünürlerdi. Halbuki öyle değildi. Aynaya bakınca yüzümdeki parmak izleriyle birlikte nefretim fazlalaştı. Bu izleri kapatmak için çantamdan pudrayı çıkardım ve sürülmesi gereken yerlere sürdüm.

Biraz erken gelmiştim. Aç olduğum için kimse gelmeden kafeteryaya inip yemek yiyecektim. Kafeterya da boştu. Demek ki baya erken gelmişim diye kendi kendime söylendim. Biraz patates kızartması, yanında içecek olarakta cola alıp köşedeki masaya geçtim. Patatesi elimle yemeyi çok seviyordum. Ketçapa batırıp ağzıma atarken Almila'nın kapıdan girdiğini gördüm. Sol elimi havaya kaldırıp masaya gelmesini işaret ettirdim. Almila ile laflarken Yektagilin karşı masamızda oturduklarını gördüm.
-Dün gece efsaneydi. Hepimizin ağzı açık kaldı. Yekta ve sen. Süperdiniz.
-Bende çok şaşırdım. Çok hızlı gelişti olaylar. Bir bakıma da iyi oldu aslında bu sayede Ayaz'ın peşimde dolaşmasından kurtuldum.
Almila'nın da dediği gibi dün gece olanlar neydi? Bu kadar hızlı gelişen olaylar benim dahi kafamı karıştırmıştı. Herkes Yekta'nın kızlara karşı hırçın olduğunu söylüyorlardı fakat abarttıkları gibi değildi. Belki de oldukça abartıyorlardı. Bir an Yekta'yı görmek istedim. Almila bakış açımı engellediği için sağ tarafa doğru eğildim. Yekta'yı görmem gerekirken Ayaz ile gözlerimiz buluştu. 😒 Ondan beklenen hareketi yaptı. Hemen bizim masaya geldi. Yekta ise ters ters ona bakıyordu. Sap gibi masada kaldığında Ayaz çoktan bizim masa da soluğu almıştı.
-Günaydın kızlar
-Günaydın
-Dün gece çok alındım Aselcim sana hem diyeceklerimi dinlemedin hem de benimle dans etmedin.
-Ben
-Tamam tamam kendini affettirmenin bir yolu var elbette. Eğer beni öpersen dün geceyi telafi edersin. Ne dersin?
-Sen aptal mısın? Asel'in seni öpebileceğini nasıl düşünürsün?
-Annen sana hamileyken maydanoza mı aşermiş sürekli?
-Ne alâka be?
-Çünkü her şeye maydanoz oluyorsun da o yüzden Almial
-Aman ne komik(!) APTAL!
Onlar benim için çekişirken gülmemek elde değildi 😄 Yekta'nın masamıza doğru geldiğini görünce yüzümdeki gülücük son buldu ve kızarıklığa yer verdi.
-Lan madem kız peşinde koşuşturacaksın beni niye çağırıyorsun?
-Napıyım abicim Asel'i görünce feleğim şaşıyor benim.
Ayaz elini yanağıma götürünce kafamı geri çektim. Eline baktığımda yüzümdeki pudranın geçtiğini fark ettim. Hepsi benim yüzüme doğru bakınca izin ortaya çıktığını anlamıştım.
-Ne oldu yüzüne?
-Bir şey yok. Yatağımın köşesine çarptım.
-Senin yatağının köşesi ne zamandan beri el şeklini aldı?
-Almila haklı ne oldu düzgün cevap verir misin Aselcim?
-Ayaz ve Almila bir şeyim yok üstelemeyin.
Sınıfa gitmek üzere kalktığımda Yekta yolumu kesti.
-Kim yaptı?
-Dediğim gibi yatağımın köşesine çarptım.
-Karşında çocuk yok senin! O mu yaptı?
-Kimden bahsediyorsun?
-Eski sevgilin.
-Hayır. Kimsenin bir şey yaptığı yok bana.
-Aman banane ya ne yaparsan yap. Bana ne oluyorsa?
-Demi sana ne oluyorsa? Git başkasıyla ilgilen.
Ne dengesiz bir çocuktu bu. Dün nasıldı bugün nasıl 😔. Kendi kendime üzülerek sınıfa doğru gittim.

YENİ BAŞLANGIÇLARAWhere stories live. Discover now