Slíbený souboj

201 14 0
                                    

Sherlock BC x Pokémon

---

  Sherlock Holmes má Umbreona, který je momentálně zraněný. Nevím, co psát do shrnutí... 

---


 „Umbreone, vydrž," šeptá Sherlock směrem k raněnému pokémonovi ve své náruči, zatímco utíká směrem k pokémonovému středisku. „Už je to jenom kousek," povídá sobě i svému pokémonovi. Je otázkou, kdo z nich potřebuje uklidnění a ujištění více.

Chlapec vpadne na recepci pokémonového střediska a okamžitě se rozběhne tam, kde vidí růžovou hlavu sestřičky Joy.

„Sestro! Pomoc!" křikne Sherlock zoufale.

„Pro pána!" vykřikne zdravotnice vyděšeně, když vidí raněného pokémona. „Pojď rychle se mnou. Chansey, doběhni pro doktora Watsona," rozdá sestra Joy rozkazy a i se Sherlockem v patách se vydá do hlubin střediska, kde se nachází ošetřovny, pokoje pro nemocné pokémony i operační sály.

Sherlock opatrně uloží Umbreona na lehátko, která mu sestra ukázala a stačí mu jen zašeptat, že to bude dobré, než mu sestra Joy rozkáže, aby čekal, kde je a odveze jeho pokémona pryč za bílé samozavírací dveře. A Sherlockovi nezbývá než čekat. A čekat.


- - o - -


„Hej, vstávej," ozve se nad Sherlockem a někdo mu zatřese ramenem.

Chlapec sebou překvapeně trhne a rychle se posadí. Usnul. Kde to usnul? A kdo je tenhle blonďatý kluk?

„Umbreon!" vzpomene si Sherlock vzápětí a vyskočí na nohy.

„Hej, klid," zvedne blonďák ruce před sebe, jako by chlácholil divokého pokémona. „Táta mě pro tebe poslal, abych tě dovedl za tvým pokémonem."

„Tvůj táta?" zatváří se Sherlock podezíravě a pořádně si blonďatého mladíka před sebou prohlédne. Je asi o pět roků starší než on, modré oči, přátelský a chápavý výraz, normální oblečení, nic výstředního. Rozhodně nikdo, koho Sherlock někdy předtím potkal.

„Můj táta je doktor Watson. Je vedoucím střediska, trenér na stadionu a místní profesor," vysvětluje mladík. „A já jsem John," představí se s úsměvem a rukou nataženou vpřed.

„Sherlock Holmes," řekne mu chlapec svoje jméno a opatrně stiskne nabízenou pravici.

„Rád tě poznávám, Sherlocku. Ale teď už pojď. Tvůj Umbreon na tebe už čeká," pokyne mu John s nepohasínajícím úsměvem rukou a vyrazí k pokoji, kde je uložený Sherlockův pokémon.

„Umbreone!" vykřikne Sherlock sotva vejdou na pokoj a rozběhne se k lůžku, kde je jeho ovázaný pokémon. „Bude v pořádku?" obrátí se Sherlock na Johna, i když ten není doktor a opatrně hladí Umbreona po hlavě.

„Bude," přikývne John s jistotou na souhlas a postaví se do noh lůžka. „Táta říkal, že stál proti o dost silnějšímu soupeři, ale že se z toho určitě dostane."

„Nebyl silnější," hádá se hned Sherlock. „Byl by to rovnocenný souboj, kdyby ten parchant nepodváděl."

„Vážně?" zarazí se John a trochu se zamračí. „A nevíš, kdo to byl?"

„Nebyl místní," zavrtí Sherlock hlavou, pohled upřený na svého pokémona. „Jmenuje se Jim Moriarty a je ze stejného města jako já. Soupeříme spolu odjakživa. Ale on je podělanej podrazák!" rozkřikne se Sherlock naštvaně.

Sherlock BBC - Crossover challenge (by SallyPejr)Kde žijí příběhy. Začni objevovat