Šprti a motorkáři

264 20 5
                                    

Sherlock BBC x Grease  (Pomáda)

---

Mycroft věděl, že všude můžou na jeho bratra číhat špatné vlivy. Jenže netušil, že v tomhle městě mají podobu motorkářů.


---


Mycroft, vlastně celá rodina Holmesů se do tohodle města přistěhovala ke konci letních prázdnin. Ničím významné město plné ničím významných lidí a s ničím významnou střední školou, kam mají Sherlock a Mycroft začít chodit. Mycroft je v dost vážném podezření, že po jejich přistěhování stouplo průměrné IQ města na dvojnásobek. Minimálně.

Zatímco Mycroft s rodiči podnikal všechny ty nudné zdvořilostní návštěvy po okolí a cesty do města, Sherlock se pokaždé někam zašil. Mycroft jen doufal, že je tohle město dost nudné na to, aby se zde nevyskytovali drogoví dealeři, gangsteři nebo podobná individua, o kterých se ve společnosti nemluví, a která by Sherlocka dostala do problémů.

Ovšem i v tomhle městečku, kde i pokojové rostliny umírají nudou, se vyskytují špatné vlivy. Ty místní jsou v podobě šesti středoškoláků na motorkách. Mycroft (a nepochybně i Sherlock, motorkáři chodí převážně do jejich ročníků) si jich všiml hned první školní den. A seznámil se s nimi blíže ten samý den odpoledne.

On i jeho bratr, který si mezitím stačil znepřátelit většinu učitelů a studentů, šli akorát přes cestu, když se přiřítili motorkáři a začali kolem nich kroužit. Cosi po bratrech pokřikovali, i když jim nebylo přes hluk motorů moc rozumět. Když je Holmesové ignorovali, strhnul jeden z motorkářů Sherlockovi brašnu z ramene a hodil ji dalšímu. To už ztratil Mycroft trpělivost a oznámil jim, že je nahlásí na policii, pokud je nepřestanou obtěžovat. Ve chvíli měl Sherlock brašnu zpět a motorkáři se smíchem odjeli.

Mycroft teď už věděl, kdo budou nejproblémovějšími osobami.

Vůdcem motorkářů je Gregory Lestrade, který s Mycroftem sdílí většinu hodin. Ty většinou tráví tím, že po Mycroftovi háže papírky nebo se na něj snaží mluvit. Jeho veškerá snaha je ze strany Holmese ignorována.

Pravou rukou Lestrada je John Watson ze Sherlockova ročníku. I přes své zájmy a tendence ke kriminální činnosti (vandalismus ve městě se dá minimálně během týdne připsat motorkářům, víkendy už jsou nejistější) Watson prohlašuje, že bude voják. Byť nerad, nemůže mu Mycroft upřít jistou inteligenci.

Watson a Lestrade jsou hlavními vůdce gangu. Dalšími členy jsou Philip Anderson, který má sice dost peněz na pěknou motorku, ovšem s inteligencí je docela na štíru. To mu ovšem nebrání k získání pověsti největšího sukničkáře bandy. Jeho nejčastější partnerkou je Sally Donovanová, která má pravděpodobně víc kuráže a inteligence v jedné ruce než její přítel v celém těle. Proč s ním zůstává je ovšem záhadou.

Mike Stamford od pohledu do skupiny moc nezapadá a to díky jeho permanentně veselého a optimistického výrazu a mírně kypřejší postavě. Má v plánu být doktor a láká pro tu práci i Johna Watsona. Pravděpodobně proto, že je Watson něco jako jeho anděl strážný. Stamford může být motorkář, ale drsňák není.

Dimmock, kterého snad nikdo na škole nezná křestním jménem, je nejmladším ve skupině a má veškeré právo být rozmazleným spratkem. Je docela inteligentní, jedináček, rodina je více než zámožná a otec má pod palcem vedení školy a půl města. Místo toho je Dimmock tichý nenápadný typ, co se při rozhovoru s opačným pohlavím zakoktává a co si motorkou dodává sebevědomí. Ale jezdit umí.

Sherlock BBC - Crossover challenge (by SallyPejr)Where stories live. Discover now