Padavan

280 22 2
                                    


Sherlock BBC x Star Wars


---

Qui-Gon Jinn a Sherlock Holmes mají předstoupit před radu Jedi a získat svého mistra.

---

Dodatek:

Kid!Sherlock, Kid!Qui-Gon

---


Corusant jako vždy vibruje životem a energií a to i v této části planety, kde se pomalu stmívá. Ovšem v okolí chrámu Jedi je ticho a klid.

Na jednom z mnoha balkónů této budovy sedí s nohama křížem a se zavřenýma očima dvanáctiletý chlapec s bledou pletí a tmavými vlnitými vlasy. Podle oblečení a věku jde snadno poznat, že jde o mladého jediho, ale ti by teď měli být uvnitř chrámu a měli by meditovat.

Ovšem tento chlapec není jediný, kdo meditaci vynechal.

Ve dveřích se objeví stejně starý mladý jedi, jen tento je opálený a jeho vlasy jsou rovné a světle hnědé. Nově příchozí beze zvuku přejde vedle prvního chlapce a sedne si vedle něj.

„Qui-Gone." osloví ho tmavovlasý.

„Sherlocku." pousměje se druhý a ani se nepokouší předstírat, že medituje. „Víš, že se mistr bude zlobit, že nejsi na hodině."

„Ty tam taky nejsi." upozorní ho Sherlock a konečně otevře oči.

„Mám starosti." řekne Qui-Gon popravdě.

Na to Sherlock nejdřív nic neřekne, jen se na svého druha podívá, ale nakonec promluví.

„Nemáš se čeho bát, zítra z tebe bude padavan." řekne klidně.

„Není to strach, jen starosti." namítne Qui-Gon. „A nemám starosti o sebe, ale o tebe."

„O mě?" zalapá Sherlock překvapeně po dechu. „Proč?"

„Protože máš strach." podívá se na něj Qui-Gon.

„Já nemám strach." zamračí se Sherlock nespokojeně a zase se zadívá na budovy kolem.

Na moment je ticho, než Qui-Gon znovu promluví.

„Máš strach a pochybnosti. A když to poznám já, tak to mistři poznají snadno."

„Nemám strach." zopakuje Sherlock tvrdohlavě, ale pak se jeho výraz zmírní. „Ale možná mám pochybnosti." přizná neochotně a dál hledí před sebe.

Na chvíli se oba odmlčí. Qui-Gon ví, že svého kamaráda nemůže k hovoru nutit a Sherlock hledá správná slova, která by použil.

„Mistři, co nás učí, pořád říkají, že nejsem správný Jedi." promluví Sherlock nakonec. „Že jsem moc namyšlený a tvrdohlavý a svéhlavý a pyšný a drzý a – Pořád říkají, že jsem špatný Jedi, a že ze mě nikdy nebude rytíř. A některé jsem slyšel říkat, že patřím k temné straně." dodá Sherlock tichým hlasem. To už sedí s koleny pod bradou a s rukama omotanýma kolem nohou.

Qui-Gon ví o tom, co si mistři učitelé mezi sebou říkají o jeho kamarádovi. To, co Sherlock řekl, to je pravda. Je tvrdohlavý a svéhlavý, rád hledá svoje cestičky místo toho, aby následoval ostatní. Je inteligentní, má znalosti padavanů a je velice dobrý v boji s mečem a ví o tom a je na své schopnosti hrdý, ale ostatní si to vykládají jako namyšlenost a pýchu. A Sherlockův ostrý jazyk a jeho dedukce to moc nezlepšují.

Sherlock BBC - Crossover challenge (by SallyPejr)Where stories live. Discover now