Led

262 23 0
                                    

Sherlock BBC x Frozen

---

Konec pohádky Ledové království s postavami ze Sherlocka BBC.

---

Dodatek:

Pamatujete všichni tu scénu, kdy se Elza pokouší utéct ze zámku, kde ji věznili, Hans jde po ní s mečem, Kristoff a Sven se vrací zachránit Annu a ta jim jde naproti spolu s Olafem a všichni se potácejí ve sněhové bouři na zamrzlém fjordu? No, tak tady začíná tenhle příběh. Na konci. Až na to, že místo královny Elsy z Arendellu je čerstvě korunovaný král Sherlock, kterému nejde po krku princ Hans, ale jeho rádce a tak trochu i nápadník Jim Moriarty. Místo Kristoffa máme Mary a její sob je Janice, ne Sven. A je o dost inteligentnější, než Sven. Spíš víc jako kočka než jako prdlý pes. Místo Olafa je sněhulák jménem Archie (jo, ten kluk ze svatby). A jo, místo princezny Anny tady máme nej kámoše a společníka krále, Johna Watsona.

Inspirováno obrázkem nahoře.

---


„Hádej, co udělal John, když jsi utekl z města do hor?!" křikne Jim přes hukot větru. Přes masu sněhu ve vzduchu nevidí dál než metr daleko, ale i tak si je jistý, že ho Sherlock slyší.

„Šel tě hledat! Chtěl ti pomoct! A sotva tě zajmeme a přivlečeme zpátky, tak se John znovu objeví a s nějakou ženskou! Ta nám řekla, co se stalo! Že jsi Johnovi zmrazil srdce! Myslela si, že mu tady pomůžeme, a tak ho přivedla k nám, jenže nebylo jak! Johnny je mrtvý, Sherlocku! Zabil jsi ho! Zemřel na ledové srdce a je to tvoje vina! John je mrtvý!"

„Ne!" zařve stranou od něj někdo zoufale a v tom okamžiku se vše zastaví. Vítr přestane vát, většina vloček dopadne na zem, některé zůstávají viset ve vzduchu.

Ve směru výkřiku sedí na ledu Sherlock. Vypadá, jako by se mu najednou podlomily nohy a on zůstal sedět tam, kam dopadl.

Jimův úsměv se ještě rozšíří. Pomalu se začne přibližovat ke králi Arendellu a za chůze tasí meč.

„John je mrtvý, Sherlocku. A je to tvoje vina."


- - o - -


John se potácí sněhovou bouří, aniž by doopravdy věděl, kam jde. Jen následuje Archieho. Jeho plán začínal a končil tím, že se musí dostat z tohodle místa, které má v moci Jim. Led a sníh, které se objevovaly po celém zámku, ho děsily. Nemá tušení, jestli to znamená, že je Sherlock blízko, nebo že jeho ledové kouzlo sílí. A Archie mu v tomhle taky neporadí.

John se zapotácí, když do něj narazí silnější poryv větru a skoro upadne.

Napůl rezignovaně se podívá na své ruce. Jeho prsty mají podobu průhledného namodralého ledu. Sherlockovo nevědomé kouzlo ho pomalu, ale jistě zabíjí. Teď už vlastně rychle a jistě.

Když jim trolové řekli, že Johna dokáže zachránit jen projev pravé lásky, stačil John jen říct Mary, že musí jet do zámku, než omdlel. Když zas přišel k sobě, akorát ho ukládali ke krbu královští sluhové. Jenže o tomhle zámku John nemluvil. On myslel ledový zámek v horách, kde teď žije Sherlock. Protože mladý král je osobou, na které Johnovi záleží ze všeho nejvíc. Mladý král je člověk, do kterého se John zamiloval. Ale došlo mu to, až když mluvil s troly, kteří ho chtěli oženit s Mary. Jenže teď už je pozdě. Nikdy se do hor nedostane včas. Nikdy už Sherlocka neuvidí.

Sherlock BBC - Crossover challenge (by SallyPejr)Where stories live. Discover now