Quote 11:

51 16 6
                                    

Be yourself

"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind."

Blijf jezelf. Wat je ook meemaakt en voelt, je bereikt het meest door je zelf te zijn en te blijven. Natuurlijk zijn er veel mensen die jouw zelfverzekerdheid schaden. In dat soort situaties moet je een schild om je heen bouwen. Laat zien wat je waard bent en wat je voelt. Jij bent geen gevoelloos persoon, en dat moet je laten zien.

Je zelfverzekerd voelen is niet wat iedereen kan. Sommige hebben het heel erg sterk van zichzelf en sommige moeten het opbouwen. Heel vaak gebeuren er vreselijke dingen waardoor de zelfverzekerdheid schaadt en het opnieuw moet worden opgebouwd. Het proces tot het opnieuw opbouwen duurt lang en vergt veel van je energie en tijd. Niet iedereen begrijpt dat, er zullen altijd mensen zijn die het niet waarderen, die jou niet waarderen. Iedereen maakt het weleens mee. In plaats van de dagen alleen door te brengen op je kamer kun je beter met anderen de situatie bespreken en zo samen er proberen uit te komen.

Omdat niet iedereen barst van de zelfverzekerdheid heb ik hier een paar tips voor jullie bedacht om het na een moeilijke tijd weer op te bouwen:

1. Kijk naar jezelf. De kern van vriendschap is als eerst vriendschap met jezelf te sluiten voordat dat met anderen kan. Je bent wie je bent, jij kan daar niets aan veranderen en anderen ook niet. Ook zij horen jou te accepteren zoals je bent, niet altijd lukt dat. Dan is het het beste om geen energie meer in hun te steken. Dat is alleen maar beter voor jezelf. Je leert wat wel energie en tijd nodigt heeft en dat je sommige gebeurtenissen en mensen na een tijd moet gaan vergeten. Kortom: accepteer jezelf voordat je dat bij anderen kan gaan doen.

2. Maak een lijst. Kijk naar jezelf. Iedereen heeft goede en slechte kanten, maar bij dit is het juist goed de goede kanten naar boven te halen omdat meestal wordt vergeten dat er ook nog goede kanten zijn van jezelf. Begin met het innerlijk, schrijf dan op dat je bijvoorbeeld heel erg solidair tegenover jezelf en anderen bent, dat je heel erg sociaal bent en iedereen laat zien dat hij of zij hier op aarde is voor een reden. Daar komen we dan gelijk aan bij de volgende tip.

3. Jij bent hier voor een reden. Iedereen heeft zijn eigen reden die hij of zij nog moet gaan uitzoeken. Je moet niet denken dat je een of andere mislukking bent, want geloof mij, dat ben je niet. Iedereen betekent wat voor de wereld, iedereen betekent wat voor anderen. Bedenk dat er anderen zijn die jou en jouw liefde hard nodig hebben. Als je zelf genoeg zelfverzekerdheid uitstraalt kun je anderen gaan helpen hun eigen zelfverzekerdheid (terug) te vinden. 

4. De laatste tip is te praten. Het is soms moeilijk iemand te vertrouwen en hem of haar te vertellen wat er gaande is. Soms zijn je ouders of vrienden genoeg maar soms is het nodig iemand in te schakelen die erg gespecialiseerd is op dat gebied. Die dit vaker heeft gehoord en weet hoe hij of zij jou moet gaan helpen. Wees niet bang te laten merken dat dit nodig is, je zult zien dat je er veel beter uit zult komen en dat de situatie beter voor jou en je leefomgeving is geworden.

"Be who you are."

Na lang geen deel meer online te hebben gezet heb ik hier een nieuw deel voor jullie. Ik had het erg druk, gelukkig is de toetsweek nu voorbij en heb ik nu vakantie. Maar school zou school niet zijn als ze de weken na de vakantie helemaal vol plannen met toetsen. Nouja, mijn school dan. Is jullie school ook zo??? 

Hope you enjoyed it! XX Meeeeeee<3

✔The best way to start a day🌹Kde žijí příběhy. Začni objevovat