Hoofdstuk 12-'Ja je mond houden', zei ik

22 2 9
                                    

'Het was niet mijn bedoeling, echt ik hoop dat je mij ooit nog kunt vergeven', zei hij. En hij verbrak de knuffel, hij liep weg. Hij liet mij verbaast achter. Ik wist niet wat ik moest doen. Zal ik hem vergeven of juist niet? Ik weet het niet. En tenslotte na een paar minuten kwam ik eruit om met hem te praten na school...

{Ayla}
Ik had nog Rekenen en dan was ik uit. Ik heb nu wel Nederlands dus pakte ik pen en papier. En schreeft:

Hey, Ali
Het spijt mij echt ik moest niet zo reageren. Ik hoop dat ik met je kan praten. Ik hoop het zo erg! Als je vind dat we kunnen praten, wil je dan voor school staan? Ik wacht daar op je!
Kaboutertje ;)

Ik vouwde het twee keer dubbel. En ik schreef erop:'Ali wil je dit alsjeblieft lezen'. Ik stond op en zei tegen de leraar dat ik naar de wc moest. Wat een smoes was, dan kan ik de brief op Ali' tafel leggen. Hij zei dat het goed was. Ik legde het papiertje op Ali' tafel. Ik liep naar de deur. Ik zag voordat ik uit de klas was dat Ali verward keek. Ik keek hem glimlachend aan. Ik deed de deur dicht en hoopte dat Ali de brief las.

{Ali}
Ik hoorde dat Ayla naar de wc moest. En terwijl ik het niet door had zat er een briefje op mijn tafel. Ik gaf het zonder te kijken naar Max, want het zou een meisje zijn wie hij wilt.

Hij tikte mij aan en zei:'Wat is er? Deze brief is voor jou en niet voor mij'. Ik keek hem verbaast aan.

Ik keek naar Ayla, als ze glimlacht is het zo schattig! Dan deed ze de deur dicht. Ik keek naar het briefje en er stond:'Ali wil je dit alsjeblieft lezen'. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht. En deed het snel open. Ik las wat er stond. Ik werd warm van binnen. En snel pakte ik ook pen en papier. Toen ik wil gaan schrijven zag Max mij.

Hij zei:'Oelala heeft Ali een date!'.
Katy, een irritante meisje in mijn klas stond op zei:'Nee dat kan niet, hij is van mij'.
Ik zei:'Ik ben niet van jou, en trouwens ik heb al een vriendin'.dat laatste loog ik.
Ze huilde en zei:'Nee dat kan niet, JIJ EN IK passen bijelkaar' en toen viel ze op de grond. De hele klas stond op en Max liep als het snelst, want hij wilt haar. Ik snap niet waarom, maar ik laat het wel. Misschien omdat ze nieuw is? Geen idee, en dat doet er niet toe. Hij wilt Ayla en Zarah ook, maar bij hun is het niet gelukt. Ik liep achter Max aan. En toen zag ik dat Ayla al de klas binnen is gekomen.

{Ayla}
Ik kwam er achter dat ik nog boeken moest pakken, maar mijn sleutels zitten in mijn tas en die zit weer in de klas. Typisch ik weer. Ik ging snel weer terug de klas in. Ik wachtte nog paar minuten. En ik hoorde geschreeuw, ik wou het luisteren, maar ik kon het niet horen. En toen liep ik de klas binnen. Ik liep rechtstreeks naar Ali. Ik glimlachte naar hem en hij terug. Ik hoop dat hij tenminste met mij wilt praten. Ik stond voor hem en we keken elkaar in de ogen. Hij heeft zo mooie bruine ogen.

Ik was in mijn gedachte tot Ali zei:'Ik heb je brief gelezen'.
Een opgeluchte zucht kwam, ik vroeg:'En?'. Hij kwam dichter bij mij en gaf mij een knuffel.
'Ik wil graag met je praten', zei hij. Ik hoorde een gesnik. Ik verbrak onze knuffel. Ik keek hem aan en lachte. Hij keek mij verbaast aan, ik zei:'Ik wist niet dat jij ook kon huilen, want jij trooste mij juist en nu doe ik dat'.

Ik pakte een zakdoekje voor hem. Hij lachte zelf ook mee. En toen keek ik op de grond daarachter. Daar lag Katy op de grond.

Ik keek geschokt naar Ali en zei:'Wat is er met Katy gebeurt?'.
'Lang verhaal',zei hij.
'Oo',zei ik.

En ik liep naar Katy, want ik weet wat ik moest doen. Ik ging op de grond zitten. En tot mij grote verbazing zag ik dat Max naast mij zitten.

Hij keek mij aan en zei:'Wat doe jij hier?'
Ik gaf hem een neppe glimlach en zei:'Ik weet wat ik moet doen'.
Hij keek mij gek aan en zei:'Kan ik je helpen?'
'Ja je mond houden', zei ik. Hij knikte en gaf hem geen aandacht.

Na een kwartier schrok Katy wakker en ze bedankte mij.En vraag me niet hoe! Ik had en cursus meegedaan, dus ik wist wat ik moet doen. Ik zei:'Ik heb nog een pilletje voor de hoofdpijn'. Ik liep naar mijn tas, gaf het pilletje. Ze had zelf water dus dronk ze het. Ze bedankte me alweer en ik zei dat het goed was. Ik liep naar mijn plek. Nadat Katy en de andere op hun plek zaten ging ik zelf ook op mijn plek zitten. We gingen verder met de les. Na een minuut of 5 ging de bel af. Ik liep naar het volgende les, maar daarvoor moest ik naar de kluisjes. Ik pakte mijn boeken en liep zo snel als ik kon naar het Rekenen lokaal. Ik zocht Zarah, maar ik kon haar niet vinden. Ik keek een keer goed in de klas en ik zag dat ze naast Ali zat...

Hey, dit was hoofdstuk 12! Ik heb niet zo goed gelegd op de spelling, dus daarvoor sorry! En gisteren was het Koningsdag, ik vraag me af wat je dan hebt gedaan. Zat het in de comments! Ik hoor graag wat je hebt gedaan! Maar het belangrijkste vind ik wat je van dit hoofdstuk vond! Dus zet dat ook in de comments! Dan zeg ik nu tot het volgende hoofdstuk! Doeg!

AYLA Where stories live. Discover now