Jaar 2 H5

196 18 4
                                    

POV James
'JAMES..!' Ik voel ineens een pijnscheut door mijn oor gaan. Mijn ogen vliegen open en ik zit meteen rechtovereind in mijn bed. Kreunend wrijf ik over mijn rechteroor. 'Was dat nou nodig Moony?' Vraag ik Remus nijdig. 'Ja, we hebben geprobeerd je te wekken, maar de schone slaapster was zo erg in dromenland, dat we haar niet wakker kregen.' 'Je hebt nog 2 minuten Prongs!' Roept Sirius grijnzend, terwijl hij de deur uitloopt. 'We wachten voor t portretgat, kom je te laat, dan haal jij vanavond t eten uit de keuken!' Grommend sta ik op.
'Bastards.' Mompel ik tegen Remus. ''That's the spirit.'' Zegt Remus met een grijns. 'T ontbijt begint zo, dus schiet op. We moeten nu al moeite doen om Wormtail in toom te houden.'
'Urghh.. zuchtend sta ik op, ik loop naar de spiegel en bekijk me zelf even. Mijn sixpack is duidelijk te zien en mijn haar zit zoals altijd weer warrig en steekt uit.

Goedkeurend ga ik er even met mijn hand doorheen, daarna trek ik snel een andere boxer aan en mijn kleren volgen meteen. Dan sprint ik de slaapzaal uit en sta ik binnen 1,5 minuut voor t portretgat. Sirius en Remus kijken me voldaan aan, Peter kijkt geïnteresseerd naar mijn reactie. Alleen zie ik dat ze niet voor t portretgat staan, maar ze zitten gewoon in de stoelen voor het haardvuur een potje toverschaak te spelen. 'Je bent te vroeg Prongs!' roept Sirius door de leerlingenkamer, een paar leerlingen kijken verbaast op. ''Het ontbijt begint pas over 30 min.' 'Serieus, was dat nou echt nodig jongens?' 'Jup.' Zegt Sirius met een ploppende 'p' 'Dat was nodig.' 'Kom er gewoon bij zitten Prongs, 't is straks jouw beurt.' Grijnzend kom ik bij ze zitten. 'Ik ga jullie zo erg inmaken.'

Mijn voorspelling klopt, want als we naar het ontbijt toe lopen heb ik van ze alledrie gewonnen, wat mij al voor de zoveelste keer de beste maakt van onze mini-competitie.

POV Lily
Samen met mijn vriendinnen loop ik naar de Grote Zaal. We waren allemaal al vroeg wakker en de rest wilde meteen gaan roddelen over hoe de jongens in ons jaar eruitzagen na de vakantie. Uiteindelijk zei Laura: 'James Potter is wel veel knapper geworden.' Iedereen kijkt mij verwachtingsvol aan. 'Oh nee, geen denken aan.' Zeg ik meteen. 'Wat jij wilt, maar ik zou jullie zo shippen met elkaar.' Marlene kijkt me grijnzend aan.

Ik ga snel over op een ander onderwerp. 'En Mar, wat vind je van Sirius Zwarts?' Zoals ik al hoopte werd ze een beetje rood. 'Eh? S-Sirius Zwarts?' Ze herpakte zich snel weer en beantwoordde de vraag alsof ze hem niet leuk vond. ''Nou ja, hij is inderdaad knapper geworden lijkt het en hij kijkt veel ontspannender uit zijn ogen kijkt en.. eh, nee hij is gewoon een player en een zak. Vorig jaar waren er alleen al 34 meisjes die door hem huilend een paar dagen doorbrachten. Dus nee bedankt, I'll pass" 'O-kay.' Toen was ik degene die haar grijnzend aankeek.

Ik draai me dan om naar Alice. 'En Alice, hoe gaat het met Frank?' Alice wordt meteen rood, maar ze glimlacht wel. 'Oh hij is zó knap geworden en hij is nog steeds zo aardig tegen iedereen, hij is echt geweldig!' Dromerig kijkt ze weg. 'Alice..?' 'Huh? Eh, oh ja.. eh, laten we maar naar de Grote Zaal voor t ontbijt gaan lopen.' Zegt ze er snel achteraan om haar schaamte te verbergen. Ik begrijp het meteen en stem ermee in. 'Dat is een goed idee, laten we gaan meiden.'

Maar als we net de Grote Zaal in willen stappen, hoor ik ineens een maar al te bekende stem waardoor ik me omdraai. Ik zie dat de Marauders aan komen lopen. Met James en Sirius voorop, en daarna Remus en Peter. Blijkbaar heeft iemand net iets grappigs verteld, want ze lachen allemaal. Snel draai ik me om en achtervolg ik mijn vriendinnen in de hoop dat hij me niet heeft gezien. Maar tevergeefs. 'Evers! Hey, Evers!' Ik draai me zuchtend om: 'Hoi Potter.' 'Je ziet er goed uit Evers, heb je iets met je haar gedaan? Het staat je leuk.' Verbaast kijk hem aan. 'Hoe zie je dat, er is inderdaad een beetje vanaf gegaan, maar niet genoeg om het verschil echt te zien.' Hij knipoogt naar me en lacht zijn wel bekende lach. 'Bij zo'n beauty als jij, zie ik alle veranderingen, by the way, you look beautifull Lily-flower.' Met nog een laatste knipoog lopen hij en zijn vrienden weg. Ik draai me verbaast om naar mijn vriendinnen die iets verderop op me wachten.

(STOPGEZET) The MaraudersOn viuen les histories. Descobreix ara