Jaar 1 H12

285 25 5
                                    

Dit filmpje hierboven showt een van mn favoriete quotes.

Waarom?

Hier komen alle 4 de Marauders voor. Sirius, Remus en Peter staan er en James' naam wordt door Harry uitgesproken. Alle 4 hun namen komen in dit stukje voor en dat gebeurd never. 'T is daarom dus een van mn lievelingsstukjes.

Wat is/zijn jullie favo quotes folks?
Je kunt ze beneden in de chat zetten. xdd

POV Remus
Ik kijk op van lawaai.
'Moony! Moony!' Roept een stem.
'Kom met je neus uit dat boek!' 'Huh?' Ik kijk op om te zien dat James me roept. 'Ohh man... Prongs, wat wil je?' 'Dat je dat boek weglegt. We hebben morgen vakantie en straks begint 't avondmaal. We moeten nu gaan. Sirius en ik willen nog een prank uithalen! Een kerstcadeautje van de Marauders.' Hij kijkt me zelfvoldaan aan. 'Urgghh.. Prongs...' Ik wordt onderbroken door Sirius. 'Jah, kom op Moony, je hebt al te lang in dat boek gezeten.' Ik kijk naar ze en zie dat ze me met een grijns naar me staan te kijken. 'Oké, sure.. Kom maar op dan. Wat is jullie geniale idee?' Terwijl ik langzaam mijn bed uitkom, leggen ze 't plan uit. 'En dan schrikt iedereen in de Grote Zaal zich kapot.' Grinnikt Sirius.
'Spinnen? Hm.. Geen slecht idee, dan laten we ze verschijnen in hun eten.'
'Nice Moony! Zie je wel dat we je nodig hebben?' Ik grijns. 'Jullie zullen me altijd nodig hebben Prongs. Wie houdt jullie anders uit de problemen als jullie weer eens iets doms uithalen?' 'Jah, jah.. We weten dat jij de braafste bent Moony.' 'Maar dat wilt nog steeds niet zeggen dat je geen grote rol in onze pranks hebt.' Onderbreekt James Sirius. Ik heb ondertussen mijn schooluniform weer aangetrokken. 'Mooi, je bent klaar. Wormtail is al in de de Grote Zaal. Zegt James als hij ziet dat ik mijn kleding aan heb. 'Laten we hem en de anderen maar een leuk Kerstcadeautje geven.' Sirius grijnst samenzweerderig naar ons. Waarop James in lachen uitbarst.
Ik zucht in mezelf. Worden die 2 ooit minder kinderachtig? Maar ondertussen grijns ik ook. 'Lets go.'
Met zijn drieën lopen we naar de Grote Zaal.

POV Peter
Ik zit al in de Grote Zaal die fantastisch is versiert te wachten op mijn vrienden. Er zijn 12 kerstbomen geplaatst die prachtig zijn versierd. Overal hangen slingers en soms komt er beetje sneeuw naar beneden vallen. Ook is de rest van het kasteel prachtig versierd met slingers en af en toe roepen de schilderijen iedereen die voorbijloopt een Vrolijk Kerstmis toe, de geesten zingen kerstliederen (wat overigens niet zo goed klinkt, neem dat maar van mij aan) en iedereen is vrolijk (behalve die conciërge vilder, bah wat een akelige man, ik krijg de rillingen als ik hem zie).
Mijn vrienden komen ineens binnen. Ze worden nageken als ze langslopen. Sirius en James gaan tegenover me zitten en Remus komt naast me zitten. Ik zie dat Sirius en James beide een bijna identieke grijns op hun gezicht hebben.
'Waarom l-lachen jullie z-zo j-jongens?'
'Oh, dat is niets Wormtail.' Antwoord Sirius. Hij grijnst nog steeds. James kijkt me ook grijnzend aan. 'Aan je gezicht te zien ben je niet van plan je in te houden?' Vraagt hij en hij knikt naar mijn bord. 'E-een gezonde v-voeding i-is nodig.' Zeg ik uitdagend. James schudt lachend zijn hoofd. 'Helemaal mee eens Wormtail.' Sirius knikt instemmend terwijl hij afwachtend naar professor Perkamentus kijkt. 'Urghh.. Ik heb honger, wanneer staat hij nu op?' Remus wil net antwoorden als hij wordt onderbroken door Professor Perkamentus.
Iedereen in de Grote Zaal kijkt op en draait zich naar hem om. 'Zo.' Perkamentus sprijdt zijn armen en lacht ons vrolijk toe. 'Morgen vertrekt de Zweinsteinexpress naar Londen. Meteen na het ontbijt wordt iedere leerling die Kerst met zijn familie viert verzocht zich met zijn spullen naar de Zweinsteinexpress te begeven. De leerlingen die Kerst hier op school vieren mogen doen wat ze willen.' James en Sirius kijken elkaar grinnikend aan. En Remus schudt even lichtjes zijn hoofd als hij dat ziet.
'Ik wens iedereen een Vrolijk kerstfeest toe!' Vervolgt professor Perkamentus. 'Eet smakelijk!' En meteen verschijnt er allemaal eten op en voor onze borden. Ik pak meteen van alles en mijn bord is al snel helemaal gevuld. Ik begin meteen alles zo snel mogelijk op te eten. Sirius en James hebben ook meteen hun borden volgeschept maar eten veel netter. Remus heeft niet veel op zijn bord en begint rustig te eten. Als ik mijn 1e portie op heb, wil ik opnieuw opscheppen. Ik had niet gemerkt dat James en Sirius even waren gestopt met eten en hun stokken tevoorschijn hadden gehaald. Remus zag het en at rustig door. Niemand anders had het in de gaten. Ze keken elkaar grijnzend aan en zwaaide beide tegelijk met hun toverstok. Terwijl ik opschepte kroop er ineens een spin uit mijn beker. Overal in de zaal kwamen spinnen vandaan. James en Sirius sprongen op en lieten vonken uit hun toverstokken spatten. Ze riepen keihard: 'DE MARAUDERS WENSEN IEDEREEN IN DEZE ZAAL EEN VROLIJK KERSTFEEST!! Hun act werd meteen gevolgd door kinderen die begonnen te gillen. Na 10 sec. zwaaide ze nog eens men hun stokken en de spinnen verdwenen. Nu begonnen mensen te lachen en te klappen. James en Sirius bogen en ook Remus stond op en boog naar de Zaal. De leraren keken allemaal geschokt naar Perkamentus, maar hij keek ons alleen maar glimlachend aan.
Het applaus hield nog even aan, maar toen James, Sirius en Remus uiteindelijk gingen zitten verstomde het applaus en ging iedereen verder met eten. 'Zo Wormtail, wat vond je ervan?' Vraagt Sirius. 'Dit was ons kerstcadeautje voor jou.' 'Ik v-vond 't d-doodeng.' Sirius en James grinniken.
'Mooi, missie geslaagd.' Na het eten lopen we met zijn vieren naar buiten, maar we worden tegengehouden door een grote groep leerlingen die ons lachend allemaal schouderklopjes geven en onder luid gejuich lopen we naar de leerlingenkamer van Griffoendor. Als we daar aankomen worden we begroet door een roodharig meisje met groene ogen dat ons kwaad aankijkt.
'Hi Evers.' Zegt James. 'Wil je met me uit?' Ze trekt haar toverstaf en duwt die tegen James keel. Hij schrikt en valt achterover. Sirius vangt hem nog net op en nog steeds met haar toverstaf tegen zijn keel gedrukt zegt Lily: 'Hoe dúrf je Potter! Na wat je hebt gedaan?!' 'W-wat heb ik dan gedaan? En, ik neem aan dat dat een nee is Evers?' Hij verbleekt een beetje onder haar ijskoude blik. 'Kijk wat je hebt gedaan met die stomme truc van je Potter!' Ze wijst naar de hoek waar een meisje opgekruld op de stoel ligt. Om haar heen staan 2 andere meisjes. 'Kijk wat je met Alice hebt gedaan, Potter! Ze is helemaal overstuur nadat die spinnen over haar bord kropen! En ze was al bang van spinnen!' 'M-maar Evers, ik.. ik..' Hou je mond Potter! Er komt toch alleen maar onzin uit! Arrogante kwal!' Meteen daarna draait ze zich woest om. Ze beent naar de hoek waar Alice zit en begint haar te troosten. Met nog een laatste furieuze blik kijkt ze ons aan, gevolgt door 2 zo mogelijk nog bozere blikken van haar 2 vriendinnen Marlene en Laura. We kijken alledrie een beetje geschrokken naar James, die een beetje bleek is en triest kijkt. Maar een milliseconde daarna kijkt hij alsof er niets is gebeurd. Hij grijnst en knippoogt naar iedereen, maar loopt ondertussen nog steeds wat bleekjes snel naar onze kamer. We lopen achter hem aan, begroet door door een paar oudere Griffoendors die ons feliciteren met onze fantastische prank. Sirius grijnst naar hen en flirt ondertussen nog met een paar meisjes, maar zodra hij samen met ons voor onze kamerdeur staat kijkt hij ons ernstig aan. 'Ik denk dat we even met Prongs moeten praten.' Zegt hij dan. Remus knikt wijselijk. En ik knik ook. 'G-goed i-dee P-padfoot.' 'Dat nou net van alle mensen die 't niet leuk zouden vinden Lily er een was.' Zucht Sirius. 'Jah, Prongs heeft echt pech vandaag.' Antwoord Remus daarop. 'Kom op jongens. Laten we hem even opvrolijken.'

POV James.
Na die uitbarsting van Lily ben ik snel naar onze kamer gegaan. Ik voelde me vreselijk. Ik wilde niet dat nou juist háár vriendin zich zo liet schrikken..
Waarom nou net zìj, van alle mensen hier op Zweinstein nou net een vriendin van Lil Evers. 'K vraag haar iedere dag meer dan 2x uit. Ze zegt nog altijd nee, maar dat maakt me niet uit, ik ga gewoon door met vragen en ze zal ooit wel eens jah zeggen. Denk ik tevreden. Net als ik dat denk en wat gemakkelijker ga liggen, komen mijn vrienden binnen. 'Zo Prongsie. Dat ging niet zo goed hé?' Valt Sirius met de deur in huis. 'Urgh... Padfoot, moest dat nu?' Vraag ik hem. 'Jep, wat kunnen we doen om je op te vrolijken?'
'Op jullie kop staan en een kerstlied zingen.' 'Nope.' 'Dan moet Sirius met een meisje zoenen. Je hoeveelste kus zou dat al zijn Padfoot?' Hij grijnst en zegt trots. '29.' 'Maak er dan inderdaad maar 29 van.'
'Had jij niet een oogje op een bepaald iemand Padfoot?' 'Neuh.' Zegt hij nonchalant, maar hij wordt wel een beetje rood. Ik wil hem daar eigenlijk mee plagen, maar bedenk dat ik dat niet kan doen, want dat doet hij ook niet met Lily. 'Oké, vergeet dat maar Padfoot.' 'Tnx, oké, kom maar mee naar beneden.' Zegt Sirius dan met een grote grijns. 'Dan laat ik jullie eens zien hoe je een meisje moet versieren.' Als we naar beneden lopen, blijven wij met zn drieën nonchalant op de trappen staan, terwijl Sirius naar een meisje toeloopt.
Hij praat even met haar en ik zie dat ze verlegen haar haar om haar vinger krult.
'Ha!' Fluister ik, hij heeft haar in de pocket!' 'Natuurlijk heeft hij dat, hij is de grootste flirt van deze school.' Zegt Remus daarop. Ik grijns als ik zie dat Sirius naar haar toebuigt en haar kust. Daarna loopt hij met een grote grijns terug naar ons. '29.' Hij kijkt ons trots aan. 'En hoe vaak hebben jullie al gekust?' 'Zero, dat ehh... Jah ik, ehm.. Laat maar..' Mompel ik. Maar Sirius maakt mijn zin af. 'Dat bewaar je waarschijnlijk voor een zeker roodharig meisje?' Ik kijk hem met een grijns aan. 'Zeker!' 'Ik heb ook nog nooit gezoend.' zegt Remus. 'I-ik o-ook n-nog nooit.'
'Ha! Dan ben ik de enige en ik wil als we in de 7e zitten en de school verlaten een recordaantal hebben!' Hij kijkt ons allemaal met een glinstering in zijn ogen aan. 'Deal! Ik hou de tel bij Padfoot.' 'Tnx Prongsie.' Daarbij schudt ik mijn hoofd. 'Laten we nu maar wat pranks uithalen, iemand nog ideeën?' 'Genoeg totdat we in de school verlaten.' Antwoord Sirius. 'Misschien kunnen we nu een leraar pranken?' 'Wat is je idee Padfoot?' Zegt Remus met zijn armen over elkaar. 'De toverdranken leraar meneer Wietze heeft overal potjes staan in het toverdranken lokaal. Als we bij die nou alle namen verwisselen, komt er veel chaos bij de eerste les.' Was Sirius antwoord. 'Mooi, daar beginnen we dan mee.' Zeg ik tevreden.
'Daarna zien we wel wat we verder doen.'

Dat was weer een hoofdstukje.
Hoop dat hij leuk was.

Een vote is altijd welkom folks!

Laterss..

(STOPGEZET) The MaraudersWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu