Jaar 1 H15

272 29 4
                                    

POV Peter
De examens beginnen over 1 week en in de hele leerlingenkamer zie je leerlingen hard studeren. Kerst is allang voorbij en je ziet iedereen hard leren, behalve James en Sirius, die twee halen nu alleen nog maar pranks uit. Terwijl ze opgewonden praten over de Zwerkbalcup, die Griffoendor 3 weken geleden heeft gewonnen. Ze wonnen van Zwadderich met 340-470. En James ving de snaai. Heel Griffoendor feestte toen. Maar daarna ging iedereen weer door met leren voor de examens, behalve Sirius en James, die besloten dat ze liever pranks uithaalden. Ik zie ze nooit leren.
Terwijl ik gefrusteerd 't Transfiguratie boek lees, voel ik ineens iets kietelen in mijn nek. Ik draai me om en zie Sirius met een veer in mijn nek prikken. 'Sirius! W-waarom doe j-je d-dat?!' Hij grijnst alleen maar en gaat door naar Remus die ongeveer dezelfde reactie heeft. Ik schud mijn hoofd en ga door met leren. Mijn maag knort. Ik móét echt wat eten, anders concentreer ik me niet goed. Maar 't avondeten is pas om 18:00 uur, dus kreunend ga ik door met Gedaanteverwisseling.
Als 't zo'n halfuurtje later is, geef ik 't op, ik leg Gedaanteverwisselingen gefrusteerd weg. Ik heb echt honger.
Zuchtend pak ik Kruidenkunde voor me, ook dat hou ik niet lang vol, Toverdranken dan? Nee.. Ik zucht gefrusteerd. Nog 1 uur.

POV Remus
Ik ben aan 't leren voor de examens die over 1 week beginnen. 'K heb nu Toverdranken voor me en terwijl ik aantekeningen maak over de bereiding en ingediënten van dranken die ze hoogwaarschijnlijk gaan vragen in 't examen, merk ik dat Peter 't moeilijk heeft. Ik besluit dat ik hem na 't eten ga vragen of hij hulp nodig heeft. Over 20 min moeten we naar de Grote Zaal om te eten, dus ik ga nog even door met aantekeningen maken.

POV Sirius
'Prongs! Etenstijd!' 'Weet ik!' Roept hij terug. We roepen door de hele leerlingenkamer, waardoor we veel gemompel over ons heen krijgen. Maar jah... Zij leren, wij niet. Waarom? Omdat James en ik de stof al kennen.
Dus waarom zouden we dan leren? Dan kunnen we onze tijd beter besteden aan
... Je raad 't al: pranks.
Maar goed, dat terzijde.. We moeten naar de Grote Zaal lopen. Ik loop naar Remus en James naar Peter. Remus kijkt geïrriteerd op en wilt er net iets ervan zeggen als hij ziet dat ik 't ben. Hij stelt zich tevreden met een diepe zucht. 'Wat is er Padfoot? Ik ben aa-...'
'Aan 't leren, jah ik weet 't, maar we moeten naar de Grote Zaal, 't is tijd voor 't diner!' Onderbreek ik hem.
Weer een zucht. 'Ik kom.' Remus staaat langzaam op en strekt zich dan even uit. 'Urghh.. Lucky bastards die jullie er zijn.' Mompelt hij geïrriteerd naar ons.
'Jullie hoeven niet te leren.' Ik grijns en ik hoor James grinniken. Peter kijkt alleen maar verward naar ons. 'Maar Moony, ik dacht dat je leren leuk vond?' Vraag ik hem grijnzend. 'Jah, maar examens is héél veel leerwerk.' James lacht. 'Je hebt helemaal gelijk, daarom doen wij 't ook niet, toch Padfoot?' Ik grinnik.
Als we bij de Grote Zaal aankomen, gaat Remus ons voor naar een plek aan de Griffoendor tafel.
Zoals altijd schept Peter zijn bord helemaal vol en schrokt hij het eten naar binnen alsof 't zijn laatste maaltijd  is.. Ik walg ervan en draai mijn hoofd dan ook weg van 't tafereel tegenover mij.
Na het eten gaat iedereen weer leren voor de examens. Madame Plijster heeft al veel leerlingen bij haar gehad met stress en oververmoeidheid. Vooral de 5e en 7e jaars die voor hun S.L.I.J.M.B.A.L.L.E.N en voor hun P.U.I.S.T.E.N gaan, leren hard. En vele zitten te stressen in de leerlingenkamer. Remus en Peter gaan weer door met leren waarmee ze waren geeindigt en ik geloof dat Remus Peter gaat helpen, want Peter zit dicht tegen een zenuwinzinking aan. Hij snapt maar weinig van de stof.
Ik snuif als ik iedereen zie leren. Ik krijg daarvoor allemaal geïrriteerde blikken terug. Iedereen heeft echt een kort lontje, niemand is meer in voor wat pranks. 'Padfoot!' Ik draai me om. 'Wees stil!' Sissen een paar mensen. 'Rustig! Dit zijn Marauderzaken!' Roept James terug. De leerlingen die omkeken (vooral ouderejaars) draaien zich hoofdschuddend weer om naar hun werk. 'Prongs, wat is er?' 'Ik kwam Secreetje tegen op de gang.' Ik grijns meteen. 'Ik heb hem vervloekt, samen met een paar van zijn vriendjes.' 'Geweldig! Wat was het resultaat?' 'Laten we maar zeggen dat hun mammies hen waarschijnlijk niet herkennen.' Ik grinnik. 'Ge-wel-dig! Echt briljant Prongs, waarom heb je mij er niet bij gehaald?' 'Jij was al weg, en daarna zag ik Secreetje, 'k had niet echt vee-...' 'POTTER!' '-l tijd..' James draait zich verbaast om. 'Evers?' Lily staat daar met haar haar over haar schouders, haar handen in haar zij en een woedende blik in haar ogen. Die blik was best wel.. Eng..? Jah, een beetje maar. Ik deinsde daarom ook een beetje achteruit. Maar James stapte met een grote lach op haar af. 'Wat leuk om je hier te-...' Weer wordt hij onderbroken. 'Wat heb je met Sev gedaan?!' 'Sev?' Hij snuift. 'Secretus bedoel je? Ach ja, ik vond 't wel bij hem passen. Hij is er wel mooier op geworden.' 'Hoe kún je!!? Je kunt niet zo maar iedereen op de gang vervloeken alleen maar omdat je ze niet mag!!' 'Jawel,dat mag juist wél. En Evers.. Zelfs jij moet toch wel kunnen toegeven dat Secretus' gezicht nu veel knapper is..?' 'Jij.., jij.. AARGH! Irritant, arrogant klein joch.' En met een laatste furieuze blik op hem draaide ze zich om. Begleid door haar vriendinnen liep ze nu al iets kalmer naar hun kamer. James liep glimlachend op me af. 'Wat heb je met hem gedaan?' Vraag ik hem met een grijns. 'Nou.. zijn haar zit vol met bloemen die permanent plakken en over zijn hele gezicht heeft hij nu puisten.' Ik proest het uit van het lachen. 'Wacht, Ser..serieus..? Secretus.. Met... met blo...emen in zij..zijn haar? Ik.. Ik.. krij.. krijg bijn...bijna geen a..adem...' Ik hap even naar lucht en ga weer verder met lachen. 'Briljant James echt briljant!' Hij grijnst. 'Ik weet 't, 'k weet t.' Ik schud nog steeds proestend van 't lachen mijn hoofd. 'Alleen al 't beeld van Secretus met bloemen is geniaal.' James grijnst naar me.
'Kom, laten we maar gaan genieten van 't feit dat Secretus voor 't eerst in zijn leven iets heeft behaald..'
'Hij is nu veel knapper dan wat hij was, en dat wil heel wat zeggen.' 'Dat is nog steeds absoluut niet knap.' Ik grijns weer. 'Kom op, we gaan 't Remus en Peter vertellen.'

9 dagen later
POV Peter
'Wormtail! Ons volgende examen begint!'
'J-jaah, w-wacht even!'
Ik moet nog even snel Transfigurstie bekijken. Ik pak snel Remus' aantekeningen. Maar dan komt James ineens binnen. 'Wormtail! Kom... Ughh.., 't komt wel goed Wormtail. Je hebt goed geleerd en Remus heeft je uitleg gegeven. Kom nu mee!' O-oké..'
Ik loop achter James aan de trap af. Remus en Sirius staan bij 't portretgat te wachten. Als je om je heen kijkt zie je niemand eigenlijk ontspannen, iedereen leert voor hun volgende examen. 'Kom op jongens, ons voorlaatste examen.' Remus grijnst naar ons, daarna ontspanning en als laatste..-' 'VAKANTIE!' Sirius riep 't keihard door de hele gang. We kijken hem aan, maar hij grijnst alleen maar
De meisjes kijken allemaal verlangend naar Sirius als hij langsloopt, maar ook  als James langsloopt.

Na 't examen Transfiguratie hebben we een uur om nog eens alles voor 't examen door te nemen. We lopen gauw naar de leerlingenkamer en ik pak Remus' aantekeningen voor Geschiedenis van de Toverkunst erbij.
'Wormtail! Hoe ging 't?' Remus kwam de kamer net binnen en zag me zijn aantekeningen pakken. Ik zucht gefrusteerd. 'T ging s-super s-slecht.' 'Ach.., je zult zien dat je wel over bent.'
'Ik h-hoop 't.'

Tijdens 't examen van Geschiedenis van de Toverkunst komen er veel vragen voor waar ik 't antwoord niet van weet. Ik zucht. En lees de vraag waar ik nu ben.
Vraag 59: Noem de langste koboldopstand op die ooit geweest is.:
Jeetje, dat heb ik toch ergens gelezen? Ehm.. Ergens in de 17e eeuw..?
Wacht! Ehm.. Ik herinner me iets, een kobold genaamd Gerpert Grononsk.
Hij.. Uhm.. Voerde de kobolden aan en misleidde de tovenaars..? Nee.. Uhmm, hij vergiftigde een tovenaar geloof ik en 't was toevallig een belangrijk iemand, en ze moesten.., een plaatsvervanger vinden. Maar dat duurde erg lang. En die man was nodig om er een eind aan te maken, daarom duurde 't zo lang! Jah, dat is 't. Uhmm.. Wanneer was dat? In de 17e eeuw.. Ik geloof in 1857 of toch in 1869? Nee, nee.. In 1857.
Snel schrijf ik 't op.
Pfew.. Nu de andere nog, gelukkig zijn deze wat makkelijker, maar ik weet ze nog steeds niet allemaal te beantwoorden. Snel even kijken bij Remus. Hij zit voor mij, dus ik leun een beetje naar rechts. Vraag 89: Wie was verantwoordelijk voor de eerste heksenverbrandingen terug in de middeleeuwen? Antwoord: Arthur Shade.
Geweldig! Nu weet ik die ook.

Ineens hoor ik de bel, 't examen is afgelopen. Pff.. , heerlijkgeen examens meer en bijna vakantie. De Perkamenten worden opgehaald en degene die 't examen afnam wenst ons 'een fijne vakantie.' Opgelucht stap ik 't lokaal uit. Ik zie dat de andere leunend tegen de muur op me wachtte. 'H-hoe g-ging 't bij jullie j-jongens?' Vraag ik. 'T was makkelijk.' Antwoord Sirius daarop. 'Daar ben ik 't mee een Padfoot.' Zegt James weer daarop. Remus lacht. 'T was inderdaad wel makkelijk. Hoe ging 't bij jou Peter?' Ik mompel dat 't best goed ging. 'Mooizo, kom laten we dan nu gaan zitten onder onze boom en school even vergeten. We krijgen toch pas over een week onze resultaten.'
'Goed idee Padfoot, kom dan gaan we even zitten jongens.' Zegt Remus. En met z'n allen lopen we naar onze plek onder de boom. We liggen met z'n allen relaxed in 't gras als Sirius ineens zegt, of nou ja.. eerder roept. 'Evers! Hey Evers!!' Een roodharig meisje draait zich om, haar rode haar zwiept in 't rond. 'Black? Wat wil je?!' 'Oh, gewoon even praten.' Ondertussen was James opgestaan en haalde zijn hand door zijn haar. 'Nee bedankt!' En ze draaide zich om en liep naar haar vriendinnen toe. 'Ach jah, je hebt haar iedere dag gevraagd James. Zo'n 2x, misschien wel logisch dat ze nee blijft zeggen?' 'Neuh hoor.' Zegt hij grijnzend. Sirius moet lachen om James reactie en Remus grijnst.
'Nou jah, nog even en dan hebben we écht vakantie, nu nog even genieten van deze rustige week.' 'Groot gelijk Moony.' 'M-mee ee-eens.' Zeg ik er nog bij. 'Heerlijk deze rust...'

LEES DIT HIERONDER FF, WIL JE?

Oké folks, ik weet 't slecht stukje.. Supaah sorry, maar een jaar afsluiten is echt supaah moeilijk.
Dit stukje heeft ook niet echt goeie kwaliteit, maar oké..
'T volgende hoofdstuk(je) is 't laatste van jaar 1. Ik zal sneller door jaar 2 gaan en ook door de volgende jaren want ik wil graag naar 't laatste jaar. Daar wordt 't pas leuk.

Een vote zou geweldig zijn, zelfs al heeft een stukje slechte kwaliteit.
Tnx folks.

Laterss...

(STOPGEZET) The MaraudersWhere stories live. Discover now