Jaar 2 H3

279 22 39
                                    

Oké guys,
Ten eerste echt supaah sorry voor t nii uploaden.. Al meer dan 2 maanden lang heb k nii geupload.. dat zijn 10 delen.
Ten tweede k weet dat t verhaal nii zo'n goeie kwaliteit heeft en dat vind k nii zo leuk.. k ben nii zo goed in verhalen schrijven.
Ten derde 'k heb weer eens geen inspiratie.. 't voelt alsof t verhaal te veel voor de hand ligt enzo..
Na jah.. genoeg gezeikt.. K ga kijken of k wat fatsoenlijkere delen kan uploaden.

HAVE FUN! xdd            

POV James
'James! Schiet op, de trein vertrekt zo.' Ik zet meteen een sprint in en samen met mijn ouders gaan We door de poort naar perron 9 3/4. De deuren worden net dichtgeslagen en ik hoor 't fluitje van de conducteur. 'James! Ga naar binnen, ik regel je koffer en je uil!' 'Dankje pap, ik schrijf jullie nog wel!' 'Succes schat!' Ik hoor mijn moeder nog wat schreeuwen, maar dat hoor ik niet meer, want de trein begint al te rijden. Ik spring snel naarbinnen door een nog geopende deur. En net als ik binnen ben sluit ook die. Ik zucht opgelucht. 'Gehaald.. Pfew..' ik kijk door 't raampje en zie mijn ouders uitgeput maar voldaan staan. Mooi. Denk ik in mijzelf, 't is Hem dus gelukt om mijn koffer nog in de trein te krijgen. Ik glimlach naar blijf zwaaien totdat 't perron uit 't zicht is en ze zijn verdwenen. 'Zo, nu eens kijken waar ze zijn.' Zoekend loop ik door de trein.
Ineens wordt ik van achteren besprongen. Een bekende stem zegt dan met zijn handen voor mijn ogen. 'Prongs! Raadt eens wie dit is?' Ik draai me om en zeg 'Padfoot!' We hebeben elkaar net 2 uur niet gezien, Ik moest mijn koffer nog inpakken, dus mijn vader had Sirius alvast afgezet bij t station, omdat we toch zo dichtbij wonen. Hij laat me los en grinnikt. 'Ik heb al meteen een knap meisje aan de haak geslagen.' Met een knipoog wijst hij naar een meisje dat iets verderop dromerig naar Sirius kijkt. 'Ik was gezellig met haar aan 't praten, totdat jij ineens op 't laatste moment binnenkomt springen..' Hij kijkt me een beetje verwijtend aan. 'En't was mijn plicht als jouw beste vriend om je even te laten schrikken.' Ik grijns naar hem. 'Super Padfoot. Waar zijn de anderen?' 'Kom maar mee.' Hij knikt met zijn hoofd naar rechts, ten teken dat we daarheen moeten. Ik volg hem gedachteloos, totdat ik bij een coupé kom, waar ik een roodharig meisje zie lachen met haar vriendinnen. Die lach is echt prachtig. Ik staar naar haar rode haren. Ineens kijkt ze me recht aan, ze trekt haar wenkbrauwen op, vragend kijkt ze me aan. Ik schrik en wordt rood. Als ze dat ziet, lacht ze weer en ik loop snel achter Sirius aan. 'Waar wachtte je nou op Prongs? 'T duurde zo lang.' Zeurt Sirius grijnzend. 'Ik.. ehmm, ik.. 'T is niet van belang.' Ik zie dat Sirius grinnikt en met zijn ogen rolt. Ik ga snel de coupé in, hem voorbij om niet door te hoeven gaan met t gesprek. Sirius sluit de coupédeur. 'Hii jongens!' Ik grijns naar Peter en Remus. 'H-hi Prongs.' Hey Prongs!' Peter en Remus kijken me beide grijnzend aan. Nu de Marauders weer compleet zijn, gaat de pret weer beginnen.' Ik grijns naar ze, mijn 3 beste vrienden, die nu aan t bedenken zijn wat voor Fantastische pranks we t beste kunnen doen. ;)

Na een tijdje komr 't oude vrouwtje met 't etenskarretje voorbij. 'Willen jullie wat eten jongens?' 'Graag!' Ik koop gauw van alles wat en extra Smekkies in Alle Smaken. 'Zo.' Zeg ik tevreden. 'Wie wilt wat?' Grijnzend spreid ik 't over de vloer uit. 'Aah, dat ziet er goed Prongs.' En Sirius graait super sel een chocokikker van de grond. Ik moet lachen, maar ik schudt snel mijn hoofd.
'Kom op jongens.. Pak wat!' Ik kijk Peter en Remus met een lach aan. Aarzelend pakken ze beide wat. Nadat ze dat ophebben kijken ze grijnzend naar mjj en pakken ze meer. Ik knik tevreden. Zelf pak ik een box Smekkies in Alle Smaken. De 1e die ik proef. 'Bah, kaas!' 'Kaas?!' Ze kijken me alledrie geschokt aan. 'Lust jij geen kaas James?' Vraagt Remus verbaasd. 'Nee, 't is walgelijk.' Ik trek een vies gezicht, want de smaak zit nog steeds in mijn mond. Dan pakt Sirius grijnzend de box van mijover. 'Kom maar op!' Hij pakt er een en lacht. 'Heerlijk, appel!' 'N-nu ik.' Peter pakt een handvol uit de box.. -,- Dat viel te verwachten, maar net zoals de andere grijns ik als ik dat zie. Hij stopt de eerste in zijn mond. 'S-Speculaas!' Opgetogen pakt hij er nog een.
'C-Chocola.' Hij kijkt ons grijnzend aan en stopt de rest in een keer in zijn mond. Ik trek een vies gezicht, dat moet vreselijk vies zijn. Maar Peter kijkt alleen Bedenkelijk. 'M-minder
l-lekker, m-maar 't is n-niet e-echt vies.' Sirius kijkt hem grijnzend aan. 'Wat zijn de smaken die je proeft?'
'S-stinksokken, s-spinazie, macaroni,
g-gras, m-modder, p-pompoen en n-nog i-iets, maar i-ik w-weer niet w-wat.'
'Wow Peter, dat waren er echt veel joh.' Hij kijkt ons blij aan. 'Nu jij Moony.' 'Ehh.. vooruit dan.' Remus pakt heel langzaam een snoepje, zorgvuldig de kleur bekijkend en eraan ruikend. 'Deze!' Opgetogen kijkt hij ons aan. Deze rook lekker en heeft een smakelijke kleur.' Ik kijk goed en hij heeft gelijk. Hij ziet er inderdaad smakelijk uit.
'Oké, en nu opeten.' Moedigt Sirius hem aan. 'En je mag hem niet uitspugen.' Voeg ik er nog gauw aan toe. Hij stopt het snoepje in zijn mond, terwijl hij ons grijnzend aankijkt. Hij kauwt erop en meteen veranderd zijn uitdrukking. Wij moeten heel hard lachen. 'Je mag 't niet uit uitspugen Moony.' Hij kijkt ons verwijtend aan. En slikt 't dan door. 'Brr.. oh wat was die vies..!' Ik kan iet meer stoppen met lachen. 'Dat is niet om te lachen Prongs!' Maar ik zie dat hij zelf ook ern klein lachje op zijn gezicht heeft. Sirius moet daarop ook weer lachen. Eveen later ziet Remus er de lol ook wel van in en lacht ook mee, alleen wel wat minder enthousiast. Alleen Peter lacht  niet mee. Hij kijkt ons niet-begrijpend aan. Ik probeer te stoppen met lachen en serieus te kijken, maar ik lach meteen weer. Uiteindelijk lukt het ons allemAal om ermee te stoppen. 'Zo, waar smaakte hij naar, Moony?' Vraagt Surius met een grote lach op zijn gezicht. 'Naar oorsmeer!' 'Ha! Dat ruiken had dus toch geen nut.' Remus kijkt Sirius even boos aan, maar zegt dan. 'Klopt.' Om snel van onder te veranderen zeg ik: 'Moeten we ons niet ff omkleden? We zijn er straks.' 'Goed idee Prongs. Net als we klaar zijn met ons om te kleden gaat inze coupédeur open. Er staan 4 meisjes in. Allemaal verlegen lachend. Ik gok ze 3e jaars zijn. Ik zet mijn glimlach op en kijk ze vragend aan. 'Wat doen jullie hier dames?' Dan kijken ze mij ineens vol bewondering aan, daarna ook Sirius, maar Remus en Peter slaan ze over.
'Iedereen zei dat hier James Potter en zijn vrienden zaten.' 'De Marauders.' Corrigeer ik haar. Het meisje kijkt mij verleidelijk aan. 'Sorry, de Marauders.' Verleidelijk met haar ogen knipperend gaat ze door. 'En wij wilde dat controleren.' De andere meisjes knikken driftig ja. 'Nou jullie hebben ons gezien, Willen
jullie nu misschien weg? We zijn met Marauder zaken bezig.' Na dat gezegd te hebben lopen de 3 achterste weg met een terwijl ze teleurgesteld verzuchtten: 'Doei James.' De laatste, de leidster denk ik blijft iets langer staan. 'Tuurlijk James, ik sta altijd voor je open.' Met een knipoog sluit ze de coupédeur en loopt ze weg. 'Nou, zullen we weer verdergaan jongens?' Vraagt Sirius meteeen nadat de coupédeur sluit. 'J-ja, d-dat is e-een goed i-idee.'
We gaan nog even door en na een halfuurtje stopt de trein langzaam. We stoppen voor 't perron van Zweinsveld. Aks we uitstappen regent het. Sirius zegt iets, maar ik versta hem niet. 'Wat zeg je Padfoot?!' Zeg ik wat luider. 'Iik zei dat we diT jaar met de koetsen gaan!' Hij wijst naar koetsen die worden voortgetrokken door niets. Ik wist dat Terzielers ze voortrokken, maar zoals het hoort, kun je ze niet zien. Als je ze wel kunt zien, dan heb ik medelijden met je. Wat vreselijk wat er dan is gebeurd. We pakte onze koFfers en gingen gauw de eerste koets in. Hij begon te rijden zodra we 't poortje dicht hadden gedaan. 'Ik ben benieuwd hoe de nieuwe Griffoendors zijn.' Zegt Remus nadenkend. 'Ik hoop alleen maar dat ze niet al te veel punten verliezen.' Grijnzend kijk ik mijn vrienden aan. 'Want dat is onze Taak. Ze grijnzen alledrie. Na een kwartiertje komen we aan bij de poort van Zweinstein. De koets stopt voor de trap naar de deur die naar de Grote Hal leidt. Als we zijn uitgestapt klapt het deurtje vanzelf dicht en rijdt de koets weg. De volgende koets is alweer gestopt. Voordat we überhaupt boven zijn, zijn we al helemaal nat. Grijnzend lopen we de deur die net openging. We droppen onze spullen in de Grote Hal. En lopen zeiknat door naar de Grote Zaal. Er zitten al wat leerlingen die eerdere koetsen hadden. Als we zitten, wachten we geduldig todat iedereen zit en de deuren van de Grote Zaal dichtgaan. Er wordt een krukje gebracht en de Sorteerhoed wordt erop gezet. Niet veel later gaar de deur naar  de Grote Zaal weer open en loopt professor Anderling, gevolgd door de eerstejaars naar binnen. Ik por Sirius in zijn zij met mijn elleboog. 'Urgh.. Moest dat Prongs?' Ik knik grijnzend. 'Jah, welke eerstejaars denk jij dat in Griffoendor komen? Ik denk die 2 sowieso.' Hij wijst naar 2 meisjes die spreken op elkaar lijken. 'Een tweeling.' Fluister ik. 'Precies, een voor jou en een voor mij. En als ze niet in Griffoendor komen, dan zorg ik daar wel voor.' Ik kijk hem hoofdschuddend aan. 'Oké.' 'De Sortheerhoed gaat nu beginnen met zingen. Sst..' We kijken allemaal naar het krukje met de Sorteerhoed erop. De eerstejaars staan al netjes in een rij en professor Anderling staat met een rol perkament naast het krukje. Dit keer stoot Sirius mij aan. 'Wat voor lied zou hij  dit jaar hebben bedacht, Prongs?' 'Ik heb echt geen flauw idee Padfoot, we zien het zo wel denk ik.' 'Klopt.' 'Sst..' 'Nou sorry hoor!' Zegt Sirius terug. Grijnzend kijkt hij mij aan. Dan opent zich er scheur in de Sortheerhoed waar normaal een mond zit en begint hij te zingen..

------------BELANGRIJK!!!!--------------Zo guys. Nogmaalls sorry dat k zolang niet heb geupload, jullie hebben boven gelezen waarom.

Oké, in 't volgende hoofdstukje gaat de Sorteerceremonie beginnen, ik geef jullie de kans om gesorteerd te worden. Als je gesorteerd wilt worden, zet dan in de reacties je volledige naam, of je een meisje of een jongen bent, je uiterlijk en natuurlijk de afdeling waar je in wilt komen 't makkelijkste is als je er 2 noemt :) (Bijv. ik:  Lex Veldhuis, een jongen, krullend bruin haar, bruine ogen, en 'k kijk altijd een beetje serieus. Ravenklauw of Griffoendor) xdd Nii zo moeilijk toch?
Je hoeft niet, mag wel xdd.

Volgende mededeling.
Jullie hebben vast wel gezien dat er een paar letters dikgedrukt zijn. Samengevoegd vormen die letters een zin, eigenlijk een vraag. Ze staan in de goeie volgorde gewoon van links naar rechts. Iedere hoofdletter betekent een nieuw woord. (Bijv: Zij pakte Haar toverstaf en irriteerde hem, door hem ermee te prikken. Alleen reageerde Frederik nog stees niet. 'Je bent erg ongezellig Frederik, daar is niets leuks aan.) Hier staat dus 'Hii folks.' 'T zou leuk zijn als jullie de vraag zoeken en er in de reacties ook antwoord op geven, 't duurde namelijk besst wel lang xdd. Maar vanPotterhead tot Potterheads: 'T hoeft niet!'xD

Tnx voor 't lezen folks.
Een vote zou nice zijn.

'Have fun!'

(STOPGEZET) The MaraudersWhere stories live. Discover now