13. "Niet nu."

2.6K 107 10
                                    

Ik stuur Jason een appje met de vraag of ik langs mag komen. Ik zie dat hij het leest, maar hij reageert niet. Ik sluip dus maar het huis uit, mijn dronken moeder ontwijkend, en als ik bij Jason aankom staat zijn voordeur open. Verbaasd klop ik alsnog maar loop dan voorzichtig naar binnen. Ik hoor allemaal geluid uit de woonkamer komen en als ik naar binnen stap zie ik hoe Milan op Jason zijn rug hangt terwijl Dylan zich aan zijn been vastklampt. Grinnikend kijk ik toe hoe Jason ook nog de schoenen van Rosa probeert te strikken. "Je bent al een grote meid, de volgende keer strik je zelf je veters." Merkt Jason vriendelijk op terwijl hij met moeite de tweede schoen bij haar aantrekt. "Maar ik kan Wendy niet zomaar loslaten!" Roept ze verontwaardigd terug terwijl ze de pop die ze vastheeft een stevige knuffel geeft. "Kom, je vriend komt zo. Je moet er netjes uitzien." Gaat hij verder met Milan. Hij pakt Milan vast en legt hem op de bank, waarna hij hem 'de kieteldood' geeft. Rosa probeert ondertussen Dylan weg te trekken met het gevolg dat Dylan begint te trappen, waardoor Rosa word geraakt en begint te huilen.
"Weet je zeker dat je er nog een vriend bij kan hebben?" Grap ik. Ik hang mijn jas op en loop naar de kinderen toe. Ik bevrijd Jason zijn been van Milan en til hem op, waarbij ik Rosa bij haar hand pak. "Kom. Rosa, laat jij Milan met rust? En Milan, jij mag niet schoppen."
"Sorry Rosa." Mompelt Milan. En daarmee zet ik Milan weer op de grond. "Help jij met het opruimen van de woonkamer, Milan?" Ik kijk rond en zie overal speelgoed liggen, en dan vooral speelgoedautootjes. Milan lijkt het er even niet mee eens te zijn, maar schakelt snel om en pakt de eerste autootjes al bij elkaar. "Rosa, ga jij Wendy maar verzorgen." Glimlach ik haar toe. Rosa straalt en knikt, waarna ze naar de keuken rent en aan de eettafel gaat zitten. Ik ga op de bank zitten, waar Jason bezig is met Dylan, en kijkt grijnzend toe hoe de twee broers elkaar van de bank proberen te krijgen.

"Is het goed als ik hem om half 5 weer op kom halen?" Vraagt de moeder van Dirk vrolijk. "Is goed, ik zal zorgen dat hij klaar staat." Belooft Jason haar. Terwijl Jason, de moeder uitzwaait, laat ik Dirk binnen. "Willen jullie wat drinken?" Vraag ik aan alle vier de kinderen. "Jaa!" Roepen ze allemaal. Ik loop grijnzend de keuken in, en gok in welk kastje de bekers staan. "Rechts boven." Fluistert Jason in mijn oor, als hij achter mij komt staan. Ik glimlach en volg zijn instructies, waarna ik vier perfecte glazen limonade heb staan. Grinnikend lopen we naar de woonkamer, waar we de glazen limonade op de tafel zetten. "De groene beker is van mij!!" Roept Milan meteen. "Ik wil roze!" Roept Rosa er achteraan. Dirk pakt automatisch de blauwe beker, en Dylan pakt de beker met dop.

"Wat dachten jullie ervan om zo naar het park te gaan?" Vraagt Jason aan de over enthousiaste kinderen, die de hele boel afbreken. Meteen roept iedereen van alles door elkaar, waardoor het duidelijk is dat alle vier de kinderen daar erg veel zin in hebben. Een discussie over hoe we naar het park zouden gaan later, steppen Milan en Dirk tevreden vooraan met Rosa met haar poppenwagen achter hen aan terwijl Dylan op Jason zijn nek word gedragen.
Als de alle vier druk aan het spelen zijn, raken Jason en ik in een gesprek. Plotseling zie ik zijn ogen groter worden en hij kijkt wakend om zich heen.
"Niet nu." Mompelt hij in zichzelf.

A/ N het deel staat iets later online dan gepland, maar hij is er!
Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor nummer 32 in tienerfictie!!
Ook heb ik hieronder nog een plaatje waarop de broertjes en het zusje van Jason opstaan. Ik dacht dat ik die al eerder had laten zien, maar toen ik mijn deel teruglas had ik me toch vergist, dus ziehier! Aanschouw!

Byee lieve lezertjess!

Byee lieve lezertjess!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
The badboy helped meWhere stories live. Discover now