22~Hemresan

145 10 6
                                    

HARRY
"Ron? Är du klar snart?" Ropade jag.

"Kommer strax!" Hördes Rons röst från sovsalen.

Det gick ungefär en halv minut och sedan kom han ner för trappan med den stora bruna kofferten framför sig. Alla andra var redan klara så när han kom så gjorde vi andra oss beredda att lämna uppehållsrummet. För sista gången. Innan vi gick så såg jag mig om i rummet en sista gång, granskade alla tavlorna, lät handen stryka över väggen och över fåtöljernas tyg. Jag lät den sprakande elden reflekteras i mina ögon och glasögon. Jag log åt alla minnen. Det här hade varit mitt första riktiga hem som jag faktiskt mindes. Den här platsen och mina vännner hade varit det jag längtade efter och det som hållit mig uppe under de långa sommarloven hos Dursleys. Jag skulle sakna det, absolut, och jag hoppades att jag någon gång skulle kunna hälsa på.

"Harry... vi måste gå" jag mötte Hermiones bruna ögon och nickade. Innan hon började klättra ut genom portätthålet så såg hon också sig om en sista gång och jag kunde ana små tårar i hennes ögonvrår. När vi lämnade Gryffindors uppehållsrum så tog jag Ginnys hand i min.

Vi gick genom korridorerna och jag såg till att ta tillvara på varenda en av de sista stegen jag tog inne i det här slottet. När vi kom ut genom den stora porten så vände vi alla oss om och såg upp på det stora slottet som ståtligt reste sig framför oss. Vi stod där ett tag och bara tittade, tills Ginny sa:

"Hörni, vi måste verkligen gå nu" Neville nickade till svar och började röra sig, vi andra följde efter.

Vi gick till droskorna och hann precis med den sista. Vi satt tysta på vägen ner till tågstationen. Stämningen var dämpad. Vi var dels sorgsna över att vi skulle lämna Hogwarts och sen var vi alla också ledsna över att Yazmine inte längre var med oss.

Vagnen bromsade in och dörren öppnades. Vi klättrade ut och alla utom jag började gå mot tåget. Jag stannade en kort stund och kastade en sista blick på testralerna innan jag följde efter mina vänner. Perrongen var fylld av elever som ropade på sina, baxade ombord koffertar och letade efter någon. Vi hjälptes åt att få ombord allas koffertar och husdjursburar innan vi började leta efter Luna och Amanda. När vi hade letat efter en stund så hittade vi dem i en kupé ganska långt bak i tåget. Vi lyfte upp våra koffertar på bagagehyllorna och sedan klämde vi ihop oss på sätena. Tåget började röra sig och jag tittade ut genom fönstret för att få se en sista skymt av Hogwarts.

När slottet tillslut försvann bakom kullarna så vände jag blicken till de andra istället. Ingen sa något innan Hermione försiktigt frågade:

"Men... vad var det som hände, egentligen?" Vi alla visste vad hon menade, så allas blickar vändes mot Lucas och Amanda. Vi hade inte pratat om det, i själva verket var Hermione den första som ställde frågan. Vi hade bara antagit att de inte ville prata om det.

"Den sista maj?" Frågade Amanda.

"Ja"

"Ni vet vad som var förutsagt och ni såg ju vad som hände"

"Ni återuppväckte honom som ung, Black visade sig vara en dödsätare och ni tillsammans skulle offra all er kraft för att ge honom sin tillbaka"

"Precis, vi skulle dö för honom"

"Och Yaz insåg att det inte skulle kunna fullbordas om någon dog innan det var planerat"

"Precis" den här gången var det Lucas som svarade. Tysta tårar rann längs med hans kinder och han sa: "Jag måste säga att jag förstår er alla nu. Jag menar andra kriget... förut så..." hans röst bröts och han avslutade inte meningen.

När jag såg på hans ansikte så upptäckte jag att han hade mörka skuggor under ögonen. Antagligen hade han inte sovit så mycket sen... det. Jag förstod honom. Det hade inte jag heller gjort de första veckorna efter kriget. Ginny verkade förstå vad jag tänkte på, för hon kramade min hand och jag kramade hennes, glad över att jag hade henne i mitt liv. När jag tittade på var och en av mina vänner så slogs jag av hur mycket de faktiskt betydde för mig, och hur lite jag skulle vara utan dem.

__
Det här var näst sista delen i den här boken. Den sista delen kommer att vara en epilog som kommer ut snart.

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.
seventh year at Hogwarts > HPDär berättelser lever. Upptäck nu