42.Dead Bart

500 42 8
                                    

Viete, ako FOX stále zle prepočítava diely ich seriálu s názvom Simpsonovci? Dokonca niektoré aj odmietajú spočítať, to spôsobilo "výpad" behom prvej série tohoto seriálu.

Konkrétnejšie, bola to stratená epizóda, ale k jej popisu sa dostaneme neskôr - jednoducho šlo o neobvyklú epizódu , ktorá otriasla všetkými priaznivcami seriálu. Zvláštne bolo, že nikto sa nechcel vyjadrovať k tomu, ako sa tam epizóda dostala, alebo kto ju mal na svedomí,  tiež sa to trochu vzťahuje k terajšiemu zamestnancovi firmy FOX - Mattovi Groeningovi.

Hovorí sa, že Matt mal celú tú epizódu na svedomí a to kvôli tomu, že sa behom výroby prvej série začal chovať divne, až niektorí popisujú, že morbídne.

Bol veľmi tichý, zdal sa až nervózny.
Každopádne ja som o tomto po prvé počul, keď David Silverman prednášal na nejakej akcii. Niekto z davu sa ho tam vtedy opýtal, alebo ho skôr požiadal o nejakú epizódu, Silverman už mu ale neodpovedal a proste odišiel z javiska a prednáška skončila o hodinu skôr.

Neskôr som sa dozvedel, že išlo o epizódu s výrobným číslom 7G06 a s titulom "Mŕtvy Bart".

Bol som veľmi naštvaný, na všetkých akciách robili všetci všetko pre to, aby nikto nemohol komunikovať s Mattom osobne, až sa mi to ale nakoniec raz na jednej akcii podarilo. Matt mal vystúpenie, v tú dobu ho samozrejme nikto zachytiť do rozhovoru nemohol, ale ja som si na neho počkal.

Po vystúpení odmietal s kýmkoľvek hovoriť , ale ja už som sa šiel predom postaviť k východu budovy, v ktorej sa akcia konala. Samozrejme som ho zastihol, nevyzeral nahnevane, skôr akoby čakal, že ho nejaký horlivý fanúšik chytí, keď som sa ho vtedy zvedavo opýtal na zmienenú epizódu, akoby sa všetky farby a život z jeho tváre vytratili.

Nič nepovedal, len vytiahol papier, požičal si odo mňa pero a napísal na neho niečo, (neskôr som zistil, že je to webová adresa), potom mi povedal, nech sa už nikdy o tejto epizóde nezmieňujem a bez slov odišiel, vyzeralo to, akoby bol na pokraji sĺz.

Doma som zadal webovú adresu do prehliadača, naskočila tam čierna stránka so žltým odkazom k stiahnutiu, keď som súbor stiahol, dozvedel som sa, že je v ňom  vírus, bol to vírus, ktorý som ešte nikdy nevidel, nefungovalo nič a obrazovka blikala ako splašená, rýchlo som súbor skopíroval na CD a potom okamžite počítač reštartoval.

Všetko bolo po reštartovaní systému v poriadku a ja som zasunul CD, najprv to divne zabzučalo ako vždy, keď som do notebooku vkladal CD, otvoril som súbor a epizóda začala.
Spôsob animácie bol divný, no proste starý... čo ma udivovalo bolo to, že sa postavy chovali na prvý pohľad normálne, ale keď ste sa do toho lepšie vryli, Homer vyzeral byť nahnevanejší, Marge v depresii, Lisa bola nejak neobvykle natešená a Bart? Akoby cítil nenávisť k celej svojej rodine.

Diel bol o tom, že si rodina Simpsonových zariadila výlet lietadlom, Bart v lietadle, ako obvykle vystrájal, ale čo sa stalo potom ma šokovalo - Bart otvoril okno lietadla a vypadol, nasledovali snímky Bartovho mŕtveho tela, bolo to neskutočne realistické a ja som z toho doslova zbledol.

Každý jeden snímok bol neskutočne reálne spracovaný, dej pokračoval u scénky, ako Marge, Homer a Lisa sedia pri stole a plačú, plač bol stále hlasnejší a animácia sa začala po chvíli deformovať, behom čoho bol tiež počuť mierny šum v pozadí. Celý snímok začal byť rozmazaný, nebolo vidno ani ich tváre, alebo postavy už neboli zreteľne vidieť, bolo to ako tri tiene, ktoré mali rôzne odtiene farieb.

Naraz prišiel strih s nápisom: "O rok neskôr", na gauči sedia stále všetci traja - ale sú neskutočne vychudnutí, tiež nikde nie je žiadna stopa po Meggie alebo po akomkoľvek zvierati... v ten moment som pomaly ľutoval to, že som sa o existenciu tejto epizódy vôbec niekedy zaujímal, po tele mi naskakovala husia koža a nepríjemný pocit, že ma niekto sleduje.

V tejto časti sa rodina rozhodla ísť na cintorín k Bartovmu hrobu, behom ich cesty na cintorín bol Springfield celý opustený, bolo ticho.
Keď prišli k hrobu, Bartove mŕtve telo ležalo vykopané pred hrobom a rodina sa znovu pustila do plaču, to netrvalo dlho, kamera sa priblížila na Homerovu tvár, naraz všetci stíchli a prázdne pozerali na mŕtveho Barta.

V tejto časti mal údajne Homer rozprávať vtip, celkom nevhodný, ale ja som ho v tejto verzii nepočul.

Nadišiel ďalší strih, celkom som sa toho zľakol, celá rodina vrátane Barta sedí na gauči, ale - ich telá sú až moc realistické, majú mŕtve výrazy a len neprítomne niekam hľadia... pred seba, človek by povedal , že do televízie.

To, čo bolo ale najdôležitejšie som zmieniť zabudol- okolo Bartovho hrobu boli ďalšie hroby samozrejme s náhrobkami, a na každom náhrobku bol buď napísaný niekto s priezviskom "Simpson", alebo slávny človek, ktorý v skutočnosti existoval. Čo ma na tom prekvapilo a tiež to bol ten dôvod prečo to celé píšem- Pod menami slávnych osobností bol rok úmrtia, ktorý bol v tej dobe ešte budúcnosť, ale presne v ten rok a v ten deň zomreli, a výnimkou nebol ani Michael Jackson....

Creepy Stories & Creepypasta(Prebieha úprava)Where stories live. Discover now