48. Bölüm

8.8K 644 250
                                    

Arkadaşlar facebookta 'Kumdan Hayallere' katılmak isterseniz davetlisiniz.=) 

Uyarmadı demeyin bölüm çok çok çooookkk uzun oldu..!

İyi okumalar arkadaşlar =)


                                                                                        ***

"Ben bir karanlık seçtim kendime.

 Sevdiğim kadını oraya hapsettim, aslında kendi canımı yaktığımı bilmeden.

 Şimdi bir kurtuluş dilesem.

 Sadece onun özgürlüğü için olur tüm dualarım. "

(Damre Bin Sahretta)

                                                                                     ***

"Sultanım sessizce çekip gidecek misiniz?"

"Hiçbir şey anlamıyorsun değil mi Kasım? Ben sessizce gitmek için değil, kopararak almak için sevdim onu. O gözleri ilk gördüğüm gün ömrüm Kalilah'a mühürlendi ve onların on altı yıl önce verdikleri söz beni durduramaz. İster lanetli desinler, ister ölümüne sevdi ama onu almadan durmaktansa çölde kavrularak yanmaya razıyım."

"Anlıyorum sultanım ama şimdi ne yapacaksınız?" Damre kan ve karanlık bürümüş gözlerini saraya, onun olduğunu bildiği yöne doğru çevirdi. Şimdilik hasret düşmüştü aşkının kısmetine.

"Gideceğim Kasım, ölüm kuşanıp geri dönmek üzere gideceğim lakin döndüğümde tek Esved kalacak geriye, o da benim olan kadından başkası olmayacak. Tüm Esvedler ölümü hak etti ve benim payıma düşen ayrılığın acısını onlardan katre katre alacağıma yemin ederim." Kimseye anlatamazdı gerçek yangınının sebebini. Yüreğini asıl burkanın Kalilah'ın reddedişi olduğunu dili bile söylemeye korkuyordu çünkü ne olursa olsun bir ümidi vardı ve bu itiraf onu söküp alırdı kalbinden.

"Kasım, Simon'a haber ver, benim eve gelsin ama yüzünü gizlesin. Burada bir muhbir ayarladın mı? Ne oluyor ne bitiyor hepsinden haberdar olmalıyım. Mutlaka Kalilah'ın yakınlarından biri olmalı bu muhbir. Özellikle benden çekindikleri için düğünü alelacele yapacaklardır her saniye neler olduğunu bilmek istiyorum."

"Muhbir işini çoktan hallettim sultanım. Üstelik birbirlerinden habersiz dört muhbirimiz var içeride. Bay Simon'la konuşurum ama neden onu çağırttığınızı anlayamadım."

"Sessiz ol Kasım çünkü bizim içimizde de muhbirler var."

"Kim sultanım?! Söyleyin biran önce işlerini bitireyim."

"Ahh Kasım ah. Onlar yaşamalı ki benden haber ulaştırabilsin babama ve Esvedlere. O aptallar benim en büyük kozum ama haberleri yok. Sen Simon'la konuş ve içeri gizlice girmesini söyle." Planı Kalilah'ın yanından ayrıldığı ilk dakikada başlamıştı ve sona hızla yaklaşıyordu Zafir Damre. Tıpkı adı gibi zafer kendisinin olacaktı. Kalilah için her şeye değerdi hatta istese ömrünün her saniyesini onun dizlerinin dibinde harcayabilirdi Damre, yeter ki o istesin...

***

Kalilah hala az önce olanların etkisinde korkuyla titriyordu. Ondan yayılan hislerin farkına çok daha önceleri varmıştı ama karşılığı olmadığını ne kadar hareketleri ile anlatmak için uğraşmış olsa da her seferinde onun tarafından püskürtülmüştü. Şimdi ise kıyamet kopmuştu resmen ailesinin içinde. Çünkü her kafadan bir ses yükseliyordu.

Kum Kelepçe  ( Kum Diyarı Aşkları-1/ Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin