Chapter 2.

1.4K 74 6
                                    

Chapter 2.

Cura duge, plave kose je podigla mali dvogled te ga postavila na oči. Osmijehnula se, vidjevši visokog crnokosog momka, obučenog u sive hlače te široku crnu majicu. Pozdravio se sa visokim, ćelavim čovjekom te zatvorio ulazna vrata.

Par puta je prevrnuo ključ od auta u ruci, dok nije došao do svog crnog auta i sjeo unutra. Ema je spustila dvogled te upalila svoj Renault. Slijedila mu je dok je izlazio sa parkinga te se uključio na glavnu cestu.

Sa jednom rukom je okrećala volan, dok je sa drugom brzo tipkala telefonski broj. Stavila je razgoovr na zvučnik. Začula je zvuk zvonjenja, a zatim i Carlin glas,

-"Kako ide, špijunu?"- Čula ju je, kako se smije te se i ona nasmijala prevrćući očima. Carla je bila starija od nje dvije godine. Nju je mama uvukla u tu agenciju. Vjerovatno je jedna od najodvisnijih osoba od adrenalina. Uvijek je voljela akcije. Još kao mala se uvijek igrala sa dečkima kauboja, policajaca i sličnih igrica, koje nisu dolikovale jednoj šestogodišnjoj djevojčici.

-"Lovim Zayna po autocesti, kakva je situacija kod tebe?"- Upitala ju je, dok je još uvijek koncentrirano slijedila Zaynovom autu.

-"Tvoji braco i seka još spavaju."- Ema je ponovo čula njen smijeh. Moglo bi se reći da je bio zarazan. No, ipak ne toliko kao Zaynov.

-"Mhm, nema li nikog parkiranog pred zgradom?"- Uozbiljila se, te čekala njen odgovor. Sa svakim danom su očekivali, kad će krenuti sa napadom. Cura, koju je Ema već srela, je već okupila svoju bandu, a što je najgore je još uvijek bila željna osvete. Ispostavilo se da ima jako dobre odvjetnike, kao i nekakve veze, te su ju pustali samo pola godine nakon što je pokušala ubiti Nialla. I sad kuje veliki plan.

Ema se osjećala grozno, jer je poslala Dana da im se pridruži te ih špijunira. Najrađe bi to sama napravila, no morala je ostati. Ovako će ih lakše čuvati.

-"Ne. Barem ne nikog sumnjivog."- Izdahnula je osjećajući olakšanje. No, znala je da taj dio slijedi. Prije ili poslije će početi napadati.

-"Okej, nazovi me, ako se dogodi šta čudno."- Rekla je i poklopila. Skrenula je desno, slijedeći Zaynovom autu. Nakon par metara se zaustavio pred restoranom sa brzom hranom. Tipično za Zayna. Osmijehnula se. Bilo joj je drago, što se nije promijenuo.

Izašla je iz auta, pažljivo navlačeći kapu od duksarice preko svoje kose. Bila je udaljena samo nekoliko metara od crnokosog dečka. Kretao se prema velikom staklenom ulazu. Vidjela je njegov odraz u jednom od jako čistih prozora. Nije se puno promijenuo. Brada je bila nekoliko duža nego inače, ali čak i sa njom je izgledao prelijepo.

Samouvjereno je ušetao unutra. I Ema mu je polako slijedila. Sjeo je za jedan stol od brojnih malih, mramornih stolova za dvoje. Ema je nesigurnim korakom prošla pored njega te sjela nedaleko od njega. Okrenula se tako da je preko starije žene sa sivom, čudno izvučenom kosom u zrak i čudnim naočalama, vidjela njega.

Gledao je okolo po restoranu. Za trenutak joj se učinilo da je i njoj uputio jedan pogled. Kratak, ali dovoljan da je njoj popravio dan.

Ovog puta njegova frizura nije bila onako urednu izvučena u zrak, bila je razbarušena po cijeloj glavi, tako da je rahlo podsjećala na Louisovu frizuru. Pomakla je pogled niže, na njegove crne, umorne oči. Sav je izgledao umoran. Nedostajao joj je onaj Zayn, koji bi uvijek bio nasmijan, uvijek je zračio nekim veseljem. A sad to nije više on. Barem ne onaj stari. I to je Emi kidalo srce. Znala je da je ona kriva zbog toga.

U daljem posmatranju ju je prekinula smeđokosa cura, koja je sjela nasuprot Zayna. Ta joj se malo osmijehnuo te je pozdravio. Ema je osjetila, kako joj suze naviru na oči. Da, ona plače. Sad već skoro svaki dan. Ona hrabra cura je nestala. Nestala je sa lažiranom smrti Eme Williams. Sad je nova osoba. Abby Furguson. I nema više snage ni za kakvu borbu. Ali zna da se mora boriti i negdje pronalazi tu snagu. U nekom malom dijelu srece, koji joj je još ostao. No, sad joj se činilo da i taj mali dio sreće polako gubi.

Cura, koja je sjedila preko puta njega, se naglo okrenula. Pogledom je trazila konobara. No, njen zeleni, prkosni pogled je Emu šokirao. Spriječila se pred tim da povikne bilo šta. Znala je da bi se odala, ali... Sad ju je jedno zanimalo. Što radi Sarah, njena bivša najbolja prijateljica sa kojom ju je prevario Dean, sa Zaynom? Odakle se njih dvoje uopste poznaju?

*

Hej! Znaci jos jedan zaplet. Ne znam da li se sjecate Sarah? Bila je na samom pocetku prve sezone. No, kako god. Sto mislite o njoj sad? Zasto se Zayn druzi sa njom? Odakle se poznaju? Ikakve ideje? I da, svidja li vam se ova tema spijuniranja? I jeste li shvatili od koga ih Ema brani? Prvo vam nisam htjela jos otkriti, ali mozda je bolje ovako...Potrudila sam se objasniti.

Hvala vam sto citate!

Lots of love, :)

Secret Stalker (HWMD 2.) /z.m./ (Završena)Where stories live. Discover now