Preselectia

202 14 0
                                    

*Beep Beep* *Beep Beep *
- E deja dimineata? Parca am adormit acum 1 ora.
M-am ridicat din pat. M-am dus la bucătărie ca sa îmi pregătesc micul-dejun. Am mancat in fuga, deoarece eram in întârziere. Am ajuns la timp din fericire! Prima ora o aveam la clasa unde eram diriginta.
- Buna ziua!
- Buna ziua, copiii! Sunteti pregatiti sa cantam o ora intreaga?
- Da! se auzira glasurile entuziasmate ale copiilor.
- Astazi, fiecare copil va canta cate o melodie singur, deoarece vreau sa vad ce copiii merita sa fie in corul scolii noastre! Hai sa o luam in ordinea de la catalog! Sunteti de acord?
- Da! strigara elevii intr-un singur glas.
In clasa erau o multime de copii talentati. Toti aveau o voce ca de inger. Erau minunati. Cel mai mult m-a impresionat un baietel mic de statura, slab, cu parul lung, ochii erau caprui, dar adanci, care parca duceau cu ei o durere profunda si avea vocea subtire. Ii semana complet leit unui personaj cu care m-am intalnit in aceeasi zi, in aceeasi clasa. Cand m-am uitat mai atent la el i-am observat mai bine trasaturile. Mi-am pus mainile intr-un mod discret pe obraji. Nu putea fi adevarat. Era chiar Jackson. Blanket Jackson, fiul cel mai mic al lui Michael Jackson. (Poate suna ciudat acest nume, dar de unde provine Michael cuvantul "blanket" inseamna si patura, dar si o binecuvântare de la Dumnezeu.)
*Tâââr* *Tâââr*
S-a sunat de pauza. Toti copiii ies afara din clasa, numai Blanket nu. Din cate puteam observa, era un baietel timid, modest si darnic, chiar daca tatal lui este o celebritate. M-am dus la el.
- Buna micutule. ii spun eu cu o voce duioasa si punandu-i mana pe barbie pentru a-i putea ridica privirea.
- Buna ziua, doamna diriginta. spuse el speriat, crezand ca a gresit cu ceva.
- Sa stii ca ai o voce extrem de frumoasa si de gingasa. De la cine ai mostenit-o?
- De la tatal meu, cred. Cel putin asa imi spune sora mea, Paris, si fratele meu, Prince. Nu prea imi aduc aminte foarte mult de el. Aveam doar 8 ani cand s-a intamplat tragedia. Cred ca a fost un om extraordinar, dar si cunoscut.
- Da. Chiar a fost. Este idolul multor oameni. Este si numit "Regele muzicii pop". Avea o multime de persoane la concerte. Se comporta foarte frumos si cu fanii. De exemplu, cu mine.
Auzind acestea, Blanket se mira.
- Cu dumneavoastra?
- Da. Cand eram de varsta ta mi-am dorit enorm sa il cunosc pe tatal tau. Si ei bine, dorinta mi-a fost ascultata. A fost profesorul meu suplinitor timp de o zi. L-am rugat sa ia cina la mine. Initial el nu a vrut sa vina, pentru a nu imi creea probleme cu parintii, dar cand i-am spus ca inseamna mult pentru mine a acceptat. Nu voia sa isi dezamăgească fanii. In fine. Hai sa nu mai povestim despre mine. Am venit sa iti spun ceva important, din punctul meu de vedere.
- Ce anume? intreba Blanket curios.
- Eu sunt singura profesoara de muzica din scoala.
- Nu vreau sa par nepoliticos, dar de ce acesta este un lucru bun?
Intrebarea aceasta chiar m-a lasat fara cuvinte, la propriu, asa ca doar ii zambesc dulce si ii pun o mana pe parul sau moale, mangaindu-l.
- Ceea ce voiam eu sa spun este ca vei fi in corul scolii. Ai o voce care nu trebuie irosita. Corul este impartit in doua grupe: clasele 5-6 care au program vinerea de la 11:00 si 7-8 care au program sambata tot de la 11. Tu cand ai putea veni?
- Eu vinerea nu pot veni. Este vreo problema daca vin sambata?
- Nu. Nu este nicio problema. Voi vorbi si cu celelalte clase mai mari. Trebuie sa apara si colegii tai de acum sa le spun cine a intrat in corul scolii.
- Va multumesc foarte mult de veste. Sora si fratele meu vor fi asa mandri de mine.
- Cu placere.
Imediat dupa ce am spus aceste cuvinte au intrat toti elevii.
- Bine copiii. Trebuie sa va spun cine a intrat la corul scolii. Din pacate nu toti. Doar 10 copii. Va rog sa nu fiți supărați. Cei norocosi sunt:
- Blanket Jackson
- Lisa Hetson
- Julie Carpenter
- Caroline Hunter
- Cici Trunchbull
- Diana Grench
- Lia McCartey
- Matilda Wormwood
- Jack Honey
- Michael Poter.
Acum vreau sa va intreb cand puteti veni? Adica vineri de la ora 11 cu celelalte clase 5-6 sau sambata tot de la ora 11 cu clasele a 7-8?
Toti copiii au raspuns ca pot veni vineri, in afara de Blanket.
Dupa ora la clasa mea am mers la celelalte clase unde aveam de tinut cursul, totul desfasurandu-se la fel, adica probe pentru corul scolii. Se pare ca scoala are o mulțime de elevi talentati. Aceasta a fost o surpriza placuta pentru mine.
Dupa 5 ore de ascultat voci de copiii talentati, dar si mai putin talentati s-a facut timpul sa merg acasa.
- Hei! Am ajuns!
- Hei?! se mirara parintii. Inseamna ca a fost o zi foarte buna. Ce s-a intamplat?
Le-am povestit totul parintilor. Si parintii s-au bucurat de cele spuse.
- Abia astept primul spectacol! spuse mama putin ironic.
- Trebuie sa mai astepti mult si bine! Abia am facut preselectia. Oricum, sunt foarte talentati toti copiii. Mai ales Blanket!
- Blanket? intreba tata parca râzând putin.
- Da. Este copilul cel mai mic al lui Michael Jackson. Este asa de talentat. Are vocea exact ca a tatalui sau. Dar nu numai vocea...
Nu am terminat de rostit ultimele cuvinte ca imi suna telefonul. Era un numar necunoscut. Oare a cui era? O fi sunat gresit? Pana la urma raspund.
- Alo!
- Alo! Buna seara, doamna Rose!
- Buna seara,...
- Paris.
- Sunteti cumva sora lui Blanket?
- Da.
- Ce s-a intamplat?
- Mi-a povestit fratele meu ca a intrat in corul scolii.
- Da. Are o voce ca a unui ingeras. Nu trebuie sa fie irosita.
- V-am sunat sa va multumesc. De mult visa sa intre in lumea muzicii, exact ca tatal sau. Iar acesta poate este chiar inceputul.
- Nu-i nicio problema.
- Ma scuzați de deranj! De aceea v-am sunat. La revedere! Noapte buna!
- Nu-i niciun deranj! La revedere! Noapte buna!
Am inchis telefonul. M-am dus din nou in bucatarie punandu-mi aceeasi intrebare: ,,De unde are numarul meu?!"
- Cine a sunat, Alice? ma intreba mama.
- A gresit numarul. Nimic important.
Am mai vorbit cu parintii mei. Au trecut cateva ore bune. Era deja ora 21:30. M-am dus in camera mea ca sa ma pregatesc de culcare.
.
.
.
.
.
.
.

_________________________

Alice, ce pot sa spun, curioasa ca de obicei! Acesta este inca un capitol. Sper sa va placa! Si, acum, la final, vreau sa va multumesc pentru cele 228 de vizualizări! Inseamna foarte mult pentru mine! Acum, nu mai pot spune decat ca va pup dulce si ca va urez o zi minunata. Pe maine! :*   *_*   :-*

Alice Rose (O Întâlnire Neașteptată 2)Where stories live. Discover now