Prima zi ca profesoara

216 14 5
                                    

  - Haide, Alice. Trezeste-te!
  - Acum, asteapta. spuneam eu somnoroasa.
Se pare ca discutiile din copilarie cu trezitul de dimineata nu s-au terminat. Am coborat in bucatarie. Acolo ma astepta micul-dejun copios. Dupa ce am terminat de mancat am inceput sa ma pregatesc. Cand am ajuns la scoala m-am dus mai intai la cancelarie, unde se afla si doamna directoare. A venit spre mine.
  - Buna ziua, domnisoara Rose!
  - Buna ziua, domnisoara Julie !
  - Acestea sunt orarele dumneavoastra. Veți fi diriginta la clasa a V-a C. De aceea aveti doua orare, unul este al dumneavoastra cu clasele la care aveti ora, iar cel de al doilea este cu orele elevilor din clasa dumneavoastra.
   - Multumesc. Clasa a V-a C a ramas tot la etajul 2?
   - Da. Dar de unde stiati unde se afla clasa?
   - In acea clasa am fost eleva.
   - Ce noroc! Se spune ca daca sunteti diriginte in clasa in care ati fost elev sau eleva veți avea o relatie armonioasă cu elevii.
   - Sa speram. Multumesc pentru aceste informatii. Mai sunt cateva minute si se suna de ora. La revedere, domnisoara Julie!
  - La revedere, domnisoara Rose!
Acestea fiind spuse am iesit din cancelarie. Ma indreptam spre clasa mea. Cand am intrat, copiii stateau cuminti in bancile lor. Toti erau imbracati in uniforma. Fetele aveau toate fustite blue-maren, iar baieti purtau blugi. Cand am intrat toate privirile erau asupra mea. Deodata, toti copiii s-au ridicat din banca.
    - Buna ziua! spuneau elevii in cor.
    - Buna ziua, copiii!
Ma indreptam spre catedra.
    - Buna ziua, copiii! Eu voi fi diriginta voastra pentru 4 ani de acum incolo, dar si profesoara voastra de muzica. Numele meu este Alice Rose. Nu vreau sa aud ca nu va respectati profesorii. Vreau sa respectați profesorii cum va respectati si pe voi. Acum, o sa va las pe voi sa vorbiti, ca sa ne cunoastem mai bine. Hai sa pornim de la prima banca de la perete.
   In prima banca de la perete statea o fata care parea sa aiba vreo 5 anisori. Ea vorbea fluent limba engleza si nu se balbaia ca restul copiilor de 5 ani. Ce a povestit intregii clasei despre ea a fost destul de emotionant. Părinții ei credeau ca este o pacoste si ca nu stie nimic, chiar daca la varsta ei citea romane, iar intr-o zi au plecat in Spania, deoarece tatal ei este un om care se ocupa cu escrocherii, iar din acea zi ea a ramas in grija domnisoarei Honey, fosta ei invatatoare. Nimeni nu stia acest lucru despre ea, nici macar cei mai buni prieteni ai ei din clasa. Din cate am ascultat-o nu parea o fire înganfată, chiar daca "mama" ei este învățătoare. Am ascultat toti copiii cu mare atentie. Erau toti modesti.  Toti pareau cuminti si stiam ca nu voi avea probleme cu ei, deoarece ei vor fii intotdeauna cuminti. Dupa aceea, au urmat celelalte ore ale mele. Totul a decurs extraordinar de bine in prima mea zi ca profesoara.
   Orele s-au terminat. Mergeam spre casa.
    - Mama, tata, am ajuns! Totul a decurs extraordinar de bine! A fost cea mai tare zi a mea ca profesoara! Sunt sigura ca nu voi avea probleme cu ei. Toti par ascultatori. Aaa... Da. Am uitat sa va spun ca sunt diriginta la clasa a V-a C.
    - La clasa a V-a C nu ai fost si tu eleva? ma intreba mama.
    - Ba da. De ce intrebi?
    - Se spune ca daca o persoana este diriginta la clasa unde a fost elev sau eleva va avea o relatie armonioasa cu elevii. Copiii din clasa ta par sa te îndrăgească?
    - Da. De ce?
    - Inseamna ca e adevarat.
    - Hai sa nu mai vorbim despre superstitii si sa schimbam subiectul. interveni tata.
    - Da. Cel mai bine. am afirmat eu si mama.
Am schimbat subiectul. Dupa ce discutia s-a incheiat, am mers in camera mea sa ma pregatesc pentru urmatoarea zi in care trebuia sa predau.
.
.
.
.
.
.

__________________________

Hei, toata lumea! Poate suna ciudat "o fetita de cinci anisori" in clasa a cincea, dar daca citiți sau ati citit cartea "Matilda" de la editura Arthur o sa vedeti acelasi lucru. Nu ma judecati, mai ma inspir si eu din alte carti cu cateva nume ale personajelor! Acestea fiind spuse, va pup!!! :*  *_*
   
   

Alice Rose (O Întâlnire Neașteptată 2)Where stories live. Discover now