44-MÜZİK YARIŞMASI

72.8K 4.8K 1.6K
                                    

Multimedya, Teoman-Gemiler
Yani Barış'ın yarışmada söylediği şarkı. Teomanla sesleri benzemiyor ama şarkı tam Barış'a göre. Açmanız gereken yerde yazacağım.

İyi okumalar!

Pazartesi sabahı... Okul zamanı uyanmak bir işkenceydi. Tatildeyken ise erkenden uyanıyor, uyuyamıyordunuz. Şu anda tatildeydim. Okul zamanı kadar erken olmasa da sabahın sekizinde kalkmam gerekiyordu. İdeal bir saatti, çok erken değil, az erkendi.

Tavana bakarak düşünürken saat konusundan zamanın anlamına kadar uzun düşüncelere dalıp felsefe kasabilirdim fakat aklıma gelen yarışma ve Barış'ın doğum günü kalkmamı sağladı.

Doğum gününü gece kutlamıştım fakat başka planlarım da vardı. Sırf o planları gerçekleştirebilmek için dün Kaan'ı Antalya'nın merkezine gitmek için ikna etmiş, güneşin altında çok yorulmuştum. Doğum gününü arkadaşlarının verdiği parti dışında mağarada da kutlayacaktım.

Pencereden dışarı baktığımda güneşin etrafı aydınlattığını gördüm. Perdeyi tamamen açarken havanın biraz bulanık olduğunu fark ettim. Yağmur mu yağacaktı? Yaz gününde yağan o güneşli yağmurlara bayılırdım. Yağmasını umarak kızları uyandırmadan banyoya girdim. Kısa (!) bir duş aldıp çıktığımda uyanmışlardı. Saçımı tarayıp, saç kremi sürüp kuruturken hazırlanan Zeynep yanıma geldi.

"Saçını öreyim mi? Yarışmadan önce açarsan güzel olur."

"Olur," dedim gülümseyerek.

Bugün hafif kapalı havanın aksine kendimi pozitif hissediyordum. Zeynep saçıma balık sırtı yaptıktan sonra diğerlerinin hazırlanmasını bekledik ve bizim çocuklar geldikten sonra yemekhaneye gittik.

Barışların masasına baktığımda orada olduğunu gördüm. Onu ne kadar özlediğimi tekrar fark ederken göz göze geldik. Bakışlarımızla konuşuyor gibiydik. Fazla dikkat çekmemesi için gözlerimi kaçırdım.

Kendi masamıza oturduğumuzda bugün enerjiye ihtiyacım olacağı için her zamankinden fazla yedim. Bu Kaan'ı şaşırtmıştı.

"Bu bir ilk arkadaşlar," dedi. "Melis ben zorlamadan yemek yiyor."

Gülerken Kaan'ın çatalını aldım ve bir dilim salamı onun ağzına soktum. Masadakiler gülerken bende güldüm ve yemeğime devam ettim.

Bugün müzik yarışması olduğu için etüt iptal edilmişti. Kahvaltıdan bir saat kadar sonra yarışma olacaktı. Tabağımdaki çoğu şeyi yiyip doyduğuma emin olduktan sonra konuştum.

"Kalkalım mı?"

Kaan konuştu.

"Biz çoktan yedik Melis. Ama sen o kadar uzun zamandır tek başına düzgün kahvaltı yapmıyorsun ki nasıl yapacağını unutmuşsun."

Tamam, yemekleri biraz yavaş yiyor olabilirdim ama onlar da fazla hızlı yiyordu.

"Sen onlara aldırma Melis," dedi yemeğini benim gibi yavaş yiyen Aslı bana arka çıkarak.

Ona sırıttım ve tekrar konuştum.

"Artık kalksak, çünkü ses egzersizleri falan yapmamız iyi gelebilir."

Hepsi beni onaylarken ayaklandık. Elçinle konuşan Barış'a bir bakış attım ve diğerleriyle beraber yemekhaneden çıktım.

----------

"Heyecanlı mısın," diye sordu Zeynep.

"Biraz," dedim ayağımı ritmik hareketlerle yere vururken.

DÜŞMAN OKULLAR "YAZ KAMPINDA" Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin