Tilbake

59 14 2
                                    

Jeg blunker et par ganger. Plutselig er det som om noen bare skrur på lyset. Jeg ser alt rundt meg. Skrivepulten, pianoet, sengen min, mannen, Matt. Jeg ser bort på Emma. Hun ligger på gulvet. Jeg skal akkurat gå bort til henne før mannen begynner å snakke. «Ikke gå bort til henne». Jeg snur hodet mot han. «Hvorfor ikke?» spør jeg og veksler blikk mellom han og Emma. «Du kan bare ikke,» han ser hardt på meg. Jeg ser ned på hendene mine. Noe føles annerledes. «Hvor lenge var vi borte?» spør jeg og ser på Matt. «Ganske lenge. Et par timer». Jeg ser overrasket ut og snur meg mot klokken. Den er ti over ett. Vi har vært borte i snart fem timer. Jeg visste det var lenge, men ikke så lenge!

«Vegar?» Emma blunker et par ganger og løfter hodet mot meg. «Går det bra med deg?» spør jeg skal akkurat til å gå bort til henne, men jeg blir stoppet av Matt. Mannen går mot Emma. «Hvordan føler du deg?» spør han og legger håndflaten hans på mannen. Hun puster dypt inn og svarer: «helt ok, men føler meg utslitt». Mannen nikker og tar tak i hendene hennes. «La meg hjelpe deg opp». Emma reiser seg opp. Beina skjelver og hun strever med å holde balansen. Jeg står helt stille. «La meg få deg i sengs,» sier han og løfter henne.

Jeg setter meg på stolen ved pianoet. «Vegar, kom og sett deg her,» sier Emma slapt. Leppene beveger seg så vidt. Hun har ikke krefter til å bevege de mer. Jeg reiser meg med en gang og setter meg ved siden av henne. Mannen og Matt står i hjørnet og snakker i en veldig lav stemme. «Går det bra med deg?» spør jeg og stryker henne på armen. Hun låner en av genserne mine. Hvit og ser ganske jentete ut, men den er så behagelig! "Er litt slapp, men går fint. Med deg da?" Øynene er trøtte. «Fint med meg, men du burde sove,» hvisker jeg og gir henne et medfølende smil. Hun gir et lite nikk og lukker øynene.

Plutselig kommer jeg på noe. Hvor er foreldrene mine? «Matt? Hvor er foreldrene mine?» spør jeg. De kommer bort til meg og Emma. «De sover,» svarer han enkelt. «Men,» «det er alt du trenger å vite,» avbryter mannen meg. Jeg bare nikker og flytter blikket til Emma.

Hvorfor er de så sure? Er det fordi jeg ikke klarte å ikke ta på hendene til Emma med den høyre hånden? Mannen har sett på meg som om jeg er hans verste fiende, og Matt har bare svart meg hvis det er nødvendig.

«Så, vi har noen nyheter for dere,» begynner mannen. Jeg snur hodet fra Emma som sover til han. Hva nå?

Unnskyld for at jeg ikke la ut kapittel igår 😔
Hadde det så travelt 🙄
Og veldig kort kapittel 😝
Neste kommer nok på onsdag 😘

FlammehåndWo Geschichten leben. Entdecke jetzt