Søndagskveld med Emma

72 14 2
                                    

Jeg hører en stemme snakke. «Hæ? Hva?» mumler jeg og snur meg rundt. Far står i døråpningen. «Hva sa du?» spør jeg mens jeg gnir meg i øynene. «Klokken er halv ett, og du ligger ennå og sover». Jeg lukker øynene og sukker. Akkurat nå bryr jeg meg ikke om at klokken er så mye. I natt fikk jeg ikke sove. Det var helt forferdelig. Jeg byttet stilling hvert 5. sekund. Øynene mine var ikke trøtte. Den høyre hånden var varm og svettet. Hele kroppen svettet. Jeg drar dynen av meg og sukker et til sukk før jeg slenger beina over sengen.

Selv om jeg snakket med Emma i hele går kveld, ringer jeg henne opp mens jeg ser etter frokost. «Vegaren min, hva skjer?» Jeg begynner å le litt. «Ingenting, hva gjør du?» spør jeg og leter etter salsa saus. «Lekser...» hun fortsetter og snakke om at de har fått en oppgave om å skrive om en bok de har lest i sommerferien. Jeg ler høyt og sier; «Hva er problemet med det? Det kan vel ikke være så vanskelig». Jeg tar ut salsa sausen. Emma sukker; «Nei, det er ikke så vanskelig å skrive, men hva skal jeg skrive om? Jeg har ikke lest en eneste bok i sommer». Jeg begynner å le. Har hun faktisk ikke lest en bok? En sommerferie er jo ca. 2 måneder! Wow, helt utrolig...

Jeg lager meg pasta med salsa saus og litt grønnsaker. Emma skal komme over når hun er ferdig med oppgaven. I mens sitter jeg på kjøkkenet og holder på med telefonen. «Vegar? Kan du komme hit?» roper mor fra stuen. Jeg legger telefonen i lommen og setter tallerkenen i vasken. «Ja?» spør jeg når jeg kommer inn i stuen. «Vi har et par spørsmål,» sier far. Jeg stiller meg bak den store lenestolen. Et par spørsmål?

«Du og Emma,» starter mor. Hun drar litt ut på det. «Dere er jo kjærester, men dere har vel ikke hatt,» jeg stopper henne. «Nei! Mor!» sier jeg og gjemmer fjeset i hendene og ler flaut. «Nei, vi har ikke hatt sex,» sier jeg og legger trykk på sex. «Første gang vi kysset var på fredag!» jeg slenger armen slapt ut til siden og lar den falle. «Hvordan og hvorfor tror du vi har hatt, ja, ehm, sex?» spør jeg. Begge foreldrene mine ser på meg. Far rister på hodet og trekker litt på skuldrene før han sier; «Nei nei, vi må bare være sikre siden dere liker hverandre ganske godt og ja. Men uansett, når, ehm, eller hvis dere skal ha det. Eller faktisk, når du skal ha det med egentlig hvem som helst, må du være sikker på,» «Far! Hver så snill! Kan vi ikke ta det når det kommer?» Jeg ser på dem med et beende blikk. Har ikke lyst til å snakke om dette nå. «Vi vil bare at du skal vite at dette er et viktig tema». «Ja jeg vet det, men ikke nå,» sier jeg og klør meg ukomfortabelt i nakken. «Greit, greit!» mor holder begge hendene opp, et tegn til at hun gir seg. «Når du er klar, er vi klare. Når og hvor som helst». Jeg smiler et smil som egentlig ikke er et smil og gir de en tommel opp før jeg går på rommet.

Jeg legger meg i sengen og finner fram telefonen fra baklommen. Alisa har lagt ut et nytt bilde på instagram. Jeg går inn på bildet. Under bildet står det; «Ready for Fall» Jeg liker bildet og skriver: «No! Let the summer live on!» Etterpå ser jeg bare andre som har lagt ut bilder. Ben har lagt ut en selfie. Jeg sveiper videre nedover.

Plutselig åpnes døren. «Hei!» sier hun og begynner å løpe mot meg. Hun hopper opp i sengen og legger seg ved siden av meg. «Hei jenta mi,» sier jeg og kysser henne på kinnet. Hun smiler et søtt smil. «Så fikk du til å skrive om en bok du ikke har lest?» Hun ler litt og sier; «Jeg skrev om en bok jeg leste frett før sommerferien». Jeg nikker.

Emma snakker om skolen. Jeg har den høyre hånden min på magen. Den venstre armen er rundt Emma. Hun er så søt når hun snakker. «Det er helt utrolig at vi har fått lekser! Allerede,» sier hun og legger hånden sin på magen min. Hun flytter den nærmere og nærmere hånden min. Jeg flytter hånden min vekk.

Stakkar Emma! Det stikker i hjertet av å se henne sånn. Prøver å holde hånden min, men jeg bare flytter den vekk. Jeg er en diger idiot. Hun tror vel at det er noe gale, og det er det jo! «Ja, vi har også begynt å få lekser. Men det er jo helt sykt,» jeg ser på Emma. Hun følger ikke med på noe av det jeg sier. Fokuset er et helt annet sted. «Ja, og du vet jo Trym. Han har funnet ut av kraften din,» sier jeg og ser nøye på henne. Hun reagerer ikke. «Emma? Hører du etter?» spør jeg og får et bekymret blikk. Hun setter seg i sittende stilling. «Ja, jeg hører etter. Dere har også begynt å få lekser,» sier hun. Nei, hun har ikke hørt etter. Jeg kan høre at hun kjemper mot seg selv om å være rolig. Øynene hennes er ikke rolige.

Hva skal jeg gjøre? Jeg må fortelle det snart. Hvorfor kan jeg ikke bare fortelle den teit hemmeligheten? Emma ser på meg. Stakkars jenta mi! Øynene hennes ser på meg. De leter. Leter etter svar, men finner ingenting. Jeg må bare ha tålmodighet. Snart får jeg fortelle sannheten, og så er alt fint! Sant?

Jeg føler meg som en løgner. Klumpen i magen vokser. Jeg er en løgner. Forholdet mellom meg og Emma skulle være helt perfekt! Ingen hemmeligheter, ingen løgner ingenting skjult. Det er akkurat det jeg gjør. Jeg har en stor hemmelighet, jeg lyver, jeg skjuler ting..... 

Jeg ser på Emma. Øynene hennes veksler blikk mellom øynene mine hendene mine. Jeg tar den høyre hånden bak meg og lener meg på den. Så hvis hun tenker på å prøve å holde meg, tar hun da den venstre hånden. Akkurat når jeg tenker det, griper hun den venstre hånden min før jeg får reagert. Jeg smiler til hun. Hun smiler fornøyd tilbake.

2️⃣0️⃣1️⃣7️⃣
Nytt år! ✨
Ny start! ☺️
Nye sjanser! ❣️
Nye opplevelser! 💎

FlammehåndМесто, где живут истории. Откройте их для себя