Alisa

69 12 3
                                    

«Jeg gleder meg til høsten! Komfortable klær, fine farger,» «stygt vær,» avbryter jeg henne. Hun himler med øynene. «Ok, stygt vær, men det er det jo ikke alltid,» sier Alisa. «Nei, ikke alltid, men for det meste er det stygt vær. Det er bare i varme land som USA det faktisk er som om høsten,» sier jeg. Skolen er ferdig. Jeg og Alisa sitter på biblioteket. Vi holder på med litt lekser mens vi småsnakker om mye rart. «Javel, men uansett, jeg forstår ikke det med potenser!» sier Alisa og peker på en oppgave. «Jeg skjønner jo 10 i 3 fordi det er 1000. Men når det kommer 3 i 4 multiplisert med 4 i 2». Alisa ser på meg. De mørke brune øynene ser inn i mine. Ulikt fra Emma sine lyse brune. «Det eneste du tenker er, 3x3x3=81, og 4x4=16. Så tar du 81x16,» sier jeg og skriver det i skriveboken min. «Åja, så det går ikke bare ann å ta 3x3x3x3x4x4?» «Ehm, joda, det går også ann».

Jeg og Alisa går ut av skolegården. «Ja, haha, også gjorde han, hahaha han, hahaha, han gjorde sånn». Alisa hopper noen rare hopp opp og ned. Jeg begynner å le. Alisa forteller om en mann som gjorde noe Yoga/karate/dans lignende øvelser i parken. «Nei! Han gjorde ikke det!» sier jeg. «Jo!» Alisa nikker på hodet og ler. «For en tulling!» sier jeg og ler. Vi går hjemover. «Det flaueste han gjorde var vel karate! Det så ut som han kjempet mot en usynlig person!» Begge bryter ut i latter.   

Jeg og Alisa har nesten samme skolevei. Det er kun en vei som skiller oss. «Okey, men hade da!» sier jeg og gir henne en rask klem. «Hade!» sier hun. Jeg går mo huset mitt. Plutselig ser jeg Matt. Han med telefonen i hånden. «Hei Matt!» sier jeg når jeg kommer bort til han. «Heia Vegar!» han legger telefonen i baklommen. «Så hvordan går det med kraften?» spør han og ser nøye på meg. «Joda, det går fint! Jeg har jo ikke gjort noe med kraften fordi jeg kan ikke begynne å brenne ting,» sier jeg og ler litt. «Ja, det er mye lettere med Emma sin kraft». Jeg nikker enig. «Jo, forresten. Kan jeg ta i vann med den høyre hånden min? Liksom, siden jeg ikke kan ta på Emma sine hender». «Ja, du kan ta i vann. Det skjer absolutt ingenting da!» sier han. Jeg nikker.

Når vi har kommet helt til huset mitt stopper vi. «Jeg har bare en ting å si til deg,» han stopper. Jeg venter tålmodig. En ting å si meg? Hva kan det være?

«Du må være forsiktig,» sier han. «Forsiktig? Hva da? Jeg bruker ikke kraften min,» sier jeg og trekker øyenbrynene sammen. «Det er ikke det jeg mente. Nå snakker jeg ikke om kraften din,» han begynner å gå. «Hva snakker du da om?» spør jeg litt høyere, men han har allerede gått så pass langt at han ikke hører meg.

Kjedelig og kort kapittel.... spørmålstegn.... ???😅
Hvordan går det på skolen for dere? 😬
Vi skal ha fremføring neste uke... 😓

FlammehåndWhere stories live. Discover now