Κεφάλαιο 44ο

1.4K 164 8
                                    

Το επόμενο πρωί, η Νόρα αποφάσισε να καλέσει έκτακτη γυναικεία συνέλευση και οι δυο φίλες της έδειξαν πολύ μεγάλη προθυμία συμμετοχής. Έτσι όταν ο Λουκάς έφυγε μαζεύτηκαν στο σπίτι της.

Μόλις μπήκαν μέσα, δεν μπόρεσαν να μην προσέξουν την αναστάτωση που επικρατούσε στο χώρο της κουζίνας και έτσι η Νόρα αποφάσισε να τους εξηγήσει περιληπτικά τι είχε συμβεί.

«Μα καλά βρε κορίτσι μου, αφού το ξέρεις πως δεν το έχεις, γιατί συνεχίζεις να προσπαθείς;» ρώτησε η Δανάη μόλις σταμάτησε να γελάει και η Νόρα την αγριοκοίταξε.

«Έχετε νιώσει ποτέ πως ο σύντροφος σας είναι τόσο τέλειος, που δεν μπορείτε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας αν σε κάτι υστερείτε; Αυτό έχω πάθει. Ο Λουκάς κάνει τα πάντα για μένα, υπομένει τα πάντα και εγώ δεν μπορώ ούτε ένα πιάτο φαί να του φτιάξω».
«Βρε χαζούλα, του ετοιμάζεις ήδη δυο μωράκια. Τι άλλο να θέλει;» της είπε γλυκά η Έλλη.
«Ένας ακόμα λόγος για να τα καταφέρω. Τα παιδιά μου τι θα τρώνε;»
«Για αρχή γάλα και φρουτοκρεμες φαντάζομαι.» είπε αθώα η Δανάη και μόλις τα κορίτσια στράφηκαν σε εκείνη αγανακτισμένες, το ύφος της τις έκανε να αρχίσουν να γελούν και πάλι.

Αφού σταμάτησαν με τα γέλια και τα πειράγματα, η Νόρα τις ενημέρωσε για την κίνηση του Λουκά να αγοράσουν σπίτι.

«Τι εννοείς σου πήρε σπίτι;» είπε η Έλλη και βολεύτηκε καλύτερα, γιατί η κοιλιά την δυσκόλευε.
«Τι να εννοώ βρε Έλλη μου; Αγόρασε ένα υπέροχο σπίτι και το αγόρασε στο όνομα μου. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί αισθάνομαι λίγη; Τι μπορώ να κάνω εγώ για εκείνον που δεν το έχει κάνει ήδη αυτός για μένα;»
«Μπορείς να τον αγαπάς και να τον φροντίζεις και να γίνεις μια υπεροχή μανούλα για τα παιδιά σας» είπε καλοσυνάτα η Δανάη και την αγκάλιασε από τους ώμους.
«Μην ακούω βλακείες. Τα ζευγάρια πρέπει να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο και εσείς αυτό το έχετε. Ο Λουκάς σε θαυμάζει και πίστεψε με, τον ξέρω περισσότερα χρόνια από εσένα» την διαβεβαίωσε η Έλλη.
«Και για να ευθυμήσουμε λίγο... τι θα κάνουμε την παραμονή του γάμου σου;» ρώτησε η Δανάη κοιτάζοντας τις πονηρά.
«Αχ, ναι! Θα κανονίσουμε κάτι;» συμφώνησε με ενθουσιασμό η Έλλη.
«Η παραμονή του γάμου είναι Χριστούγεννα σας θυμίσω»
«Αμάν και εσύ! Χαθήκαν τόσες ημερομηνίες;» διαμαρτυρήθηκε η Έλλη.
«Εσύ δεν έλεγες πόσο πολύ σου αρέσουν οι χειμωνιάτικοι γάμοι;» της θύμισε και η κοπέλα της έβγαλε την γλώσσα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Λοιπόν, αύριο θα σας πάμε στο μέρος που θα γίνει ο γάμος» τις ενημέρωσε.
«Δεν θα μας το φυλαξετε για έκπληξη όπως λέγατε;»
«Αλλάξαμε γνώμη. Αλήθεια το νυφικό μου κοντεύει;»
«Θέλω να κάνουμε μια τελευταία πρόβα πριν το γάμο, με τα παπούτσια που θα φορέσεις, για να κάνω τυχόν διορθώσεις.»

ΠεπρωμένοΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα