První dojem

1.7K 93 10
                                    

První září, den, který Dean nenávidí z celé duše. Né proto, že nechce do školy, ale proto, že musí poprvé zavést Sammyho do školky, což pro Deana jako zbytečné starosti navíc.

Dean už od svých šestnácti let vychovává jeho dva bratry, Andrewa a Sama, které miluje nade vše. Andy a Sam byli ještě malí na to, aby se o sebe dokázali postarat po té, co jim zemřela matka při bouračce. Pro Deana to bylo nejhorší období v jeho životě, matku miloval, naopak otce moc nemusel a pořád stále nemusí, když mu bylo nejhůř, Deanův otec John začal pít a nechal Deana na pospas osudu. Jediný člověk, který se všech ujal byl jejich strýc Bobby, u kterého žili až do Deanových osmnáctých narozenin, kdy si našel svůj vlastní byt.

-

Právě bylo šest hodin, když Dean usazoval Sammyho do autosedačky a chystal se spolu s Andym do školy. Deanovi se usnadnil život, když konečně udělal řidičák a mohl jezdit v Impale, kterou dostal v né moc dobrém stavu od Bobbyho s poznámkou, že si jí nejdřív bude muset opravit, což pro Deana byla výzva, kterou nakonec zvládl.

Jediné, co Deanovi hrálo do karet bylo to, že obě školy - Deanova a Andyho byly u sebe, takže nemusel jezdit někam dál.

Dean jako klasicky zaparkoval před školou a už z okénka prohlížel všechny nové tváře. Dneska měl o starost méně, když se Andy nabídl, že Sammyho zavede do školky on.

Zatímco v dálce mizel Andy i se Sammym, Dean zahlédl jeho partu přátel postávat před školou. Dean měl přátel málo, tedy pro upřesnění těch pravých přátel. Mezi jeho opravdové přátele už od školky patřila Charlie, Benny, Alex, Matthew a Ellie.

,,Nazdar, taťko!" zakřičela z dálky na Deana Charlie, kterou měl Dean snad ze všech nejradši. Dean ji jen na její poznámku odpověděl úsměvem, dokud k ní nedošel a neobejmul ji, což opakoval se všemi členy party.

Všichni stáli před školou dobrých pár minut, ve kterých stihli vyslechnout několik poznámek na Deana, který se bral na škole jako ten největší tyran na světě. Né, že by nevyjížděl na ostatní lidi ve škole, ale určitě to nedělal ze zábavy.

Benny zatím nabídl všem cigaretu, kterou přijmul jen Dean, Charlie a Alex. Dean se rozhlédl kolem sebe, když uviděl muže, který šel z parkoviště směrem ke škole. Nikdy ho tu neviděl a jako student nevypadal. Dean jsi nemohl pomoit a sledoval ho až do té doby, než si ho ten neznámý  muž všiml. To stačilo Deanovi na to, aby si všiml jeho očí, které naprosto vynikaly, ale také na to, aby rychle uhnul pohledem.

,,Co je?" zeptal se Ben Deana, jenž vypadal trochu rozrušeně.

,,N-nic jen jsem se rozhlížel."

-

Všichni se po vstupu do školy rozdělili a Dean šel sám chodbou, ve které se mu každý uhýbal s respektem. Dean neměl žádný důvod k potyčce s ostatními, dokud nespatřil kluka, který byl o dva roky mladší jak Dean a celé léto se navážil do Andyho. Když už byl Dean vedle něj a dotyčný ho uviděl, snažil se rychle utéct, ale to se mu nepovedlo, poněvadž ho Dean chytil za mikinu a přitáhl si ho k sobě, načež ho přirazil zády ke zdi.

,,Nazdar, hrdino. Tak ty sis myslel, že jen tak odejdeš, jo?" zeptal se Dean s vážným pohledem.

Ten kluk se ho očividně bál, což se Deanovi líbilo a tak rychle praštil do zdi těsně u jeho hlavy. Kluk se ihned lekl a trhal sebou sem tam. Dean se rozhlížel jestli je někdo nesleduje, přičemž se dalo očekávat, že je sledují úplně všichni, dokonce i ty modré oči, které viděl před školou, Dean zapomněl, že jsou všechny pohledy na něm a jen koukal na toho muže, který se mu ihned zalíbil. Poté, co ho muž také spatřil, tak ho jen projel pohledem od hlavy až k patě a zpátky, dokud nezabočil do jedné ze tříd. V té chvíli jsi Dean uvědomil, že stále drží toho kluka a tak ho menší silou praštil do břicha a poté ho ihned pustil.

,,Jdi a příště se chovej normálně, jinak dopadneš hůř," kluk jen přikývl a rychle utíkal od Deana, který stále přemýšlel nad tím neznámým mužem. Z přemýšlení ho vyrušila Charlie, která mu přejela rukou před očima, jestli je při smyslech.

,,Haló, jsi v pohodě?" optala se s úsměvem.

,,Proč bych nebyl?"

,,Vypadal jsi dost mimo, ale teď už pojď," zavelila Charlie, zatímco chytala Deana za rukáv a táhla ho za sebou do jedné z učeben.

Hned po vstupu se Dean zarazil a s otevřenou pusou sledoval muže za učitelským stolem.

,,Co zase je?" zeptala se Charlie.

Dean neodpovídal a tak se koukla stejným směrem jako on, dokud nespatřila může stojícího za katedrou.

,,Aha," usmála se Charlie, a už se jen chystala na Deanovy otázky.

,,Kdo to je? Znáš ho? Je novej?" začal po pár sekundách.

,,Pomalu prosím tě, co že jsi tak rozjetej najednou?"

,,J-já nejsem rozjetej, jenom se ptám."

,,Tohle je Castiel Novak, je tu nečekaně novej a učí angličtinu a tělocvik, stačí?"
- - - - - -

Tak jo, tohle bude takovej novej pokus o menší příběh, tak doufám, že se bude líbit, jinak přeji všem krásnej novej rok a hodně úspěchů! :)

Pouto přátelství ✔Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt