Κεφάλαιο 30o

1.8K 206 8
                                    

Στο νοσοκομείο η Έλλη με την Νόρα μιλούσαν ξέγνοιαστα και αντάλλασσαν πληροφορίες σχετικά με μωρά .

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο πολύ το ήθελα αυτό το μωρό! Και ήρθε τώρα που ούτε καν το φανταζόμουν!» είπε κάποια στιγμή η Νόρα συγκινημένη και χάιδεψε τρυφερά την κοιλιά της .
«Σε καταλαβαίνω πιο πολύ από όσο νομίζεις . Είχα αρχίσει να πιστεύω πως η προϊστορία με την υγειά μου, μου είχε αφήσει κάποιο κουσούρι και με το Μάνο σκεφτόμασταν να πάμε σε κάποιον ειδικό .» παραδέχτηκε .

«Και τώρα; Ηρέμησες;»
«Όχι βέβαια! Μπορεί να το παίζω χαλαρή ,αλλά βαθιά μέσα μου φοβάμαι πολύ. Κυρίως για το μωρό, αν και η γιατρός μου με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα οργανικό ,αλλά εγώ φοβάμαι . Φοβάμαι μήπως ξανακυλήσω.» της εμπιστεύτηκε κάτι που δεν είχε πει δυνατά ούτε στον άντρα της .
«Μα έχουν περάσει τόσα χρόνια.» προσπάθησε να την καθησυχάσει η Νόρα .
«Αυτό που έμαθα στις θεραπείες που έκανα ,ήταν πως σε μια δύσκολη στιγμή είναι πολύ εύκολο να ξανακυλήσεις. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι το διάστημα μετά τη γέννα . Τότε που οι ορμόνες παίζουν με το μυαλό μας ακόμα και αν δεν υπάρχει το δικό μου ιστορικό . Για την ώρα με παρακολουθεί και διατροφολόγος αλλά και ο θεραπευτής μου . Κανένας δεν το ξέρει αυτό . Αποφάσισα να σηκώσω τείχη προστασίας έτσι ώστε να το προλάβω στην αρχή του , αν ...»
«Καταλαβαίνω την ανάγκη σου να προστατευτείς, αλλά από αυτά που μου είχες πει πριν το ατύχημα, ο Μάνος και ο Λουκάς σε είχαν βοηθήσει πολύ τότε . Μήπως πρέπει να τους ενημερώσεις;»
«Θα το κάνω κάποια στιγμή. Δεν θέλω να τους ανησυχήσω με κάτι που μπορεί και να μην συμβεί ποτέ . Είσαι η μόνη εκτός από τους γιατρούς μου που ξέρουν .»
«Θα είμαι πάντα στη διάθεση σου αν θες να το συζητήσεις.»

Οι δυο γυναίκες κοιτάχτηκαν με κατανόηση και κατάλαβαν και οι δυο πως αυτή ήταν η αρχή μιας πολύ δυνατής φίλιας.

«Ξέρεις εγώ το είχα καταλάβει πως θα άλλαζες δραστικά τη ζωή του Λουκά από εκείνη τη βραδιά στο εστιατόριο.» της είπε η Έλλη μετά από λίγο .
«Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι βέβαια καλό για εκείνον. Ξαφνικά βρέθηκε με ένα μωρό που ούτε καν του είχε περάσει από το μυαλό.» ομολόγησε τον δικό της φόβο .
«Νομίζεις...» είπε η Έλλη και την κοίταξε αινιγματικά , ενώ η Νόρα στράφηκε σε εκείνη απορημένη . «Μετά από εκείνη την μοιραία συνάντηση , τον φώναξα στο σπίτι και τον στρίμωξα λιγάκι. Έχω τον τρόπο μου εγώ μαζί του . Ούτε λίγο ούτε πολύ ,παραδέχτηκε πως του ξυπνούσες συναισθήματα που ούτε καν είχε φανταστεί μέχρι τότε και μέσα σε αυτά ήταν και η οικογένεια. Δεν τον γνωρίζεις πολύ καιρό οπότε είναι λογικό να μην μπορείς να δεις τα σημάδια όπως εγώ . Ο Λουκάς ήταν πάντα μονογαμικός και με μακροχρόνιες σχέσεις και ποτέ μα ποτέ ,δεν υπήρξε απρόσεκτος στο θέμα της αντισύλληψης. Για να το αμελήσει μαζί σου ,υποσυνείδητα το ήθελε.»
«Είσαι σίγουρη πως είσαι μοντέλο και όχι ψυχολόγος;» την ρώτησε για να κρύψει την αμηχανία που αισθάνθηκε .
«Πολλά χρόνια θεραπείας καλή μου! Κάτι αποκομίζεις στο τέλος ακόμα και αν δεν το επιδιώκεις . Πάντως ακόμα και σε αυτό μοιάζετε. Ο τρόπος που αντιδράς όταν νιώθεις στριμωγμένη, μου τον θυμίζει πολύ.» της είπε και την αγκάλιασε . «Τώρα σοβαρά έχεις από τόσο νωρίς λιγούρες;» ρώτησε μόλις την άφησε και η Νόρα γέλασε πονηρά .
«Έχει πλάκα να τον βλέπω να μην ξέρει τι να κάνει .» παραδέχτηκε και έσκασαν στα γέλια.

ΠεπρωμένοWhere stories live. Discover now