D R U H Á V Z P O M Í N K A

956 133 13
                                    

Počet slov:548
16 let/23.října 2020

Vynořila jsem se z myslánky a lapala po dechu. Musela jsem si sednout, protože se mi třásla kolena a hrozilo, že bych spadla. Komnata nejvyšší potřeby vyhověla mému přání a poskytla mi malé křeslo. Vděčně jsem si sedla a vložila tvář do dlaní.

Moji rodiče se v té vzpomínce nenáviděli. Díky Merlinovi za to, že je realita jiná. Bylo to podivné vidět, jak na sebe hledí s nenávistí v očích a slovně si ubližují.

Třesoucí se rukou jsem sáhla do kapsy a vytáhla z ní druhou lahvičku. Pevně jsem stiskla víčka k sobě a nadechla se. Pak jsem oči znovu otevřela a pomalu lahvičku odzátkovala. Její obsah jsem nalila do myslánky a než jsem se ponořila, modlila jsem se, aby byla vzpomínka lepší než ta předešlá.

Ocitla jsem se uprostřed bradavické chodby. Přede mnou kráčel Scorpius a ještě, než se otočil, na někoho se usmál. Ten někdo zrovna křičel: ,,Tak zatím, králi škorpionů!"

Pobaveně jsem nadzvedla obočí. Takže král škorpionů? Tohle vypadá zatím dobře. A tu přezdívku si musím rozhodně zapamatovat. Něco se mi ale na Bradavicích nezdálo. Vypadalo to tu jinak.

,,Zatraceně, proč je tak rychlý," zamumlala jsem si pro sebe a tak tak stačila vběhnout do kabinetu ve sklepení, který jsem tak moc dobře znala. Scorpius zavřel dveře. Kde vězí Albus? Vždycky jsou spolu, i v čase cestovali spolu, tak proč tu není...?

,,Nikdo vás nenaučil klepat?"  nadzvedl obočí můj otec. Vypadal unaveněji a šlo na něm vidět, že ho něco trápí. Má nějaké starosti?

,,Potřebuji vaši pomoc," vydechl Scorpius.

,,Sloužím, tedy jsem."

,,Jste v utajení? Pořád pomáháte profesoru Brumbálovi?" vyhrkl blonďák.

,,Ten je po smrti. A svou práci jsem netajil - učil jsem v jeho škole."

,,To nemyslím. Byl jste dvojím agentem."

Otec mu neodpověděl.

,,Harry Potter-"

,,-je mrtvý. Voldemort ho zabil," přikývl otec. Tak proto tu Albus není! Vůbec se nenarodil... Kde je máma?

,,Co kdybych vám řekl, že existuje ještě jiný svět? Harry Potter zvítězil, porazil Voldemorta."

Chvíli se dohadovali. Já se mezitím rozhlížela kolem. Bylo to tu jiné, vůbec to nevypadalo jako kabinet, který mu patřil.

,,Co byste dělal, kdybych vám řekl, že máte dceru? Myslím v tom jiném světě."

,,Odpověděl bych vám, že přicházíte o rozum."

,,Ale ne, myslím to vážně!  Máte šestnáctiletou dceru a osmnáctiletého syna."

Zaraženě mlčel a já skoro zapomněla dýchat.

,,Miloval jste Harryho matku. Lily Potterovou. Já vím, že jste dobrý člověk. Harry Potter řekl svému synovi, že jste skvělý."

,,Harry Potter nežije."

,,Ale v tom světě ano. Harryho syn se jmenuje podle vás. Albus Severus Potter. A v tom světě máte dvě děti. A jejich matka je Millie Raddleová." Dychtivě jsem se na otce podívala a čekala, co řekne. ,,Kde vůbec profesorka Raddleová je?"

,,Millie Raddleovou zabil její bratr při bitvě o Bradavice. Zradila ho a on to zjistil."

Šokovaně jsem zalapala po dechu. Maminko...!

,,Cože?" vydechl zmateně Scorpius.

,,Ano," přikývl otec, ,,dozvěděl se to od Bellatrix Lestrangeové. Millie pracovala i pro Brumbála, donášela mu informace od Pána Zla. V bitvě o Bradavice Harry Potter padl a ještě ten den Voldemort před zraky všech lidí Millie mučil tak moc, až podlehla smrti. Byla to výstraha pro všechny."

Oči se mi zalily slzami. Ne... ne, už nechci slyšet víc... chci pryč... prosím...

,,Prosím, pomozte mi. Ať nezemřela zbytečně."

,,Dobrá tedy... pojďte za mnou."

,,Myslím, že to by stačilo," ozval se vedle mě tichý hlas a já mlčky přikývla. Nechala jsem Sobiuse, aby mě uchopil za ruku, a v následující chvíli už jsme oba stáli v Komnatě nejvyšší potřeby.

Jak se vám líbil díl? Budu ráda za názory:)
Neplecha ukončena.
Thx, ILY
-Milka

Lily's secret ✔ | ᵒˢᵍ ᵇᵒⁿᵘˢKde žijí příběhy. Začni objevovat