V Ý Č I T K Y

1.1K 147 4
                                    

Počet slov:517
16 let/8.října 2020

Se Sobiusem jsme stále hledali učebnici prince dvojí krve v Komnatě nejvyšší potřeby.

,,Někde tu být přece musí," zamumlala jsem si pro sebe a zavřela prázdnou, černou skříň. Šla jsem hledat jinam a dnes už jsem se skoro vzdávala naděje. Vzala jsem do ruky knížku a otevřela ji. Prohlížela jsem si ji, dokud mě nevyrušil Sobiusův hlas.

,,Lily? Myslím - myslím, že jsem něco našel!"

Kniha, kterou jsem doteď držela v ruce, spadla na zem a já se okamžitě rozeběhla za Sobiusem.

,,Ukaž!" štěkla jsem a on ke mně napřáhl ruku s nějakou černou knížečkou.

,,Máma přece říkala, že Komnata nejvyšší potřeby byla zničená... Tak jak to, že tu jsou všechny možné věci?"

,,Nevím...třeba Komnata vyhověla našemu přání," zamumlala jsem a dychtivě nalistovala první stránku.

,,Sobiusi... podívej!"

Nakoukl mi přes rameno a stejně jako já zalapal po dechu. ,,Tato kniha je majetkem prince dvojí krve," přečetla jsem větu, která byla černým inkoustem napsaná na první stránce.

,,No páni," hvízdl obdivně Sobius a natáhl se po knížce. Rychle jsem ji zaklapla a přitáhla si ji k tělu. Musím ji prozkoumat a dopsat tam kouzla z knihy od Frey a ta moje vymyšlená, se kterými mi pomáhala. Asi v tomhle mám nadání po otci.

,,Půjč mi ji!" štěkl na mě Sobius, ale já rázně zavrtěla hlavou a knihu si k sobě ještě víc přitiskla.

,,Ne," odpověděla jsem mu a on zlostně zavrčel.

,,Vždycky jsi to byla ty," procedil skrz zuby a já začala postupovat pomalu ke dveřím, ,,vždycky jsi byla ty ta dokonalejší, ta úžasná dceruška Millie Raddleové a Severuse Snapea. Ty jsi vždycky měla všechno, na co sis ukázala, a oni byli pořád s tebou. Chovali si tě jako v bavlnce. Jejich dokonalá Lilynka."

Zděšeně jsem na něj hleděla. To myslí vážně? Vždyť ho rodiče mají rádi stejně jako mě!

,,Co to povídáš?" zašeptala jsem tiše.

,,Pravdu!" vyštěkl a s nasupeným výrazem se ke mně blížil. ,,Vždycky jsem stál za tebou ve stínu. Nikdo si mě nikdy nevšiml. To vždycky ty! A už pět let jsi ve famfrpálovém týmu! A kam jsem se dostal ve škole já? Nikam! A víš co? Na Příčné nepracuju! Pracuju totiž na Obrtlé, u Borgina a Burkese, víš?!"

Pevně jsem stiskla kliku a stlačila jí dolů. Co se to s ním stalo? Vždyť se ještě před chvílí choval normálně! Vyděšeně jsem vyběhla ven, ale ještě jsem mohla zaslechnout, jak na mě volá: ,,Klidně si tu pitomou knížku nech, ty dokonalá princezno dvojí krve!"

S brekem a knihou na hrudi jsem běžela do sklepení. Vyštěkla jsem heslo a proběhla společenskou místností Zmijozelu do svého pokoje, kde jsem se zavřela a lehla si na postel. Otcovu učebnici jsem položila na noční stolek a vzala si k sobě papír s kresbou chlapce.

Hleděla jsem na jeho bezchybnou tvář a skoro doufala, aby najednou obživl, objevil se u mě v pokoji, objal mě a ujistil, že vše bude v pořádku. Tvář mi však stále smáčely slzy a žádný zázrak se nestal.

Proč jsem se jen narodila? Opravdu jsem Sobiuse vždy zastiňovala? To mě mají rodiče vážně radši než jeho? Je to vážně pravda, to vše, co říkal?

Lily's secret ✔ | ᵒˢᵍ ᵇᵒⁿᵘˢWhere stories live. Discover now