D R Y Á D A F R E Y A

1.5K 165 6
                                    

Počet slov:518
16 let/7.září 2020

Po pár minutách se víla? zastavila a pohlédla na mě. Amulet přestal pálit a já ji s obdivem sledovala.

,,Kdo jsi?" vydechla jsem a překvapeně otevřela pusu, když mi odpověděla.

,,Jsem dryáda, mé jméno je Freya," představila se mi a usmála se. Byla kouzelná. Její tělo jako by bylo složené z květin a já měla pocit, že se kolem ní obepíná nějaká aura.

,,A já jsem-"

,,Lily Amoria Raddleová, to samozřejmě vím," usmála se ještě víc. ,,Jsi dcera Millie Raddleové a stejně jako její matka jsi získala zvláštní schopnosti."

,,Maminka mi ale nikdy-" namítla jsem, ale ona mě přerušila.

,,Millie o tom sama nic pořádně neví. A teď přišel tvůj čas, Lily. Teď se můžeš dozvědět víc o svých schopnostech, můžeš se je učit ovládat. A já ti budu nápomocná," lehce se uklonila. Přešla jsem blíž k ní.

,,Jsi něco jako spása, Lily. Spása pro nás dryády. Když se Lioness zamilovala-"

,,Kdo je Lioness?"

,,Tvoje babička, také byla víla. Tak tedy, když se tvá babička zamilovala, přestala se o nás zajímat. Uzavřely jsme se do stromů a usnuly jsme. Dokud jsi se nenarodila ty," usmívala se na mě. ,,V ten den jsme se probudily a já stála nad tvou postýlkou, kde jsi ležela jako miminko. To díky mně máš odmalička tento amulet s lilií. V ten den, kdy ses narodila, se v tvé postýlce objevily lilie. A nejen tam. Byly všude. U každého stromu každého kouzelného lesa, Lily."

Stále jsem na ní překvapeně hleděla. ,,Takže jsem 'někdo'?" vydechla jsem.

,,Každý je někým, Lily. Každý má svůj osud."

,,Matka žádné schopnosti nemá. Takže se to dědí ob generaci?"

,,Správně."

,,A ty jsi moje dryáda?"

,,Ano. A budu vždy po tvém boku, když mě budeš potřebovat. Stačí se dotknout amuletu a myslet na mě. Okamžitě se u tebe objevím. Také ti budu pomáhat s tvými schopnostmi. Není to lehká cesta, Lily, ale velkou část už jsi ušla."

,,Co je to za schopnosti?" zajímala jsem se.

,,Dokážeš komunikovat s přírodou. S dryádami, najádami, zvířaty. Dokážeš ovládat přírodu, poprosit jí, aby ti pomohla, když budeš v nouzi."

,,Páni!" vydechla jsem s obdivem a pohlédla na svůj amulet. ,,A já jej stále brala jako přítěž. Jak se mám naučit ty schopnosti ovládat?"

,,V mnohém ti pomůže amulet. Potřebuješ však znát kouzla," Freya mávla rukou a přede mnou se objevila vázaná kniha, která vypadala už velice staře. ,,Zde najdeš několik kouzel, Lily. Je jen na tobě, které se naučíš."

Pevně jsem sevřela knihu a držela jí oběma rukama. ,,Kdykoliv tedy budu potřebovat pomoct," ujišťovala jsem se, ,,mohu tě zavolat?"

,,Máš mé slovo, Lily. A pokud se bude dít cokoliv jiného a ty budeš chtít být sama, přijď sem na tento palouk. Občas se zde objevím, občas ne. Záleží na tom, zda si to budeš přát," zašeptala a začala se pomalu vytrácet.

,,No tak, počkej přece!" vykřikla jsem, ale Freya už byla pryč. Zůstalo po ní jen pár kvítků, které se snesly na zem.

Svou pozornost jsem tedy věnovala knize. Víly a jejich kouzelné schopnosti. V obsahu bylo i něco o rodech a schopnostech dalších víl. Tak to vypadá, že jsem kus svého já našla.

Lily's secret ✔ | ᵒˢᵍ ᵇᵒⁿᵘˢWhere stories live. Discover now