Kahdeskymmeneskolmas luku

274 23 3
                                    

LUVUSSA ESIINTYVÄT HAHMOT: 

Louis Abbott, 6. luokka, puuskupuh, Josephin tanssiaispari

Joseph Utley, 7. luokka, puuskupuh, Louisin tanssiaispari

Sabrina Weiss, 7. luokka, korpinkynsi, Ethanin tanssiaispari (virallisesti)

Vivian Cherry, 6. luokka, rohkelikko, Keithin tanssiaispari

Vivianin kaksi tappelevaa ystävää = Ethan Lance (korpinkynsi/6) ja Keith Thorne (rohkelikko/7)


Puuskupuhien oleskeluhuoneessa kävi kohina ennen tanssiaisten alkua. Tyttöjen helmat kahisivat nojatuoleja vasten ja pojat vilkuilivat hermostuneina ympärilleen yrittäen nähdä tanssiparinsa. Muutamat olivat jo lähteneet, kun taas toiset hermoilivat edelleen joko makuusaleissa tai oleskeluhuoneessa jotain asunsa osia.

Louis Abbott oli laittanut geeliä lyhyihin hiuksiinsa ja pukeutunut uuteen juhlakaapuunsa, jonka he Vivianin kanssa olivat käyneet mittauttamassa edellisellä Tylyahon reissulla. Hän oli päättänyt muutama päivä sitten tahtovansa pitää nimensä mahdollisimman saman kuuloisena kuin Louise ja oli päätynyt Louisiin. Se oli tavallaan maskuliininen versio hänen nimestään ja ei kuulostanut erityisen tyhmältäkään.

Hän ehti seisoskella hetken oleskeluhuoneessa ennen kuin Joseph Utley kopisteli alas portaita napittaen hihojaan matkalla. Tämäkin oli pukeutunut parhaimpiinsa ja harjannut vaaleat hiuksensa kuosiin.

"Valmiina?" Joseph kysyi Louisilta hymyillen tälle.

"Valmiina", hän vastasi hieman hermostuneena. Joseph ojensi kätensä hänelle kämmen alaspäin, mistä hän otti kopin – hän saisi viedä – ja kohotti kämmenensä Josephin käden alle niin, että tämän sormet lepäsivät hänen kämmenellään. Vaikka Joseph oli häntä yli päätä pidempi, ja niin olisi ollut luonnollista tämän ottaa johto, hän oli kiitollinen tälle, että tämä antoi hänen viedä. Huomaavaista.

"Näytetään niille miten tanssitaan", Joseph virnisti, eikä Louis voinut olla vastaamatta hymyyn.

Suuren salin edessä käytävällä oli hirmuisesti ihmisiä. He molemmat vilkuilivat tuttujaan ja melko nopeasti Joseph bongasi yksinään Suuren salin ovien luona pälyilevän Sabrina Weissin sähkönsinisessä mekossaan.

"Ohoh", hän mumisi saamatta silmiään irti tästä. Louis seurasi hänen katsettaan käytävän poikki ja pukkasi ystäväänsä kylkeen kyynärpäällään.

"Mene juttelemaan hänelle", Louis rohkaisi, "hänhän on yksin."

"Hän kuitenkin odottelee pariaan", Joseph vastasi irrottaen katseensa korpinkynnestä.

"Eikö hänen parinsa ollut se yksi Vivianin ystävä? Korpinkynnestä? Kai he olisivat tulleet samaa matkaa oleskeluhuoneestaan?"

"Niin kai."

"Missähän hänen parinsa on..?" Louisin katse lipui ympäri käytävää, kun hänen silmiinsä osui hieman kauempana riitelevä kolmikko. Hän tunnisti Vivianin sekä kaksi tämän ystävää, jotka näyttivät tappelevan enemmänkin kahdestaan. Sitten toinen pojista sanoi jotain Vivianille, joka lähti melko nopeasti poispäin.

"Hänen parinsa näyttää varatulta", Joseph totesi kääntäen katseensa takaisin Sabrinaan. "Ehkä minä menen – anteeksi, ethän pahastu?"

"En toki", Louis vastasi huomio aivan muualla. Hänen katseensa oli loittonevan Vivianin selässä. "Anteeksi", hän sanoi lähtien tytön perään vilkaisemattakaan tanssipariaan.

Louis kiihdytti askeliaan riitelevän parin kohdalla ja sai hetken päästä kiinni epätasaisesti etenevän Vivianin. Kun tämä huomasi, että häntä seurattiin, hän kääntyi ympäri kasvoillaan erityisen vihainen ilme.

Harry Potter Story - What is love, baby don't hurt me (Finnish)Where stories live. Discover now