Kahdeksastoista luku

312 33 6
                                    

LUVUSSA ESIINTYVÄT HAHMOT:

Ethan Lance, 6. luokka, korpinkynsi

Vivian Cherry, 6. luokka, rohkelikko

Keith Thorne, 7. luokka, rohkelikko

Gabriela Vanhorn, 6. luokka, puuskupuh

Anthony Crabbe, 7. luokka, luihuinen

Sabrina Weiss, 7. luokka, korpinkynsi

Nigel Holton, 7. luokka, rohkelikko


Ethan Lance oli jo lähemmäs puoli tuntia tömistellyt epätavallisen aggressiivisesti ympäri Tylypahkan käytäviä, joita näytti olevan loputtomasti. Suurin osa käytävistä oli hänen onneksi tyhjillään, koska ihmiset tuntuivat viettävän aikaa mieluusti oleskeluhuoneissaan sunnuntai-iltapäivisin. Häntä suututti niin suunnattomasti, mutta viha alkoi pikkuhiljaa hiipua. Sen tilalle lipuivat hämmennys ja suru.

Miksi Vivian oli, kuten oli kertonut, anellut Keithiä parikseen? Oliko tämä yrittänyt tarkoituksella erottaa heidät toisistaan? Vai oliko syynä se, ettei hän tahtonut jäädä ilman paria? Mistä hän itse nyt löytäisi tanssiparin?

Ethanin pohdiskelun keskeyttivät juoksuaskelet toisesta päästä käytävää. Hän ei ehtinyt edes kääntyä katsomaan tulijaa, kun tämä jo rutisti hänet tiukkaan halaukseen takaapäin.

"Ethan! Et ikinä arvaa, Anthony kysyi minua tanssiaisiin kanssaan!" Gabriela Vanhorn hihkui hänen korvaansa päästäen sitten nopeasti irti tajuttuaan mahdollisesti kuristavansa yhtä parhaista ystävistään.

"Ai, ihanaa", Ethan vastasi onnistumatta lämpiämään yhtään tytön onnesta hehkuvan hymyn edessä.

"Hän oli aivan ujona ja änkytti, voitko uskoa? Tai siis, eihän hän ole oikeastaan ujo, hän on enemmänkin sellainen karski ja-" Hänen lärpätyksensä keskeytyi yhtäkkiä ja hän siristi silmiään katsoessaan tarkemmin ystäväänsä. "Onko kaikki hyvin?"

"Kerro vain", Ethan rohkaisi – ei hän oikeasti halunnut pilata ystävänsä hyvää tuulta omilla murheillaan. Hän kuuntelisi paljon mieluummin Gabrielan selitystä Anthonysta.

"Ethan", Gabriela vaati. "Mitä on käynyt?"

"Ei mitään tärkeää, kerro nyt vain."

Tyttö tarkkaili hiljaisena pojan kasvoja. Hän ei ollut aivan varma, oliko nyt sellainen hetki, että hänen oli tarkoitus vaatimalla vaatia Ethania kertomaan, vaiko sitten sellainen, että hänen kuului antaa tämän selvittää itse omat asiansa. Ethan tietäisi, kummanlainen tilanne oli vain katsomalla häntä, Ethan oli parempi ihmistulkitsija kuin hän, oli aina ollut. Huokaus. Niin paljon helpommalla hän olisikin päässyt, kun olisi vain jatkanut Anthonysta.

Ethan päätti hiljaisuuden melko nopeasti, koska ei kestänyt katsella ystävänsä huolestuneita silmiä. Hän huokasi ja möläytti: "Vivian pyysi Keithiä niihin tanssiaisiin."

"Oikeasti? Se taitaa vaikeuttaa teidän välejänne, eikö? Keith ei tainnut huomata, että teidän välillänne on selvästi kipinöitä... vai pitäisikö tästä päätellä, ettei hän ole ihastunut? Tai siis, eihän teidän välillänne ole mitään virallista. Vielä. Toistaiseksi. Vai suostuiko Keith?"

"Suostui", poika mumisi.

"Huh, ei kuulosta yhtään kivalta", Gabriela vastasi. "Mitä sinä meinaat tehdä nyt?"

"Etsiä jostain muualta parin tanssiaisiin?" Ethan ehdotti innostumatta ajatuksesta yhtään.

"Keithin ja Vivianin suhteen", tyttö tarkensi pyöräyttäen silmiään pojalle.

Harry Potter Story - What is love, baby don't hurt me (Finnish)Место, где живут истории. Откройте их для себя