Hoofdstuk 9

3K 98 19
                                    

POV Annabelle

Ik loop gehaast het kantoor van meneer Chalet uit. "Annabelle, rustig aan, waarom heb je zo'n haast?" Ik kijk Jace aan. Ik merk dat ik geïrriteerd ben en langzaam boos word op Jace. "Één, ik heb net een les gemist; twee, ik ben in mijn eerste week naar het kantoor van de directeur geroepen; drie, ik zit nu net jou opgescheept; en vier, jij lijkt hier heel ontspannen onder en het ergert me aan alle kanten." Jace lijkt even verbaast door mijn uitbarsting.

"Oke Annabelle, chill down. Zo erg is het allemaal niet. Ja je moest bij John komen maar hij mag je nog steeds en ik heb ervoor gezorgd dat je niet na hoeft te blijven!" Hij slaat zijn schouder om me heen. Ik merk dat ik zijn warmte fijn vind want ik heb het nu echt behoorlijk koud. "Oh god, jij voelt echt koud aan, kom we gaan snel even nieuwe kleren halen."

Ik word meegetrokken aan mijn arm. Pas bij Jace zijn auto denk ik echt na. Ik ruk mijn arm los uit Jace zijn greep. "Jace ik ga gewoon naar huis. Nieuwe spullen halen en dan ga ik weer naar school, dus ik zie je later wel."

Jace kijkt me even verbaasd aan. "Sorry maar je hebt door mij de rest van de dag vrij dus wij gaan samen iets doen, al is het alleen maar een film kijken bij mij thuis." Ik moet zuchten. Een lichte bries komt langs en ik begin heel erg te trillen. "Sorry Annabelle, maar nu laat je me geen andere keuze." Hij doet de bijrijdersdeur open en tilt me vervolgens op om me in de auto te zetten. Ik laat hem.

"Doe je ogen maar even dicht." Is het laatste wat ik Jace hoor zeggen terwijl hij een dekentje over me heen legt en wegrijd.
-----------------------------------
Langzaam doe ik mijn ogen open. We staan stil voor een enorm huis. We stappen uit en Jace doet de deur open en loopt naar binnen, ik volg hem.

We komen uit bij een grote hal. "Dit is het huis van mijn moeder en Thomas, ik kom hier eigenlijk niet maar toevallig is de waterleiding bij ons kapot dus dit is even handiger. Mijn moeder heeft trouwens een paar stage dagen in Edinburgh en Thomas blijft bij een vriend dus het huis is helemaal voor ons alleen. Je kan op de eerste verdieping douchen, eerste deur rechts. Dan douch ik even helemaal boven.

Ik knik en loop naar boven. Ik kijk bewonderend om me heen. Het is een mooi huis, dat zeker. De muur langs de trap is vol gespijkerd met foto's. Een paar van een man en vrouw, maar vooral veel kinderfoto's. "Jace, ben jij dit?" Jace draait zijn hoofd om en kijkt naar de foto die ik aanwijs; een foto van een man en een jongetje, vrolijk samen lachend op een wipwap.

"Ja." Dat is alles wat Jace zegt. Hij loopt weer verder, een vervolg verhaal ontwijkend. Ik besluit niet verder te vragen en loop de trap helemaal op. Jace wijst naar de deur van de badkamer en geeft me een handdoek. Zelf loopt hij verder naar boven.

Ik doe de deur op slot en doe de douch aan. Ik trek mijn, inmiddels hele koude kleren, uit. Ik stap de douch in en laat de stralen me verwelkomen. Nu pas merk ik hoe koud ik het had. Na mijn haren ook gewassen te hebben doe ik de douch uit en droog me af. En dan realiseer ik het me, ik heb geen droge kleren meer. Alleen mijn ondergoed heb ik over de verwarming gelegd en is nu droog.

Ik loop, alleen gehuld in een handdoek en mijn ondergoed, naar boven en klop op de deur met Jace's naam erop. De deur vliegt open. Jace staat met alleen een joggingbroek voor me. Ik moet mezelf beheersen niet naar zijn sixpack te kijken.

"Up here." Jace begint te grijzen en ik merk dat mijn wangen langzaam rood kleuren.

Hij zet een stap opzij zodat ik zijn kamer in kan komen. De kamer heeft een hoog plafon en witte muren. De zon schijnt door de grote ramen naar binnen en een licht briesje vult de kamer.

"Ehhh ik heb geen droge kleren meer, zou ik iets mogen lenen?" Terwijl ik het zeg staar ik naar mijn voeten. Tenen zijn eigenlijk ook echt rare dingen. Eigenlijk ken ik niemand met mooie tenen, het zijn gewoon lelijke dingen. "Zo'n mooi meisje als jij mag altijd kleren van me lenen." Ik schik op uit mijn gedachtes en ik merk dat ik bloos.

Jace loopt naar zijn kast en pak een jongingbroek en een shirt. "Als je straks je natte kleren geeft dan doe ik ze wel even in de droger." Ik knik en loop naar beneden. Ik doe Jace zijn spullen aan, die natuurlijk veel te groot zijn en pak mijn natte spullen. Ik loop naar beneden, Jace is er ondertussen ook al en heeft een pot thee gezet.

Zodra ik bij de bank ben begint mijn telefoon te rinkelen. "Hoi met Annabelle." Een beetje gekraak en dan hoor ik mijn broer. "Hey met Luuk, pappa is vanavond niet thuis en ik blijf bij Joep eten, we gaan daarna naar een feest dus ik ben pas heel laat thuis. Dus kan je miss bij iemand blijven slapen? Je kan natuurlijk ook naar huis als je dat liever hebt." Ik denk even na, ik zou vast wel bij Beau ofzo mogen slapen. "Ik blijf we bij iemand slapen, ik zie je morgen!" Ik druk mijn telefoon uit en zucht.

"Wat is er?" Jace komt naar me toegelopen met twee bekers in zijn handen. "Mijn vader en broer zijn vanavond niet thuis dus ik moet Beau of Claire even bellen of ik daar kan blijven slapen." Jace denk twee seconden even na. "Waarom blijf je niet hier?"

Wat zou Annabelle moeten doen, ja zeggen, nee of nog iets anders? Wat zou jij doen? Loads of love

Badboys & Maffia-guys //ON HOLD//Where stories live. Discover now