IX

2K 223 42
                                    

Чувствах адреналина във вените си. Преди малко бяхме набутали Крийчър в една кофа за боклук и сега трябваше да се спасяваме. Точно когато щях да тръгна тичешком към вкъщи, Джимин ме хвана за ръката. Оголи китката ми и се загледа в луната. Прехапа устни, а аз се почувствах неловко.

- Това... от мен ли е?-попита той като премести погледа си към очите ми. Изведнъж сякаш загубих представа за времето. Единственото, което виждах, бяха топло кафявите му очи. След секунда се осъзнах и разтърсих глава. Издърпах ръката си от хватката му и отстъпих назад.

- Не знам за какво говориш...-отвърнах тихо. Сърцето ми препускаше. Той повдигна едната си вежда.

- Нима?

- Точно така.- отсяках. Можех да прочета насмешката в погледа му.

- Ами... нека ти разясня. Срещнахме се в деня, в който на ръката ми се появи Ками, а и този приятел каза, че е дошъл, за да ни събере...

Преглътнах. Накъде отиваше това?

- И какво?- попитах троснато.

Той се усмихна. Но беше изкуствено. Опитваше се да изглежда привликателен, но пропускаше малък детайл- не харесвам изкуственото. И изобщо не ми беше до тези превземки.

- Ами...

Телефона ми звънна. Това за пореден път ме сепна. Бръкнах в джоба си и извадих смартфона. Беше Хосеок. Усмихнах се при вида на името му.

- Ало?

- Кажи?- отвърнах обръщайки гръб на Джимин.

- Хей, ам... ще ми донесеш ли днес като идваш от онези бисквити? Моляя?- каза Хосеок с жизнерадостен тон.

- Господи, Хосеок, не ти ли омръзнаха? Ядеш такива почти всеки ден! Тази болница не ти се отразява добре!- викнах и се засмях.

- Ще донесеш, налиии?- можех да си представя типичната му кучешка муцуна, която правеше, когато моли за нещо. Въздъхнах примирено.

- Хубаво. Айде, че трябва да вървя.- казах и набързо затворих. Обърнах се и срещнах очите на Джимин отново. Тръпки се спуснаха надолу по гръбнака ми. Защо погледът му стана толкова леден така изведнъж?

- С кого говори?

Намръщих се. За какъв се мисли?

- Какво ти влиза в работата?- попитах и вдигнах едната си вежда. Погледа му не се смекчи и за секунда.

Jimin: Two Halves [СПРЯНА] Where stories live. Discover now