Liefste,

133 4 0
                                    

Ik zat op Allatus. Elrond en mijn moeder reden op kop. Wij waren omsingeld door het leger die Galadriel ons aanbod. Het was al veel kouder dan vroeger. Iedereen had een extra berenvel aan. Het gaf extra warmte. Wij reden al 3 uur.

Toen zag ik de brug weer. De brug van Rivendell. Even later verscheen het waterval en de bergen zag ik al van ver. Iedereen groette ons. Ik ging naar mijn kamer en legde mijn boog. Ik ging op bed liggen. Ik pakte het pakketje van Legolas. Ik dacht na wat er zou zijn. Ik dacht na over zijn woorden. Ik trok aan het touwtje en zo maakte ik het open. Er zat een brief in. Onder de brief lag een ketting. Ik pakte die op, het was niet zwaar maar ook niet licht. Er zat een bijzondere edelsteen erin. Het edelsteen was helemaal blauw en het leek net op het kleur van Legolas zijn ogen. Ik pakte de brief en vouwde het open en las hem.

Liefste,

Ik zie dat je al veilig terug ben. Ik hoop ook dat ik je snel zal zien en dat je ook zal antwoorden. Geef je antwoord aan een van de mensen die je bedienen en ze zullen wel weten wat ze verder moeten doen. Ik wil je niet in de spanning houden wat ik je met deze brief wil vertellen. De brug die tussen ons stond is ingestort. Ik kan niet naar je toe. Jij kan niet naar mij toe. Ik zou willen vliegen om weer bij jou te zijn. Het oorlog is op komst maar dat zal mijn gevoel voor jou niet verkleinen. Wij worden maar sterker. Elke dag van onze leven maakt ons sterker. De seizoenen veranderen maar wij niet. Jij blijft jij en ik blijf ik. Na alles wat ik met jou heb doorbracht wil ik dit zeggen. Ik wil je voelen en steeds bij je zijn. Ik wil elke slag van je hart horen en met mijn handen in je haren zitten. Ik wil je voor mij. Ik wil met jou door de bossen met paarden. Met jou aan de rand van de rivieren zitten en kijken naar de ondergaande zon. Nauriel ik wil gewoon zeggen dat ik je niet kwijt wil. Ik wil met jou de rest van mijn leven doorbrengen. Alles wat wij samen hebben doorbracht. Wat wij samen hebben gedaan. De ketting die je in het pakketje vond is heel speciaal. Het edelsteen die erin zit is helemaal anders dan de gewone edelstenen. Als je alleen zal zijn en je voelt je bedreigd of je bent in gevaar hoef je alleen een naam van persoon die je nodig hebt te fluisteren tegen de steen. Het persoon die je in het steen fluisterde zal zo snel mogelijk proberen om je hulp aan te bieden. Maar wees voorzichtig.

Je liefste,

Legolas

Ik vouwde het papiertje weer dicht en nam de ketting. Ik keek naar hem. Ik zal hem altijd dragen. Ik dacht even over de inhoud van het pakketje. Hij zei dus dat hij van mij houdt. Ik kreeg er heel erg warm van. Mijn hart bonkte. Ik wou nu al een antwoord schrijven maar iedereen sliep al en ik had geen papier waarop ik zou schrijven. "Morgen ochtend", zei ik. Ik ging naar mijn balkon en zag de sterren. De hemel is overal hetzelfde. Maakt niet uit waar ik was, Rivendell, Mirkwood of Lorien. "Ik blijf je missen tot wanneer ik je zie.", zei ik en ging toen rustig gaan slapen. 

Never forget you...Onde histórias criam vida. Descubra agora