Chapter 18

11.7K 599 115
                                    

Dagenlang heb ik zitten nadenken, plannen uitgestippeld op papier, die papiertjes zitten weggooien en dan weer iets heel nieuws lopen bedenken. Maar nu, nu heb ik het. Ik heb de manier om achter de waarheid te komen.

Als Saif me niet de waarheid zal vertellen moet het maar zo gaan. Ik ga namelijk niet zitten toekijken. Ergens kruipt er een slecht gevoel in mijn buik, ik ben bang dat als ik achter de waarheid kom ik kapot zal gaan. Ik wil me niet meer afzonderen en afsluiten van alles en iedereen. Zoiets wil ik niet opnieuw meemaken. Ik schud die gedachtes dan maar snel van me af en zucht diep. Let's do this.

Saifedinne.

Vermoeid staar ik naar de man tegenover me die maar niet weet op te houden met opscheppen over zijn bedrijf. Van mijn part mag je me nu wel even komen neerschieten.

'En, wat denkt u?' hoor ik hem ineens vragen. Fronsend kijk ik hem daarop aan. 'Ik denk dat het antwoord eigenlijk heel duidelijk is, Jansen,' mompel ik en nip vervolgens wat van mijn koffie. 'Oh, zeker dat u het er mee eens bent?' vraagt hij enthousiast en net voordat ik wil antwoorden glijdt mijn blik naar de deur die open gaat.

Ik kan mijn eigen ogen gewoon niet geloven. Grijnzend komt Meryam binnengelopen in een strakke rode elegante jurk die haar beeldig staat. Haar vormen worden perfect geaccentueerd en haar haren heeft ze precies los op de manier die ik leuk vind.

Ik bijt hard op mijn lip en volg haar bewegingen. Letterlijk alle ogen zijn op haar gericht wat me serieus het bloed onder de nagels vandaan haalt. Waarom doet ze dit? En wat doet ze hier überhaupt net op het moment dat ik me hier ook bevind?

'Wat een pracht dame, die zou zeker goed zijn in bed. Kijk een naar dat lichaam joh, mijn vrouw kan daar niet eens aan tippen,' hoor ik Jansen tegenover me grijnzend zeggen. Ik kijk hem dodelijk aan.

'Nog één zo'n woord over haar en je bedrijfje gaat ten onder, we weten allemaal wat er is gebeurd met Loth,' zeg ik dreigend. Loth is een man die maar niet op zijn woordjes lette tegenover mij en daardoor maar moest boeten. Laat ik maar zo zeggen dat er niks van zijn bedrijfje over is.

Ik zie hem me verschrikt aankijken en daarna zijn keel schrapen. 'Goed, waar waren we?' Hem negerend blijf ik naar Meryam staren die door een ober wordt begeleidt naar een tafel voor twee personen. Ik trek een wenkbrauw op en kijk haar recht in de ogen aan. Ze schenkt me een knipoog en kijkt dan weer voor zich uit. Meryam, je gaat totaal de verkeerde kant op.

Tot mijn grote verbazing komt er een jongeman tegenover haar zitten en blijkbaar kennen ze elkaar wel erg goed naar aanleiding van hoe ze met elkaar omgaan. 'U kent haar?' vraagt Jansen als hij merkt dat ik niet kan stoppen met kijken. Ik kijk hem zuur aan. 'En of ik haar ken.'

'Vrouwen, ze maken het je alleen maar moeilijk,' lacht hij en stopt al meteen als ik hem dodelijk aankijk. 'Goed, terug op het contract. Kunt u hier uw handtekening zetten?' vraagt hij terwijl hij het papiertje en pen naar me toe schuift. 'Ik heb nergens gezegd dat ik het hier mee eens ben.' Ik trek een wenkbrauw op.

'W-wacht-' 'Denkt u nou serieus dat ik akkoord ga? Laat me niet lachen, als ik dit onderteken gaat vijfenvijftig procent van de winst naar u en zal ik het meeste werk moeten gaan doen. Nee nee, zo werkt dat niet Jansen,' lach ik bespottetelijk en scheur vervolgens het papiertje voor zijn neus door midden.

'M-maar dat is totaal niet zo,' probeert hij nog wanhopig de boel te redden. Ik schud mijn hoofd en houd mijn hand op. 'Als u denkt dat ik dom ben heeft u mij heel erg onderschat. U bent dus echt nieuw in dit wereldje,' schud ik met mijn hoofd en sta dan op.

Meteen glijdt mijn blik naar het tafeltje waar Meryam aan zit en merk dat ze verveeld naar de jongeman tegenover haar kijkt. Als ze mij in het oog krijgt gaat ze meteen goed zitten en tovert ze snel een glimlach op haar gezicht. Oh, Meryam toch.

Ik trek mijn jasje aan en wend nog een snelle blik op Jansen. 'Kom alsjeblieft niet bij me terug met zulke flutdeals, je gaat het hiermee echt niet ver schoppen.' Met die woorden loop ik van hem weg en blijf ik even staan als ik Schalk het restaurant in zie lopen. Zijn blik glijdt over het restaurant heen en blijven haken bij Meryam. Grijnzend loopt hij dan op haar af.

'Hey, schoonheid!' hoor ik hem roepen en zie dat het even duurt voordat ze om kijkt. Irritatie is meteen van haar gezicht af te lezen. 'Wat moet je, Tim?' vraagt ze geïrriteerd. Hij kijkt haar nog even grijnzend aan.

'Wat ik moet? Ik moet jou,' grijnst hij en trekt haar ruw omhoog. Meryam schrikt duidelijk en duwt hem ruw van haar weg. 'Rot eens op, viespeuk!' sist ze woedend. De jongen met wie ze hier is kijkt ze maar sprakeloos aan.

'Viespeuk? Wat heeft Benahmed dat ik niet heb waardoor jij met hem hebt staan zoenen! Vertel mij dat eens even!' roept hij boos en terwijl hij dat zegt grijpt hij naar haar kont waar hij hard in knijpt. Meryam slaat geschrokken een gilletje wat alarmbellen bij me laat af rinkelen. Dit is de druppel. Woedend loop ik op ze af en trek ik Tim ruw van haar af.

'Waag het nog één keer aan haar zo te zitten en ik zweer het je dat ik je helemaal kapot maak,' sis ik woedend. Ik duw hem hard tegen de muur aan. Iedereen in het restaurant kijkt geschrokken toe en ik kan het echt niet laten om hem een paar beuken te verkopen. Ik laat hem weer ruw los waardoor hij meteen op de grond zakt en draai me vervolgens met een ruk om naar Meryam.

'Meekomen jij,' zeg ik woedend en sleur haar mee het restaurant uit. 'Je hebt heel wat uit te leggen.'

Best Mistake (VOLTOOID)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu