Nazar / Fal / Kehanet

1.3K 16 0
                                    

Emek olduğunu unutmayıp, kitaba katkıda bulunun lütfen. İyi okumalar.

* Nazar

Lugatta "Fikir, düşünce, bakış, itibar, mülahaza, göz değmesi" gibi anlamlara gelen nazar, bir kişinin başka bir kişiye iyi veya kötü yönde, enerji yoluyla etkide bulunmasıdır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Lugatta "Fikir, düşünce, bakış, itibar, mülahaza, göz değmesi" gibi anlamlara gelen nazar, bir kişinin başka bir kişiye iyi veya kötü yönde, enerji yoluyla etkide bulunmasıdır. Parapsikolojide adı "Psikokinezi"dir. Türkçe'de ise karşılığı "Kem Göz"dür.

Hz. Aişe (r.a)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur;

"Nazardan Allah'a sığınınız. Çünkü nazar haktır (gerçektir)."

Hadislerden anlaşıldığı üzere, İslâm'da nazar vardır. Fakat nazardan korunmak için nazar boncuğu takmak veya başka tür tılsımlar kullanmak batıl inanç olarak görülmüştür.

NAZAR BELİRTİLERİ;

1-) Kalıcı bir keder.
2-) Kalp atışında hızlanma.
3-) Aşırı suskunluk.
4-) Nedensiz yere ağlama tutması.
5-) Hafızada birşey tutamamak, unutkanlık.
6-) Görünümde ihmal, dağınıklık.
7-) Odaklanma sıkıntısı, konsantre yetersizliği.
8-) Kendini koruyamama, dayanıksızlık.
9-) Uyluk içi mavi lekeler.
10-) Vücudun bazı yerlerinde kahverengi lekeler belirmesi.
11-) Halsizlik.
12-) Uykusuzluk ya da devamlı uyuklama.

* Fal ve Kehanet

Fal, bazı alet ve araçlarla ya da bazı yöntemlerle, içinde bulunulan zamanla veya gelecekle ilgili yorumlar yapma ve tahminlerde bulunma işidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Fal, bazı alet ve araçlarla ya da bazı yöntemlerle, içinde bulunulan zamanla veya gelecekle ilgili yorumlar yapma ve tahminlerde bulunma işidir. Fal bakan kişiye falcı denir. Yüz falı, tarot falı, iskambil falı, el falı, su falı, kahve falı gibi birçok fal çeşidi bulunur.

İslâm, falcılığı da kesin bir dille yasaklamıştır. Nitekim Kur'an'da; "Ey inananlar! İçki, kumar, putlar ve fal okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz." (Maide, 3/90) buyurulmaktadır.

Kehanet ise kâhinlik ile aynı manaya gelen, gaipten haber verme işidir. Falcılık ile de yakından ilişkilidir. Çok eski uygarlıklardan beri var olan bir uzmanlık alanı olup, kısaca meydana gelecek olayları birtakım yöntemlerle önceden bilmeye çalışma olarak tanımlanır. Eski uygarlıklar içinde kâhinlik çalışmalarına önem vermemiş bir uygarlık hemen hemen yok gibidir.

Ayrıca İslâm dini, tıpkı falcılık gibi kehaneti de yasaklamış ve batıl inançlardan saymıştır.

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now