Ye'cûc ve Me'cûc Nedir ?

425 15 2
                                    

Yine medyadaki videoyu izlemenizi öneririm... Bir önceki bölümde bulunan video ile aynı kanal tarafından hazırlanmış.

Ye'cûc ve Me'cûc, kıyametin büyük alâmetlerindendir. Deccal'den sonra, kıyamete yakın bir zamanda ortaya çıkacağı söylenir.

Rivayetlere göre Ye'cûc ve Me'cûc, kötü ve zararlı iki kavimdir.  Onların yüzleri yassı, gözleri küçük, kulakları çok büyük, boyları kısa, sayıları da pek çoktur. Kıyamete yakın yeryüzüne yayılacak ve Dünya'yı fitne ve anarşiye boğacaklardır. Şu anki yerleri ise Hakk katında gizlidir.

Vakit geldiği zaman, Sedd-i Zülkarneyn yıkılıp dümdüz olacak ve bu kavim yeryüzüne dağılacaktır. Ancak 3 kutsal şehir olan Mekke, Medine ve Kudüs'e giremeyecektir. Bu mübarek beldelerin dışında her yere gireceklerdir. Geçtikleri yerlerde her şeyi yiyip içip adeta kurutacaklar ve etraflarını fesada uğratacaklardır. Sonunda Allah onları helak edecektir.

*Bu konu da medyadaki videoda güzel bir şekilde anlatılmış. Bu videoyu da baştan sona izleyin derim. Dediğim gibi Deccal videosuyla aynı kanal tarafından hazırlanmış. Gayet güzel olmuş bence. Ayrıca son zamanlarda Sedd-i Zülkarneyn'in yerinin bulunduğu söylentileri çıktı. Ne kadar doğru bilemem tabii.

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now