Cin ve Cinler Alemi

4.2K 19 0
                                    

*Bu bölümde sizinle paylaşacağım yazı, bir medyumun yazısıdır. Cinlerle ilgili en doğru bilgileri içeriyor. Biraz uzun olacak ama kesinlikle sonuna kadar okuyun derim.

Cin'in lugattaki manası gizliliktir, görünmeyen gizli varlıklar demektir. Cinlerin asıl suretini gören olmamıştır. Cinlerin hakikatini göremeyiz. Çünkü cinler metafiziktir, manadır, görülmeyecek kadar latif varlıklardır. 

Kur'an'da iki yüzden fazla ayet cinlerin yaratılışından, varlığından, insanlardan önce yaratıldığından bahseder. Ayrıca özellikle Kur'an'ın 72. suresi olan 28 ayetten müteşekkil Cin Suresi hep cinlerden bahseder. Bu bakımdan mutlak bir varlık olarak cinlerin inkarı İslam inancına göre mümkün değildir. Pozitif ilim de cinlerin varlığını ve görünmez olduklarını kabul etmektedir.

Cinler dünyadaki insan sayısının beş katıdır. Ömürleri 800 ile 1000 yıl, hatta daha fazladır. İnsanlar gibi hayat şartları vardır. Birbirleriyle evlenebilir, hatta çoluk çocuk sahibi olabilirler.

İnsanları, dağları, taşları, ağaçları, yerleri, gökleri, denizleri ve nehirleri yaratan Allah, tıpkı onlar gibi birer varlık olan cinleri de yaratmıştır. Cinler de Allah (C.C.) tarafından yaratılmış olan tüm varlıkların gözle görülmeyen birer fertlerdir. Kur'an'ın ifadesine göre asıl maddeleri ateştir. Son derece latif ve ince cisimli oldukları için, gözle görülmezler. Tıpkı nuranî olan melekler gibi. Onların gözle görülmemesi yokluklarını gerektirmez. Vardırlar ama görünmezler. Varlıkları Kur'an ve hadislerle sabittir. İnkarı mümkün değildir.

Büyük alim Şeyh Şa'ravi buyururlar ki; "Gaybi işlerde dini meselelere gelince, bunlara iman etmek vaciptir. Mahiyetini ve keyfiyetini bilmesek bile. Çünkü imanın bir zirvesi vardır ki, o da Allah'a iman etmektir. Bir kere kendi isteğinle Allah'a iman ettin mi? Aklınla zirvenin altına girdin mi? Aklın alsın, almasın Allah'ın her dediğini kabul etmek zorundasın. Çünkü bilmemek ve görmemek de hiçbir zaman delil sayılmaz. Çünkü maddeyi gören gözler, manaya da inanmak mükellefiyetindedir. Yani bir şeyin varolduğunu bilmemek, o şeyin yok olduğunu göstermez.

Araf Suresi / Ayet: 27 Sayfa: 154

"Ey Ademoğulları, çirkin ve ayıp yerlerini kendilerine göstermek için ebeveyniniz olan Adem ile Havva'nın elbiselerini soyarak, şeytan onları nasıl cennetten çıkardı ise, sakın size de bir bela yapıp, sizi saptırmasın. Çünkü şeytan ve kabilesi kendilerini göremeyeceğiniz yerlerden onlar sizi görürler. Biz şeytanları iman etmeyenlere dostlar yaptık."  

Ayet-i Kerime'den anlaşılıyor ki, insanlar cinlerin asıl şekil ve suretlerini göremezler. Ancak herhangi bir kılığa girerlerse mümkündür. Ama cinler her surette ve her zaman insanları görürler.

Hicr Suresi / Ayetler: 26-27 Sayfa: 264

"Andolsun ki, biz insanı balçık haline gelmiş, kuru bir çamurdan yarattık. Cinleri de sizden önce, dumansız, azgın ve şiddetli ateşten yarattık."

Rahman Suresi / Ayetler: 14-15 Sayfa: 532

"İnsanı kurumuş, kerpiç haline gelmiş kuru bir çamurdan yarattık. Cinleri de dumansız bir alevden yarattık."

1. İnsanların arasında bulunan, yerleşen ve göç eden cinlere, AMMAR denir.
2. Çirkinleşip şirret haline gelen cinlere ŞEYTAN denir.
3. Çocuklara musallat olan cinlere ERVAH denir.
4. Yaramaz ve güçlü cinlere de İFRİT adı verilir.

a) Kanatları vardır kuş gibi uçarlar.
b) Yılan, kedi, köpek, manda, keçi ve haşere hayvanlar şeklindedir.
c) Diğer bir sınıftır ki onlara hesap ve ceza vardır.

Korkunç Gerçekler☕Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin