Bloody Mary Efsanesi

7.3K 128 67
                                    

Merhaba herkese!

Aslında bu çok bilindik bir efsane ama yine de bununla başlamak istedim. Ayrıca birçok korku filmi ve romanına da konu olmuştur.

Bloody Mary efsanesinin en bilindik hikayesi şudur;

Efsaneye göre Bloody Mary (Kanlı Mary), Mary Worth adında orta çağ zamanında yaşamış kalp hastası bir genç kızdır. O zamanlar tıp gelişik olmadığı için doktorlar hastalığına anlam verememişler ve Mary'nin kalbi birgün aniden durmuş. Doktorlar öldüğünü söylemişler. Ailesi bunun üzerine yıkılmış. Tabi kızlarının ölümüne anlam verememişler. Cenaze töreninde Mary'nin koluna bir iplik, ipin ucuna da çan takmışlar. Eğer yaşıyorsa kolundaki iplik çanı çekince çalar diye düşünmüşler. Cenaze gömüldükten sonra tüm ailesi üzüntülerini atmak için bara gitmiş. Dönüşte tekrar kızlarının mezarına bakmak için gelmişler. Birde ne görsünler Mary'nin kolundaki iplik aşağı çekilmiş ve çan yerde duruyormuş. Bunu görünce hemen mezarı açmaya başlamışlar ve tabutu çıkarmışlar. Açtıklarında ne görsünler zavallı kızcağız tabutun kapağını açabilmek için tırnaklarıyla tabutu kazımış. Elleri kan içinde kalmış ve ailesi artık onu gerçek bir ölü olarak bulmuş. Ailesi bu durum karşısında çok üzülmüş ve kızımızı canlı gömdünüz demiş.

Bunun dışında Bloody Mary'nin 19 yaşında tecavüze uğrayıp öldürülen veya yine orta çağ zamanında yaşamış büyücülük ile uğraştığı için yakılarak idam edilen bir cadı olduğu düşünülüyor

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

Bunun dışında Bloody Mary'nin 19 yaşında tecavüze uğrayıp öldürülen veya yine orta çağ zamanında yaşamış büyücülük ile uğraştığı için yakılarak idam edilen bir cadı olduğu düşünülüyor.

Nasıl çağırılır?

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

Nasıl çağırılır?

Bloody Mary'yi çağırmanın üç şekli vardır.

1) Gece yarısından sonra, karanlık bir odada, mumlar yakıp, aynanın karşısına geçip, 3 kere Bloody Mary derseniz, aynanın içinden çıkıp sizi öldürecektir.

2) Yine gece yarısından sonra, karanlık bir odada, mumlar yakıp, aynanın karşısında 13 kere Bloody Mary derseniz yine aynanın içinden çıkıp, gözünüzü çıkarıp, yüzünüze zarar verecektir.

3) Diğer bir yol da şudur; Yine gece yarısından sonra, banyoya gidip, banyonun ışıklarını kapatıp, mumlar yakıp, aynanın karşısına geçecek ve 13 kere "I believe in Mary Worth" (Mary Worth'e inanıyorum.) diyeceksiniz. Fakat bu yolu deneyenlere ne olduğu bilinmemektedir.

*Bazı rivayetlere göre ise Bloody Mary ayininin gerçekleşmesi için ya çok büyük bir sırrın olması gerek ya da büyük bir günah işlemiş olman lazım

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

*Bazı rivayetlere göre ise Bloody Mary ayininin gerçekleşmesi için ya çok büyük bir sırrın olması gerek ya da büyük bir günah işlemiş olman lazım. Aksi takdirde Bloody Mary gelmeyebilir.

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now