Büyü Nedir? // Büyü Çeşitleri

753 19 2
                                    

Merhaba herkese! Bu bölüm 'büyü' ile ilgili olacak. İlk olarak biraz büyü hakkında bilgi vereyim, daha sonra büyü çeşitlerine geçeceğim. Vote vermeyi unutmayın. Bu arada, bu kitap hangi ara 100 bölüm oldu? ☺

Büyü Nedir?

Büyü, cin gibi manevî varlıklar aracılığı ile insan veya başka varlıklar üzerinde etki meydana getirme işidir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Büyü, cin gibi manevî varlıklar aracılığı ile insan veya başka varlıklar üzerinde etki meydana getirme işidir. İslâm, büyüyü ve büyücülüğü kesin bir dille yasaklamıştır; Kur'an-ı Kerim, büyücülerin asla iflah olmayacağını belirtmiştir. (Taha, 20/69)

"Bir düğüme üfüren büyü yapmış olur; büyü yapan da şirke girmiş sayılır." buyuran Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) büyünün, büyük günahlardan ve helak edici yedi cürümden biri olduğunu beyan etmiştir.

Büyü Çeşitleri

* Ak Büyü: Ak büyü, olumlu ve iyiliğe yönelik, şifa amaçlı bir büyü olarak betimlenir

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

* Ak Büyü: Ak büyü, olumlu ve iyiliğe yönelik, şifa amaçlı bir büyü olarak betimlenir. Ak büyü ve Kara Büyü arasındaki farklılıklar sadece niyet, amaç ve formüllerle belirlenmektedir. Bu iki büyü türünde kullanılan malzemeler tamamen farklıdır. Örneğin; Ak Büyü'de ateş, altın, ayçiçeği, fasulye, elma, elmas, gümüş, inci, fildişi, civa, portakal, süt, sirke, yumurta, horoz, tavuk gibi malzemeler kullanılırken, Kara Büyü'de ise kan, idrar, ceset parçaları, tüy, toprak (mezarlıktan), karakedi, kurbağa ve yarasa gibi malzemeler kullanılır. Ayrıca orta çağda 'Beyaz Cadılar' diye isimlendirilen kadınlar, Ak Büyücülerdir.

* Kara Büyü: Amacı zarar vermek olan Kara Büyü, Ak Büyü'nün zıttıdır; sonuçları ölüme kadar varabilir. Kara Büyü tamamen şeytanla, şeytani cinlerle ve ölü ruhlar ile bağlantılıdır. Bu sebepledir ki; Kara Büyücü Allah'a itaat etmez ve doğanın kurallarına karşı gelir. Tüm dinler Kara Büyü'yü bir sapkınlık olarak görüp, yasaklamıştır. Kara Büyü, özellikle orta çağ zamanında çok yaygındı.

* Kırmızı Büyü: Olumsuz amaç ve niyetleri, uygulamaları ile Kara Büyü'nün bir tür yandaşıdır. En gerçek ve en tehlikeli büyüdür. Tıpkı Kara Büyü gibi şeytanın ve kötü ruhların büyüsüdür. Kırmızı Büyü ayinlerinde genelde kaz, hindi, karakeçi gibi hayvanlar kullanılır ve kurban kesilir.

Haiti'de yaygın olan, Haiti'li yerliler ve melezler tarafından yapılan ve çözülmesi en zor büyü olan Voodoo Büyüsü, en bilindik kırmızı büyüdür. Kökeni, Afrika totemlerine kadar dayanır.

Ayrıca Voodoo Büyüsü (Haiti falan) Jessabelle adlı korku filmine konu olmuştur.

Not: Büyü türlerini paylaştım fakat büyüleri (sabun büyüsü, kaşık büyüsü, 41 dikiş büyüsü vs.) paylaşmayacağım. Kötü sonuçlar doğurabilir çünkü.

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now