Halloween / Cadılar Bayramı

2.2K 114 6
                                    

Cadılar Bayramı Hakkında Bilgiler

Orijinal ismi "Halloween" olan bu bayram, ölüleri anmak ve kutsamak amacıyla çıkmış tarih önceleri. 31 Ekim'de kutlanmasının sebebi ise bu gece ölülerin ruhlarının yeryüzüne indiği düşüncesi.

Cadılar Bayramı'nın sembolü baykuştur. Çünkü orta çağ zamanında baykuşların cadı olduğuna inanılırdı. Ayrıca kötü şans getirdiğine inanılan kara kedi, örümcek ve yarasa da Cadılar Bayramı ile özdeşleştirilirdi.

İnsanlar Cadılar Bayramı'nda gece yarısı giysilerini ters giyip, yollarda geri geri yürüyordu. Çünkü bu şekilde cadıları göreceklerine inanırlardı.

Eski çağlarda genç kızlar Cadılar Bayramı'nda ateşin önünde bekleyip terleyerek, ateşin içinde gelecekteki eşlerini göreceklerine inanırlardı. Aynı şekilde karanlıkta aynaya baktıklarında da gelecekteki eşlerini göreceklerine inanırlardı.

Rivayete göre kostüm giymelerinin amacı ise ruhlarını şeytandan korumak.

Balkabaklarını oyup içine fener koyma adeti ise 19. yüzyılda kötü ruhları evlerden uzak tutma amacıyla çıkmış.

Cadılar Bayramı korku üzerine inşa edilmiş bir bayram evet. Ama günümüzde daha çok eğlence amaçlı kutlanıyor. Peki hala korkanlar yok mu dersiniz? Var. Hatta bunun fobisi bile var. Cadılar Bayramı fobisi : Samhainophobia.

Vote vermeyi unutmayın bu arada.

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now