Mary Shaw Efsanesi

1K 18 4
                                    

Bundan asırlar önce Mary Shaw adında karnından konuşabilen, kuklacı bir kadın vardı. Mary Shaw, karnından konuşabilme yeteneğinden dolayı bu işte çok başarılıydı. Tiyatro sahnelerine çıkıp bunu sergiliyordu. Kadının hiç çocuğu yoktu, 101 tane vantrolog bebeği vardı. Ve "Öldükten sonra beni bebeklerimle birlikte gömün." diye de vasiyeti vardı.

Birgün Mary Shaw'ın yaşadığı kasabada bir çocuk kayboldu. Günler sonra ise ölü olarak bulundu. Çocuğun yakınları Mary Shaw'dan şüphelenmişlerdi. Bunun üzerine Mary'yi yakaladılar ve onu çığlık atmaya zorlayıp, dilini kestiler. Sonra da idam edildi.

Öldürülmesinden bir ay sonra, öldürülmesine karar veren kişi midesinden başına doğru bir kazık geçirilmiş şekilde ölü bulundu. Daha sonra kasabada aynı cinayetler fazlalaştı. Bunun üzerine kasabada bunları Mary'nin ruhunun yaptığı söylentileri çıktı. Çünkü kurbanlar aynı zamanda dilleri kesilmiş vaziyette bulunuyordu.

Olaylar daha da fazlalaştı ve bu hikaye artık bir şehir efsanesi halini aldı. Hatta annelerin çocuklarına öğrettiği şöyle bir tekerleme bile çıktı ortaya;

Mary Shaw'ın bakışlarından korkmalısın.
Onun çocukları yok, sadece bebekleri var.
Eğer onu görürsen,
Asla çığlık atma!

Kasabada olayla ilgili 101 kişi öldükten sonra cinayetler kesildi. Hatırlarsanız Mary Shaw'ın 101 tane vantrolog bebeği olduğunu söylemiştim. Yani bu demek oluyor ki, her bir bebeği için bir kişiyi öldürdü. Rivayetlere göre öldürdüğü kişilerin ruhlarını bebeklerine hapsetti.

Zararsız da olsa Mary'nin ruhu şu an bile aramızda dolaşıyor olabilir. Fakat unutma; Eğer onu görürsen asla çığlık atma, asla!

Not: Ayrıca Mary Shaw Efsanesi James Wan'ın "Çığlık atarsan ölürsün." temalı Dead Silence (Ölüm Sessizliği) adlı filmine konu olmuştur.

*Bu efsane benim filminden dolayı en etkilendiğim efsanelerden biridir. O yüzden kitabımda da paylaşmak istedim. Ölüm Sessizliği adlı filmi de şiddetle tavsiye ederim. Bu arada, medyadaki gif Ölüm Sessizliği filminden.

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now