Ed & Lorraine Warren // Annabelle

1.8K 26 8
                                    

Ünlü şeytan bilimci Amerikalı Ed - Lorraine Warren çiftini eminim duymuşsunuzdur. Türkiye'de daha çok The Conjuring (Korku Seansı) filmi sayesinde tanındılar. İşte size bu bölümde hem Ed ve Lorraine Warren ile ilgili bilgiler vereceğim hem de onların vaka dosyasında bulunan oldukça ürkütücü en ünlü olay olan "Annabelle"i anlatacağım. İyi okumalar.

İlk olarak biraz Ed ve Lorraine Warren hakkında bilgi vereyim.

ED & LORRAINE WARREN

Ed Warren (d. 7 Eylül 1926 - ö. 23 Ağustos 2006) ve Lorraine Warren (d. 31 Ocak 1927) ABD'li şeytan bilimci bir çifttir. 1950'lerden beri Dünya'nın en önde gelen paranormal araştırmacılarıydılar. Lorraine, çok iyi bir medyum, Ed ise Katolik Kilisesi tarafından tanınan ve din adamı olmayan tek şeytan bilimciydi.

1952 yılında Warren çifti New England'da en eski hayalet avcılığı grubu olan "New England Society For Psychic Research" grubunu kurdu ve paranormal araştırmalar hakkında çok sayıda kitap yazdı.

Ed Warren 23 Ağustos 2006'da öldü. Şu anda 89 yaşında olan Lorraine Warren ise damadı Tony Spera'nın da yardımıyla Monroe'daki evlerinin arkasında eşi Ed ile birlikte kurduğu "The Warren's Occult Museum" adlı müzeyi işletmektedir. Çift, inceledikleri vakalarda topladıkları büyülü veya lanetli olduğunu düşündükleri nesneleri burada sergilemektedir.

Ed ve Lorraine Warren'ın Müzesinden Bir Görüntü;

Warren çifti, kariyerleri boyunca 10,000'den fazla vaka incelemiş, en korkuncunu bugüne dek sır olarak saklamıştır

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Warren çifti, kariyerleri boyunca 10,000'den fazla vaka incelemiş, en korkuncunu bugüne dek sır olarak saklamıştır. Ayrıca Hollywood'a ilham kaynağı olan çiftimiz, ilk paranormal araştırmacıları arasında yer almıştır.

Ed ve Lorraine Warren'ın başından geçtiği olaylar, pek çok korku filmine de konu olmuştur.

Onlardan Bazıları;

- The Conjuring / Korku Seansı (2013)

- The Conjuring 2 / Korku Seansı 2 (2016)

- Annabelle (2014)

- The Haunted / Perili Ev (1999)

- The Haunting in Connecticut / Lanetli Ev (2009)

Şimdi ise onların vaka dosyasında bulunan en çok konuşulan olay Annabelle'i anlatacağım.

ANNABELLE

1970 yılında Donna adında hemşirelik öğrencisi kıza, 20. yaş gününde annesi bir oyuncak bebek [Annabelle'i] hediye alıyor. Donna, kendisi gibi hemşirelik öğrencisi olan Angie adında bir ev arkadaşı ile aynı evde yaşıyor ve oyuncak bebeği yani Annabelle'i yatağının yanına koyuyor.

Zaman geçtikçe hem Donna hem de Angie, bebeğin evde bıraktıkları yerden farklı noktalarda buluyorlar. Bu olaylar daha da artıyor ve bir gece Donna eve geldiğinde bebeği yatağın üstünde bulunca, doğru olmayan birşeyler olduğunu hisseder. İş gitgide ürkütücü olmaya başlayınca Donna ve Angie bir uzmandan yardım almaya karar verdiler. Bir medyum buldular. Medyum onlara, bulundukları apartmanda ölen Annabelle Higgins adında küçük bir kızın yaşadığını ve onun ruhunun bebeğin içinde olduğunu söyler. Ruhun zararsız olduğunu, sadece şefkat beklediği için bunları yaptığını söyleyen Donna, kızın hikayesine üzülür ve oyuncak bebeği yani Annabelle'i evde tutar.

Bu iki arkadaşın bir de Lou adında bir erkek arkadaşları vardır. Sık sık eve gelip gider. Lou bebekte kötü birşeyler sezer ve Donna'ya onu atmasını önerir.

Bir gece Lou uyanır ve kıpırdayamaz. Bacağı tarafında Annabelle'i görür. Yavaş yavaş göğüsüne geldikçe nefesi kesilir. Annabelle üstüne çöker, kıpırdayamaz. Ertesi sabah uyandığında göğsünde 7 tane pençe izi görür. Artık olaylar kontrolden çıkınca Donna bu bebeğin masum bir küçük kız olmadığının farkına varır ve Ed & Lorraine Warren çiftini çağırır. Warrenlar, onlara bebeğin içinde birşey olmadığını, bunun bir insandan çok insan dışı bir iblis veya türevi birşey olduğunu söyler. Asıl amacının Donna'nın ruhu olduğunu söyler ve şeytan çıkarma ayini gerektiğini söylerler. 

Warrenlar, şeytan çıkarma ayini gerçekleştirirler. Fakat yine de emin olamazlar ve bebeği alıp evlerine doğru yola çıkarlar. Yolda giderken içinde Annabelle'nin bulunduğu arabaları birkaç kez istop eder. Lorraine, bebeğin üzerine kutsal su döktüğünde ise artık araba istop etmeyi bırakır.

Eve geldiklerinde ise Annabelle'i cam bir kasaya koyup evlerindeki müzelerine koyarlar. Müze ayda bir kere rahip tarafından kutsanır. Annabelle'in faaliyeti uzun bir süre için duracaktır.

Yıllar sonra müzeye gelen genç bir adam girişteki "Hiçbir şeye dokunmayın!" yazısını ihlal eder ve Annabelle'nin kafesine vurur ve "Hadi! Sen sadece aptal bir bebeksin! Yapabiliyorsan bana birşey yap!" der. Bunu gören Ed Warren, gence gitmesini söyler. 3 saat sonra genç adamın motosikletiyle düz yolda bir ağaca çarpıp, kaza sonucu öldüğü haberi gelir.

*Annabelle hala The Warrens Occult Museum'daki yerinde durmaktadır. Ve ayrıca bu ünlü şeytani bebek, Korku Seansı ve Annabelle adlı filmlere konu olmuştur.

Medyadaki Annabelle bebeğinin gerçeğidir. Filmdekine göre daha az ürkütücü bir görüntüsü var.☺

Korkunç Gerçekler☕Where stories live. Discover now