Uitwerking opdracht 2

35 2 2
                                    

Uitwerking opdracht 2 //  NikitaRent

Yes, vandaag is de grote dag. Ik mag zwemmen!! Ik heb namelijk nog nooit gezwommen omdat ik een elf ben. Vandaag was mijn 16de verjaardag. En waarom is dat dan zo bijzonder? Nou op deze verjaardag kun je officieel je vleugels inklappen. Dus als ik dan naar het strand ga in de mensenwereld zal ik niet opvallen. Behalve mijn oren dan, die waren puntig. Maar goed dan verstopte ik die wel achter mijn haar. En trouwens er waren daar ook jongens van ons volk, bijna mijn volk. Ik ben namelijk de kroonprinses van het volk der Elfen.

'Aine, kom je. Je vriendinnen staan te wachten,' riep mijn moeder. Ik heet Aine omdat het Koningin der Elfen betekent. 'Ja, ik kom.' Ik pakte nog gauw marshmallows, mijn bikini en zonnebrandcreme en rende toen naar beneden. Daar stonden mijn vriendinnen: Aretha en Hazel. 'Hey meiden, sorry dat ik zo laat ben.' Ze keken zoals altijd weer naar mijn wonderschone vleugels. Ik had namelijk regenboogvleugels met sterren erop. Ik beheerde dan ook over de regenboog en het heelal. 'Uitgestaard,' lachte ik. Zij knikte heel braaf en toen schoten we met zijn drieen in de lach.

We waren na 10 minuten eindelijk weg. Nog steeds proestend van het lachen. We vlogen achter een groep mensen aan. Het was woensdag de dag dat alle jongeren van 16 en ouder gingen zwemmen. En het was ook nog eens super mooi weer. Wat bofte ik met deze dag. Iedereen keek ons drieen natuurlijk scheef aan. Waardoor we nog harder moesten lachen. Ze keken mij natuurlijk met open mond aan. 'He kijk dat is de kroonprinses, ze is vandaag 16 geworden en test natuurlijk haar vleugels uit.' Hoorde ik mensen fluisteren, maar dat maakte me niks uit, want ik was veel te blij dat ik mocht zwemmen. Ik vloog voor het eerst door de ronde magische cirkel. En floep we waren weg.

Toen we aan de andere kant van de poort waren keek ik mijn ogen uit. Door het bos zag ik het strand liggen. Daar wil ik zijn, zeiden mijn gedachtes. Ik klapte mijn vleugels snel in en ik toverde mijn bikini aan. Dat was dan weer een voordeel, als je geen zin had om je om te kleden zwaaide je in de bepaalde volgorde en dan was je omgekleed. Ik zag dat Hazel en Aretha ook klaar waren. Samen liepen we het strand op en we zochten een geschikt plekje uit. Daar eenmaal legde we onze handdoeken neer en rende naar de zee. Ik dook erin en een schok ging door mij heen. Maar het was wel een fijne schok. 'Hey Aine, kijk ik heb een opblaasband voor je meegenomen zodat je lekker kan blijven drijven,' riep Hazel. Ze gooide hem naar mij toe. 'Thanks Hazel, die zal wel van pas komen.' Ik nam de opblaasband mee de zee in en dobberde lekker rond in de zee. Ik dobberde zo lekker dat ik indommelde.

Ik schrok wakker van een fluweelzachte stem. Het was niet Aretha of Hazel, het was een jongen. 'Hey Aine, niet schrikken ik ben het maar,' zei de fluwelige stem. Ik herkende hem. Het was Einar. De zoon van de krijgsheer over het elfenrijk. Ik was al een tijdje verliefd op hem maar ik durfde het nooit te zeggen. 'Je vleugels aan het uittesten, je ziet er mooi uit Aine,' zei Einar. 'Dankjewel,' zei ik. 'Ik moet je wat vertellen,' zeiden we allebei precies tegelijk. 'Zeg jij het maar,' zei ik. 'Oke,' zei Einar. 'Ik ben al een tijdje verliefd op je, ik hou van je,' zei hij. Ik kreeg geen tijd om te antwoorden want hij duwde zijn lippen op de mijne. Een vlinderachtig gevoel ging er door mijn buik. Ik dook onderwater en toen ik weer boven kwam plantte Einar kusjes in mijn nek. We zwommen samen terug naar de kust.

Eenmaal bij de kust liepen Einar en ik naar mijn plek. Ik zag mijn vriendinnen glunderen. 'Wisten jullie hier iets van?' Ze knikten allebei. 'Kleine smiegden.' Ik sprong op mijn handdoek en ging samen met Einar op de handdoek liggen. Onder de parasol. Die had Aretha meegenomen. Ik en Einar zoende nog een keer. Hij was zo lief. Ik hield echt heel veel van hem. Ik pakte de zak marshmallows uit mijn tas en toen iedereen dat zag zei iedereen: 'Aanvallen!' En toen schoten we zoals altijd weer eens in de lach. We gingen lachend eten wat niet zo heel handig want hier en daar vloog nog een lekkere marshmallow uit iemand zijn mond. Wat weer een lachbui veroorzaakte.

'Meissie van me je ziet er nogal rood uit,' zei Einar. Ik keek naar me zelf en toen schrok ik. 'Shit ik ben verbrand, ik ben me vergeten in te smeren.' En ik wist wat dat betekende, heel veel pijn. 'Auwww,' gilde ik. Ik voelde een felle pijnscheut door mij heen gaan. Het was Einar. Hij smeerde een wit koud goedje over mijn arm. 'Hey Einar, moet dat nou. Dat deed echt heel veel pijn.' 'Sorry lieffie, maar het moet wel. Door dit spul gaat de pijn en de rode vlekken sneller weg.' Ik gaf toe en ik beet heel erg hard op mijn lip om het niet uit te schreeuwen. Toen Einar mij helemaal had ingesmeerd ging ik tegen hem aan liggen. Hij was veel te lief voor me.

Het avondrood kwam aan de hemel en we maakte ons klaar om te vertrekken. We hadden alles ingepakt en liepen naar het bos en kleedde ons om. Maar toen zag ik Einar en liep naar hem toe. Omdat hij zo'n gebaar maken. Hij ging op zijn knieen en ik sloeg mijn handen voor mijn mond. 'Lieve lieve Aine, wil je met me trouwen?' Ik was helemaal overdonderd. 'Ja ik wil heel graag met je trouwen,' zei ik vol liefde. Ik drukte mijn lippen op die van hem en het leek eeuwen te duren. Maar het was het magischte moment wat ik ooit had meegemaakt............

Feedback:

Eerste indruk: Ik hou zelf normaal niet erg van fantasie, maar dit vind ik wel een leuk verhaal! Alleen denk ik dat je moet oppassen met dingen die je schrijft of het logisch is. Als je snapt wat ik bedoel.

Je hebt bijvoorbeeld geschreven dat ze gelijk trouwen. In het echt doe je dat ook niet. Ik weet het, het is fantasie. Maar het hoort ook bij romantiek en in het echt vraag je iemand niet ten huwelijk als je diegene net kent. Maar zo denk ik erover haha!

Spellingsfouten: Ik heb wat spellingsfouten onderstreept. Bij zonnebrandcrème moet je opletten op accent grave. Dus het streepje boven de 'e' want anders staat er heel wat anders. Ook bij jou staat soms de komma niet goed bij de aanhalingstekens. Bij de uitslag komen wat regels en tips te staan.

Als een persoon wat zegt gebruik jij: '...' deze tekens. Alleen als je iets denkt

Tips: Opletten wanneer en waar een komma komt te staan bij aanhalingstekens.

Conclusie: Ik vind dat je een leuk verhaal van hebt gemaakt met de woorden die je moest gebruiken. Leuk de categorie 's gecombineerd. Erg leuk!



Schrijfwedstrijd Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu