Uitwerking opdracht 1

77 1 2
                                    

Uitwerking opdracht 1 // @SilverStar2003

Ik liep naar mijn middelbare school toe. Ik had niet veel zin in school. Het zou zoals elke dag wel weer saai zijn. Gelukkig had ik het eerste uur vrij. Ik ging altijd naar school met de fiets. Tijdens het fietsen waaide het erg hard. En dan ook nog eens in mijn richting! Ik had echt een hekel aan die irritante tegenwind. Ik bedoel, wie houdt er nu wel van tegenwind? Niemand. Ik zette mijn fiets neer. Ik was 10 minuten te vroeg, maar dat was maar goed ook, want stel dat alles tegenzat, dan was ik misschien wel te laat. Het vorige jaar had ik gelukkig allemaal goede cijfers, maar vaak had ik ook erg goed geleerd. Ik, en mijn 2 beste vrienden, hadden nog steeds geen onderwerp voor het verslag dat we moesten maken. Mijn ene beste vriend wou als onderwerp dingen die met natuur te maken hadden of de ruimte, en mijn andere vriend wou wel als onderwerp een spel uitkiezen, en ook wel ruimte. En laat nou net ruimte het onderwerp zijn waar ik tegen ben. Ik vond het wel goed om een spel uit te kiezen, of iets met de natuur te doen, maar uiteindelijk wou bij elk onderwerp 1 persoon het niet. Dus ik hoop maar dat we het ooit eens worden over het onderwerp. Ik liep naar de eerste les toe. Het onderwerp wachtte nog wel even. Ik had natuurkunde. Het was echt saai, een van de saaiste vakken, net zoals biologie en filosofie, die zijn ook saai. Had ik nou maar wiskunde of Engels of Frans of Duits. Andere talen zijn leuk om te leren, en wiskunde is gewoon super leuk. De leraar legde uit hoeveel een proefwerk telde, een so, een mondeling en nog veel meer. Blijkbaar telde een proefwerk 4 keer mee voor op het rapport. Toen school afgelopen was, fietste ik weer terug naar huis. De wind waaide door mijn blonde haren omdat ik namelijk weer de wind tegen had. 1 van mijn beste vrienden wou graag met me Minecraften, dus gingen we ook maar skypen zodat we ook met elkaar konden kletsen. Mijn beste vriend had het er over dat hij echt beter zijn best moest doen op school, want vorig jaar stond hij bijna overal een 5,5 voor, niet zoals mijn zevens en achten. Toen we geen zin meer hadden in Minecraft zijn we maar samen via skype huiswerk gaan maken. Samen is het natuurlijk altijd gezelliger. En, volgens mij hebben we nu alles goed. Mijn vriend moest gaan dus pakte ik een agenda. Het was een mooie agenda, basic, maar toch ook wel mooi. Ik vond agenda's met allemaal dingen er op stom, want waarom zou je nou weer emoji op je agenda hebben staan? Maar toch was de agenda heel populair in mijn klas. Als ik rondkeek wanneer we huiswerk opkregen zag ik allemaal drolletjes en smileys. In de avond ging ik natuurlijk naar bed. Het dekbed was ook basic, gewoon allemaal grijze en oranje driehoekjes. Ik had ook een Pokémon dekbed kunnen nemen, of een Minecraft dekbed, gewoon iets wat ik leuk vond, maar ik vond dit toch leuker. Ik ging nog even lezen en toen ging ik slapen, op weg naar weer een dag, die waarschijnlijk weer bijna precies hetzelfde zou zijn.


Feedback:

Eerste indruk: Sommige dingen waren erg herkenbaar. Zoals tegenwind. Inderdaad, ik heb er ook een hekel aan. En dan heb je het soms ook twee keer per dag. En een onderwerp kiezen. Voor de volgende keer kun je misschien beter alinea's maken. Dan heb je niet echt een lap met tekst.

Spellingsfouten: Ik heb niet echt spellingsfouten gezien in je verhaal. Alleen moet je opletten dat je getallen tot en met 20 helemaal moet uitschrijven. Dus niet 1 vriend, maar één vriend.

Tips: Maak gebruik van alinea's. Dat staat overzichtelijker en leest fijner.

Conclusie: Ik vind dat je een leuk verhaal van hebt gemaakt. Zelf herken ik veel dingen dat maakt voor mij het verhaal leuker. :)


Schrijfwedstrijd Where stories live. Discover now