Uitwerking opdracht 1

100 2 4
                                    

Uitwerking opdracht 1 //  @mijnverhaaltjes


Onderuitgezakt heb ik mijn laptop op mijn schoot getrokken, ik kauw ongeïnteresseerd op de scherpe mint kauwgom. Ik veeg mijn zwarte verdwaalde plukjes uit mijn gezicht, ze zijn te kort voor in mijn staart.

Ik pak het blauwe pakje kauwgom naast mij en druk er een kauwgommetje uit voor ik die met een rare worp in mijn mond gooi.

"Ik heb echt een verslaving," mompel ik tegen mijzelf terwijl ik mijn laptop opensla. Ik schud mijn hoofd als ik een foto van mijzelf van twee jaar geleden zie.

"Ik moet die foto echt veranderen," mompel ik weer tegen niemand.

Ik typ snel mijn standaard wachtwoord in voordat ik mijn laptop weer van mijn schoot af laat glijden. Ik sta op van de bank terwijl ik mijn favoriete donkerblauwe shirt omlaag trek en richting de keuken loop.

Onderweg vang ik een glimp op van mijn broer, onze ogen kruisen en ik weet meteen dat hij al iets gaat zeggen. "Kiddo, je ziet er uit als een zevenjarige," mompelt hij nonchalant.

"Ach houd je mond, je weet toch niet hoe oud ik ben," bijt ik hem kattig toe terwijl ik doorloop.

"Je bent twaalf!" kirt mijn broer nog vanaf zijn meurende kamer. Ik rol geërgerd met mijn ogen.

"Een jaar geleden ja!" roep ik vanuit mijn longen terug, ik open de koelkast om erin te staren, maar ik weet dat ik toch niks eruit ga pakken. Mijn eetlust is nog lager dan die van een eekhoorn op winterslaap.

Ik frons kort voor ik de koelkast weer dichtdoe. Ik loop naar alle lades loop. Ik trek een lade open en pak een Albert Heijn huismerk chocolade. Niet alleen heb ik ongeveer dezelfde kleur ogen als de pure chocolade, de verpakking is rood. Ik houd van de kleur rood.

Ik breek een stukje van de reep af en wring die onhandig uit de verpakking. Ik spuug mijn kauwgom in de prullenbak en gooi meteen het blokje in mijn mond.

Ik loop vlug even langs mijn bureau, mijn Latijn boek voor het derde jaar voor mijn school. Op het etiket kan ik mijn afschuwelijke handschrift zien.

"Roma 2, Susan C. G3B"

Ik kauw op het smeuïge blokje chocolade voor ik naar mijn bed kijk. Mijn volleybalkleren voor wedstrijden heb ik op mijn bed neergegooid, niet bepaald netjes.

Ik loop weer terug naar mijn laptop die onderhand al opgestart is en een rood scherm laat zien. Ik plof neer op de bank met mijn favoriet pantoffeltjes hoog in de lucht gestoken. Ik open YouTube in een vlotte beweging en zoek meteen mijn favoriete band Against The Current.

Ik klik meteen de In Our Bones afspeellijst aan en de klanken van de muziek nestelen zich in mijn hoofd en haast automatisch begin ik alle woorden dramatisch mee te playbacken. Ik schuif mijn bril iets hoger op mijn neus, met mijn lange, rood gelakte nagels tik ik ritmisch op het toetsenbord.

Ik open het internet en meteen verschijnt mijn zoekgeschiedenis met mijn favoriete films en schrijvers. Ik kan de tabbladen met de boeken van Mel Wallis de Vries en James Dashner. De filmserie van 'The Hungergames' en wat Disney films.

Ik open mijn Wattpad account nadat ik mijn wachtwoord vijf keer verkeerd heb ingetikt. Ik sla mijn benen over elkaar en wrijf kort over mijn slapen. Ik probeer in mijn geheugen op te halen wat ik van plan was.

Dan schiet het mij weer te binnen, ik moet nog mijn opdracht voor de schrijfwedstrijd inleveren. Ik glunder naar het toetsenbord en bijt op mijn onderlip, voor ik begin met de woorden langzaam te typen.


Feedback:

Eerste indruk: Ik vindt het een erg leuk verhaal en grappig. Je hebt in veel van je karakter enz. goed verwerkt in het verhaal. De kleine details zijn erg leuk. Ook vindt ik het een leuk detail dat je naar deze schrijfwedstrijd toe schrijft.

Spellingsfouten: Ik heb gekeken, maar ik kan niet echt spellingsfouten vinden!

Tips: Niet echt een tip, maar ga zo door! :)

Conclusie: Ik vind het een erg leuk en grappig verhaal. Je hebt met de woorden die je mocht gebruiken iets leuks van gemaakt!


Schrijfwedstrijd Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu